Οι «Πολίτες σε Δράση» έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον!

Οι «Πολίτες σε Δράση» έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον!
Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος που διεκδικεί με την υποψηφιότητά του ως Δήμαρχος τη Διοίκηση του Δήμου, μας εξομολογείτε ότι ωθήθηκε σε αυτή του την απόφαση και μάλιστα ως συνεχιστής της παράταξης του αείμνηστου Κώστα Καλλίρη, γιατί τον θεωρεί μέντοράς του που του εμφύσησε την αναγκαιότητα της συμμετοχής στα κοινά,  του δίδαξε τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης και γιατί οι «Πολίτες σε Δράση» έχουν δοκιμασμένο παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Χαιρετίζει την απόφαση του ΚΙΝΑΛ να μην χρωματίσει τις εκλογικές διαδικασίες δίνοντας χρίσμα σε υποψήφιο.
Θεωρεί θεμιτή την επιθυμία και τη δυνατότητα διαφορετικών ανθρώπων από τον ίδιο χώρο, να ηγηθούν μιας παράταξης, δεν θα πρέπει όμως, όπως μας λέει, η διάσπαση να μην παίρνει μορφή «αψιμαχιών», χαρακτηρίζει «χλιαρή» τη σημερινή διοίκηση και με διεύρυνση και επικοινωνία θα είναι «στους δρόμους» μέχρι τις εκλογές.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξή του:
Τι είναι αυτό που σας ώθησε κύριε Γιαννακόπουλε να εμπλακείτε στις δημοτικές εκλογές και μάλιστα η παράταξή σας να συνεχίσει το βαρύ όνομα της παράταξης του αείμνηστου Κώστα Καλλίρη
Δεν έχω ποτέ κρύψει, κύριε Ραυτόπουλε ότι ο Κώστας Καλλίρης  εκτός από φίλος  υπήρξε και  μέντορας μου. Είναι ο άνθρωπος που μου εμφύσησε  την αναγκαιότητα της συμμετοχής στα κοινά και μου δίδαξε τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης. Από τους λίγους στην χώρα  που κατάφερε στην πράξη να προβάλλει και να εξυπηρετήσει τις αυτοδιοικητικές ανάγκες και όχι τις κομματικές. Όταν έχεις θητεύσει δίπλα σε έναν τέτοιον άνθρωπο, όταν έχεις ασπαστεί το ήθος και την αυτοδιοικητική του ματιά, είναι μονόδρομος η ανάληψη της ευθύνης. Η παράταξη μας μετά τον χαμό του Κώστα Καλλίρη εξακολουθούσε να είναι ζωντανός οργανισμός. Όπως είναι γνωστό, προχωρήσαμε σε διαδικασίες, κατέθεσα στα μέλη την διαθεσιμότητα μου και με τίμησαν με την ψήφο τους. Έτσι σήμερα βρίσκομαι εδώ, πρώτος μεταξύ ίσων, σε μια προσπάθεια με στόχο, όχι απλά την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και όχι ζητούμενο, αλλά να γίνει η πόλη μας «πόλη να ζεις».
Στις επικείμενες εκλογές απ’ ότι φαίνεται το ΚΙΝΑΛ δεν θα δώσει χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο του Δήμου Ζωγράφου. Θα το χρησιμοποιήσετε υπέρ σας έναντι του άλλου ανθυποψηφίου σας;
Κατ’ αρχάς δεν σκοπεύω να χρησιμοποιήσω τίποτα «έναντι άλλων». Πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με ανθρώπους που συμπορευτήκαμε στην διοίκηση Καλλίρη. Δεν με αφορούν μικροκομματικοί σχεδιασμοί και πρακτικές. Δεν γίνεται να αντιμετωπίζουμε τον δημότη ως πρόβατο. Άλλωστε στην γειτονιά γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας καλά! Οι «Πολίτες σε Δράση» έχουμε δοκιμασμένο παρελθόν, παρόν και μέλλον!  Ξέρετε η αποκομματοποίηση, ο αποχρωματισμός αν θέλετε της αυτοδιοίκησης, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της Δημοκρατίας! Το ότι εκπροσωπούμε τον προοδευτικό χώρο της κεντροαριστεράς είναι δεδομένο και γνωστό, κανείς μας δεν προέκυψε από παρθενογένεση.  Γνωστές είναι και οι σχέσεις μας με το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ αλλά και με τον ευρύτερο χώρο. Το χρίσμα όμως καμιά φορά  μετατρέπεται σε «συμβόλαιο» και εμείς το μόνο συμβόλαιο που είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε, είναι αυτό με τους συνδημότες μας! Πάνω σε αυτήν τη λογική, χαιρετίζουμε την απόφαση του ΚΙΝΑΛ να μην χρωματίσει τις εκλογικές διαδικασίες της πόλης δίνοντας χρίσμα.
Διασπασμένη κατεβαίνει και η συντηρητική παράταξη στο Δήμο μας και μάλιστα η κόντρα τους φτάνει σε χαρακτηριστικά αψιμαχιών.
Νομίζετε ότι αυτή η διάσπαση θα αναδείξει προβλήματα τα οποία ήταν κρυμμένα;
Η επιθυμία και η δυνατότητα διαφορετικών ανθρώπων από τον ίδιο χώρο, να ηγηθούν μιας παράταξης είναι θεμιτή. Και όχι μόνο θεμιτή, αλλά και ασφαλιστική δικλείδα της Δημοκρατικής λειτουργίας.  Εδώ όμως βιώνουμε ένα φαινόμενο σε εξέλιξη που όπως πολύ σωστά είπατε κύριε Ραυτόπουλε παίρνει την μορφή αψιμαχίας.  Πολύς εκνευρισμός που δεν κάνει καλό σε κανέναν. Πρόσφατα υπήρξε το θλιβερό περιστατικό, που πρώτος  αναδείξατε  εσείς στα Social Μedia,  να έρθουν στα χέρια ο επικεφαλής της μιας παράταξης με στέλεχος της άλλης μέσα στον δρόμο. Πολύς εκνευρισμός που φανερώνει  τα προβλήματα που υπάρχουν στην συντηρητική παράταξη τα οποία μόνο κρυφά δεν είναι. Όπως είπα και πριν, σε αυτήν την πόλη γνωριζόμαστε όλοι καλά. Το θέμα που αφορά όλους μας όμως, είναι ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν βοηθούν ούτε την πόλη ούτε τους δημότες! Δεν αντιλαμβάνονται ότι ειδικά με το καινούργιο εκλογικό σύστημα, θα πρέπει αύριο να κάτσουμε όλοι  σε ένα τραπέζι να μιλήσουμε για την διοίκηση της πόλης! Κάποιοι από αυτούς το ξεχνούν. Και όταν επικρατεί το θυμικό και ο εκνευρισμός, χάνεται το μέτρο και συμβαίνουν τραγελαφικά πράγματα. Όπως αυτό που συνέβη στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο όταν ο κύριος Αγγελόπουλος, προκειμένου να εκθέσει την διοίκηση Καζάκου και τον κύριο Θώδα, αναφέρθηκε σε ένα πόρισμα – δίνοντας και μια αστεία απάντηση στο ερώτημα «πως βρέθηκε στα χέρια σας» – μέσα στο οποίο γίνεται αναφορά και στο δικό μου όνομα ως πρώην Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου και ούτε λίγο ούτε πολύ, εν μέσω της μεταξύ τους αντιδικίας,  βρεθήκαμε ..κατηγορούμενοι!  Επειδή όμως από ένα σημείο και μετά, σταματά να έχει «πλάκα» αυτή η συμπεριφορά και επειδή τέτοιου είδους αναφορές είναι προσβλητικές τόσο για τον χώρο μας όσο και για την μνήμη του Κώστα Καλλίρη, αν και το θεωρώ περιττό, απαντώ: παραλάβαμε το ΝΠ με ελλείμματα 1.400.000 ευρώ από διάφορες προηγούμενες χρήσεις και μέσα σε τέσσερα κουτσουρεμένα χρόνια, σε περίοδο μνημονίων και προβλημάτων, παραδώσαμε στην διοίκηση Καφατσάκη πλεόνασμα 650.000 ευρώ.  Αυτό που θέλω να επισημάνω δηλαδή, είναι ότι  οι ανεξέλεγκτες συμπεριφορές κάποιων, μπορούν να δηλητηριάσουν γενικότερα τον χώρο και όχι μόνο αυτόν της συντηρητικής παράταξης. Αυτό είναι κάτι που θέλει ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας και χρειάζεται επαγρύπνηση και άμεσες αντιδράσεις.
Η θητεία της σημερινής δημοτικής διοίκησης επιγραμματικά πως θα την βαθμολογούσατε με άριστα το «δέκα» και γιατί;
Η σημερινή διοίκηση; Χλιαρή! Χλιαρή και σε κάποια σημεία εξαιρετικά προβληματική. Ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν σχέση με την καθημερινότητα του δημότη. Καθαριότητα λόγου χάρη. Άσχημη η εικόνα της πόλης.  Η κυρία Καφατσάκη είναι σίγουρα μια αξιόλογη προσωπικότητα. Για αυτόν το λόγο και την στηρίξαμε ανεπιφύλακτα στον δεύτερο γύρο των προηγούμενων εκλογών έναντι του κυρίου Αγγελόπουλου.  Στερείται όμως συνεργατών. Η για να είμαι πιο ακριβής, είτε στερείται είτε τελικά δεν χρησιμοποίησε τους καλύτερους από αυτούς που είχε δίπλα της. Σε κάθε περίπτωση όμως το αποτέλεσμα για τους δημότες είναι το ίδιο. Ξέρετέ, οι δήμοι πλέον είναι οργανισμοί με μεγάλες διοικητικές απαιτήσεις. Αυτό το παλιό μοντέλο του «ενός ανδρός αρχή» που κάποτε ήταν ίσως και αποτελεσματικό, σήμερα δεν είναι! Χρειάζεσαι όραμα αλλά δεν φτάνει μόνο του! Αν δεν έχεις επικαιροποιημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, τεχνογνωσία και ικανή ομάδα γύρω σου, δεν μπορείς να διοικήσεις αποτελεσματικά την πόλη! Εμείς σαν παράταξη δουλεύουμε με αυτά τα χαρακτηριστικά. Εφ’ όσον όμως μου ζητάτε ένα ψυχρό νούμερο, αυτό θα είναι με μεγάλη επιείκεια ένα έξι (6).
Μέχρι το Μάϊο που είναι ο μήνας των εκλογών ποια θα είναι τα βήματα της παράταξής σας από δω και πέρα;
Διεύρυνση και επικοινωνία! Καθημερινά μιλάμε τόσο με ανθρώπους του προοδευτικού χώρου  οι οποίοι θέλουν να αναλάβουν την δημιουργική ευθύνη που τους αναλογεί όσο και με δημότες! Η ανταπόκριση και η αποδοχή μας, δυναμώνουν καθημερινά περισσότερο! Το μόνο σίγουρο μέχρι τον Μάη είναι ότι θα είμαστε ….. στους δρόμους !!!
Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου