Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης ΜΠΕΝΕΚΗΣ προτείνει….

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης ΜΠΕΝΕΚΗΣ προτείνει….

Κύριε Μπενέκη είστε υποψήφιος στην παράταξη «Ζωγράφου Μπροστά-Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση»
Θα θέλαμε να μας απαντήσετε επιγραμματικά:

«Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της»

Σήμερα,  όλοι είμαστε κοινωνοί του γενικευμένου κλίματος ανομίας που επικρατεί γύρω μας.

Πολλοί συνάνθρωποί μας καθημερινά πέφτουν θύματα εγκληματικότητας, από τις πιο απλές μέχρι και τις πιο βαριές μορφές της.
Η Ελληνική Αστυνομία, έχει την βούληση και την ικανότητα για την αποτελεσματική αντιμετώπισής της.
Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση, δέσμια των πολιτικών σκοπιμοτήτων και των αναχρονιστικών ιδεοληψιών της, παρεμβαίνει ανασχετικά στο έργο της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η εγκληματικότητα και να εντείνεται το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.
Στην πόλη μας, στο Δήμο Ζωγράφου, παρατηρείται μεγάλη έξαρση εγκληματικότητας και η αντιμετώπισή της είναι ελλειμματική.
Το  Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής μας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν δεν μπορούν να προσφέρουν τα αναμενόμενα, τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και της καταστολής, λόγω της δραματικής υστέρησής τους σε προσωπικό και μέσα.
Ο Δήμος θα μπορούσε με στοχευμένες ενέργειες, να  υποστηρίξει το έργο της Αστυνομίας στην προσπάθεια καταπολέμησης της εγκληματικότητας (π.χ. παρέμβαση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την  ενίσχυση των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών, άπλετος φωτισμός σε δρόμους,  πλατείες και πάρκα, καθαρισμός απολύμανση και σφράγιση εγκαταλελειμμένων κτιρίων,  επαρκής και μελετημένη οδική σήμανση, διοργάνωση ενημερωτικών σεμιναρίων αυτοπροστασίας).
Τα σεμινάρια σε συνεργασία με την Αστυνομία, μπορεί να αφορούν την προστασία από ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις καθώς και την προστασία των ανηλίκων από επιδειξίες, παιδεραστές, το ηλεκτρονικό έγκλημα κλπ.
Δυστυχώς τέτοιες ενέργειες και παρεμβάσεις, δεν βλέπουμε από την σημερινή δημοτική αρχή της πόλης μας.
Για την παράταξή μας «ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» η ασφάλεια, αποτελεί βασική προτεραιότητα ως αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα  και εφ’ όσον οι πολίτες μας  τιμήσουν με την ψήφο τους, θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα προς αυτή την κατεύθυνση.

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου