Γιώργος Γιαννακόπουλος Πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Γιώργος Γιαννακόπουλος Πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

   Στόχος μας είναι  η συνεχής αναβάθμιση του Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Δήμο μας

Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος αισθάνεται, και δικαιολογημένα, ικανοποιημένος για τα όσα προσέφερε ως Πρόεδρος  στον Πολιτισμό και Αθλητισμό, αφού το όραμά του για  την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας,

έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής, γιατί ο πολιτισμός δεν είναι μόνον «show» αλλά ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης και ο Αθλητισμός με το ευρύτατο δίκτυο αθλητικών εγκαταστάσεων που διαθέτει σήμερα ο Δήμος μας, προορίζεται για τη σωματική άσκηση και ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων στην πόλη μας.

Την τετραετία που πέρασε κατά γενική ομολογία κύριε Γιαννακόπουλε πήρατε θετικό πρόσημο ως προς τη Διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την επόμενη 5ετία, αν είσαστε και πάλι Πρόεδρος;

Το όραμα δημιουργίας και λειτουργίας του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού, έχει ήδη δώσει τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής του, κύριε Ραυτόπουλε, μιας και  προσαρμόσθηκε στην ψηφιακή εποχή με τα εχέγγυα ενός δημόσιου Φορέα. Πραγματοποιήθηκαν απρόσκοπτα και εξυπηρετήθηκαν επαγγελματίες και πολίτες, χωρίς να παρουσιαστούν δυσλειτουργίες κατά την μετάβαση αυτή.Δεσμευόμαστε, να παράγουμε και να προάγουμε δράσεις, πολιτιστικές με ποιοτική ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου, όσο και την συνεχή αναβάθμιση των αθλητικών  εγκαταστάσεων της πόλης μας με έργα υποδομής και αδειοδότησης, καθώς και δημιουργία νέων χώρων πολιτισμού και αθλητισμού.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους δημότες  μας εμπειρία υψηλής ποιότητας  μέσα από τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με ενθουσιασμό  σε ό,τι κάνουμε και να παρέχουμε στους συνδημότες μας ένα καινοτόμο περιβάλλον, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην πόλη μας.

Η κουλτούρα μας είναι βασισμένη σε μια υψηλής απόδοσης, ανθρωποκεντρική, καινοτόμο και συνεργατική κουλτούρα, που ενθαρρύνει τον ανοιχτό διάλογο, την ατομική και συλλογική ευθύνη, την πρωτοβουλία, το λελογισμένο ρίσκο, μαζί με συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη, ώστε να αξιοποιούμε και να διασφαλίσουμε στο έπακρο κάθε νέο εγχείρημα μας, να οδηγούμε την ανάπτυξη της βιωσιμότητας του οργανισμού και να εξασφαλίζουμε την επιτυχή εφαρμογή της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας.

Ως Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ., έχω ως προτεραιότητά μου :

Την Ασφάλεια σε ό,τι υλοποιούμε, είτε αφορά δράση Πολιτισμού, είτε την λειτουργία των εγκαταστάσεων στον Αθλητισμό

  • Το να βελτιώνουμε συνεχώς τον τρόπο που λειτουργούμε σαν Οργανισμός
  • Την δέσμευση στην υλοποίηση των στόχων που έχουμε θέσει
  • Το να νοιαζόμαστε για τους συνδημότες και την πόλη μας έμπρακτα
  • Το να λειτουργούμε με βάση την καινοτομία και την διαφάνεια
  • Το να ενισχύσουμε τον δημόσιο διάλογο, με τους συνδημότες και τα αθλητικά σωματεία

Μέσα από πρωτοπόρες συνεργασίες επιδίωξα από το πρώτο έτος της θητείας μου να δρομολογήσω σημαντικά έργα πνοής, γιατί έχω ως βασική μου αρχή, ότι ως πολιτικός όχι μόνο οραματίζομαι το μέλλον της περιοχής μου, αλλά και υλοποιώ έργα με γνώμονα την βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης  μας.

Ως διοίκηση έχουμε θέσει τον πήχη της ποιότητας ζωής των πολιτών πολύ υψηλά. Έχουμε όραμα, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε καινοτόμες δράσεις και παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας.

 Τι θα αποφεύγατε ή τι θα κάνατε διαφορετικά την 4ετία που πέρασε;

 Ουδείς αλάθητος και σίγουρα υπήρξαν αστοχίες ή παραλείψεις από μέρους μου, όμως δεν κόστισαν και δεν επικρατεί αταξία επί της Προεδρίας  μου, υπάρχει συγκεκριμένη γραμμή την οποία ακολουθώ και δεν πρόκειται ούτε να διακινδυνεύσω αυτό το οποίο έχουμε πετύχει, ούτε πρόκειται για χάρη των εκλογών, να δίνω υποσχέσεις προς χάριν της ψήφου και να αμφισβητείται το κύρος των πεπραγμένων μου ως Πρόεδρος στη διάρκεια της θητείας μου.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να κάνουν λάθη όταν μαθαίνουν νέα πράγματα γιατί μέσα από τα λάθη τους τα μαθαίνουν βαθύτερα και πληρέστερα, για αυτό άλλωστε, πιστεύω στην αξία και στα διδάγματα  που έχουν τα λάθη, καθώς  μπορούν να λειτουργήσουν μαθησιακά και να μας γεμίσουν γνώση, σοφία και πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για  μελλοντική εμπειρία και επιτυχία.

Ως διοίκηση ασκούμε μία πολιτική, η οποία έχει ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό για ολόκληρη την πενταετία  για τα επόμενα χρόνια, γιατί βλέπουμε τη διαδικασία εξέλιξης της πόλης μας ως μία διαδικασία συνεχούς πορείας, συνεπώς χρέος μας είναι να μετασχηματίζουμε γρήγορα και αποδοτικά τυχόν λάθη και παραλείψεις μας.

Στον Πολιτισμό δώσατε μεγάλη έμφαση σε σχέση με τον Αθλητισμό κύριε Γιαννακόπουλε, όμως υστερήσατε και γιατί;

Τουναντίον, κ. Ραυτόπουλε ο αθλητισμός της πόλης μας, όχι μόνο δεν παραγκωνίσθηκε, αλλά βιώνει ιδιαίτερη «άνθιση», τόσο μέσα από επιτυχίες των τοπικών μας σωματείων, όσο και μέσα από δράσεις αθλητικές που έγιναν γα πρώτη φορά με απόλυτη επιτυχία, καθώς και έργα που ολοκληρώθηκαν με σημαντικές παρεμβάσεις στο κομμάτι των υποδομών οι οποίες είναι ένα τμήμα ενός μεγαλύτερου σχεδιασμού και έπεται συνέχεια.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της συνολικής αναβάθμισης και αποκατάστασης που εκπονούμε για όλα τα αθλητικά κέντρα, ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, στόχος μου είναι, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχει η περιοχή μας περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις με τις κατάλληλες σύγχρονες προδιαγραφές.

Στον τομέα των δράσεων συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν 2 νέες αθλητικές εκδηλώσεις :

  1. Το Zografou 3×3 Basket Tournament , αγώνες 3on3 μπάσκετ, ένα νέο τουρνουά μπάσκετ φιλανθρωπικού χαρακτήρα: ηλικιών U-14 & U-16, μια μπασκετική γιορτή με ποικίλες αθλητικές εκδηλώσεις & διαγωνισμούς  βολών!
  2. Μια μεγάλη γιορτή, όχι μόνο για την πόλη του Ζωγράφου, αλλά για όλη την Αθήνα, το Zografou City Run που έγινε για πρώτη φορά και κέρδισε τις εντυπώσεις. Με συμμετοχή πολλών σπουδαίων πρωταθλητών και πρωταθλητριών, με περισσότερους από 1000 δρομείς κάθε ηλικίας, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την υπέροχη Βίλα του Ζωγράφου.

Τέλος, είμαστε υπερήφανοι για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής γηπέδου μπάσκετ στην Αστερίου, του γηπέδου γνωστό σε όλους μας ως «ΠΙΣΤΑ», που παραδόθηκε στους συνδημότες μας, ως ένας σύγχρονος πλέον, ασφαλής και λειτουργικός χώρος άθλησης!

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου