Αναστάσιος (Τάσος) Τανταρούδας Διευθύνων Σύμβουλος ΜΑΞΙΑΔΗΖ Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Αναστάσιος (Τάσος) Τανταρούδας Διευθύνων Σύμβουλος ΜΑΞΙΑΔΗΖ Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Γεννήθηκα στα Ιλίσια το 1976, γιός του Βαγγέλη Τανταρούδα και της Ειρήνης Στράτου το γένος Σκουλά και κατάγομαι από το Λουτρό Αμφιλοχίας του Ν. Αιτωλοακαρνανίας με ρίζες επίσης από τη Σκουληκαριά Άρτας και τα Ανώγεια Ρεθύμνου .

Φοίτησα στο 11ο Δημοτικό σχολείο Ζωγράφου, στον Άγιο Γεράσιμο και μετέπειτα στο 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο στον Άγιο Θεράποντα όπου διατέλεσα αντιπρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου, δίνοντας τις πρώτες μάχες για ένα καλύτερο σύστημα εκπαίδευσης.

Υπηρέτησα από το 2000 έως και το 2002 ως Έφεδρος Αξιωματικός στις Ειδικές Δυνάμεις του Ε.Σ. (32 ΤΑΞ. Π/Ν ).

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης και έχω ειδικευτεί στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (I.F.R.S.) στον διεθνή οργανισμό A.I.A.

Είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και διαθέτω άδεια φοροτεχνικού Α΄ Τάξης .

Εργάστηκα  ως οικονομικός Διευθυντής από το 2013 έως το 2019 σε εταιρεία στο χώρο της Υγειάς και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες λογιστή – σύμβουλου φορολογικού σχεδιασμού  από το 2003 έως και σήμερα σε επώνυμες αλυσίδες στο χώρο του εμπορίου αλλά και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διατηρώντας λογιστικό γραφείο στο Γουδί από το 2010 ενώ από το 2022 είμαι σύμβουλος ειδικών επενδύσεων στην εταιρεία αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας PLASISREALESTATE η οποία πρόσφατα υλοποίησε συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό MICROSOFT.

Είμαι παντρεμένος από το 2007 με την αρχιτέκτονα-μηχανικό  Ιωάννα Αγγελάκη με την οποία  έχω αποκτήσει  2  κόρες την Ειρήνη και τη Μαρίλια.

Η αγάπη μου για τη γειτονιά μου, ο σεβασμός προς τους συντοπίτες μου στο Δήμο Ζωγράφου, με ανάγκασαν να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά .

Στην πορεία αυτή, το 2019 μοιράστηκα το όραμα του Δημάρχου Ζωγράφου  Βασίλη Θώδα, για ένα δήμο σύγχρονο, ανθρώπινο και φιλικό προς του δημότες του αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον, με όλα αυτά που συγκροτούν έναν  Ευρωπαϊκό Δήμο, σημείο αναφοράς για τις καινοτόμες υποδομές και δράσεις, με τον οποίο συστρατεύτηκα και μου ανέθεσε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ ΟΤΑ, στο πλευρό του Προέδρου της Άγη Παπακωνσταντίνου, ικανού και έμπειρου αυτοδιοικητικού, προερχόμενου από το χώρο του κέντρου.

Η δράση μου στη διοίκηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ ΟΤΑ  κατά τη διάρκεια της θητείας μου περιλαμβάνει τα κάτωθι:

*Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των  διοικητικών λειτουργιών της

*Εξορθολογισμός της τιμολογιακής πολιτικής στην εμπορική διαχείριση των parking που διαχειρίζεται η ΜΑΞΙΑΔΗΖ (δημιουργία νέου τιμοκαταλόγου ο οποίος παρέχει σημαντικά εκπτωτικά κίνητρα όταν ο πελάτης προπληρώνει το συμβόλαιο του, ενιαίος τιμοκατάλογος ανά κατηγορία – Στεγασμένα / Υπαίθρια)

*Αναβάθμιση χώρων στάθμευσης

Parking Τερζάκη

Επισκευή και αναβάθμιση πυροσβεστικού συγκροτήματος, συστήματος πυρανίχνευσης, ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης, τακτοποίηση αυθαιρεσιών με υπαγωγή στο Ν.4495/2017, έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας σύμφωνα με την πραγματική κατάσταση, έκδοση άδειας λειτουργίας σταθμού αυτοκινήτων ύστερα από 13 έτη, εγκατάσταση πλήρους και σύγχρονου συστήματος κλειστού κυκλώματος διαχείρισης παρακολούθησης και επιτήρησης με υποσύστημα αναγνώρισης πινακίδας οχήματος και δυνατότητα πλήρους τηλεδιαχείρισης .

 Parking Γ. Ζωγράφου

Επισκευή και αναβάθμιση πυροσβεστικού συγκροτήματος, συστήματος πυρανίχνευσης, ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης, τακτοποίηση αυθαιρεσιών με υπαγωγή στο Ν.4495/2017 με σύνταξη πλήρους φακέλου αρχιτεκτονικών, τοπογραφικού-Η/Μ-στατικών, τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στους κοινόχρηστους χώρους.

Υπαίθριοι χώροι στάθμευσης 

Φωτοβολταϊκά  Συστήματα (Πάρκο Γουδί – Κολυμβητήριο Ιλισίων )

*Εκμίσθωση του κυλικείου στο δημοτικό κοιμητήριο Ζωγράφου σε καταξιωμένο επαγγελματία προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες εσόδων λόγω της πανδημίας του Covid-19 και προείσπραξη μισθωμάτων 2 ετών.

*Τακτοποίηση του αυθαιρέτου κτίσματος στο Γουδί  – πρώην αναψυκτήριο «Ρυθμός» και εκμίσθωση του, ύστερα από 11 έτη εκτός λειτουργίας σε γνωστή αλυσίδα στο χώρο της εστίασης με προείσπραξη 26 μισθωμάτων.

*Εκπόνηση μελέτης για την πλήρη ανακαίνιση, έκδοση άδειας  και επαναλειτουργία του γυμναστηρίου επί της οδού Δάφνης στο Νέο Ζωγράφου εφάμιλλο των ιδιωτικών χώρων εκγύμνασης

*Ανάθεση εκπόνησης μελέτης για την κατασκευή νέων χώρων στάθμευσης μέσω της διαδικασίας ΣΔΙΤ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό ζήτημα και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτού στο Δήμο Ζωγράφου.

*Εκτέλεση  πλήρους δέσμης  νομικών ενεργειών και μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης για τον περιορισμό των επισφαλών απαιτήσεων της ΜΑΞΙΑΔΗΖ από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές του παρελθόντος και κάλυψη των αστοχιών και της αναποτελεσματικότητας των παλαιοτέρων διοικήσεων στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των υποθέσεων που ζημίωσαν συστηματικά τη Δημοτική Επιχείρηση ( Avec, Ρυθμός, κυλικείο Κοιμητηρίου).

*Διενέργεια συστηματικών επαφών με τη διοίκηση  της Αττικό Μετρό ΑΕ σε συνεργασία με το Δήμο Ζωγράφου και εκτέλεση νομικών ενεργειών προκειμένου να διασφαλιστεί η περιουσία του Δήμου και το δικαίωμα εκμετάλλευση αυτής (απώλεια 500 τ.μ. εμπορικών καταστημάτων στην πλατεία Αλεξανδρή από την κατασκευή της στάσης του Μετρό, Ζωγράφου – απώλεια εισοδήματος από μισθώματα  για τα 10 έτη του χρόνου κατασκευής) από τη ΜΑΞΙΑΔΗΖ  εξαιτίας της μη διαπραγμάτευσης και άσκησης αντιρρήσεων από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου.

*Δράσεις εταιρικής – κοινωνικής ευθύνης (δημιουργία επιστημονικού φορέα με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας – Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας Δήμου Ζωγράφου, διενέργεια μαθητικών διαγωνισμών, προβολή της Δημοτικής Επιχείρησης και των δράσεων αυτής στον τοπικό τύπο)

Στόχοι για την επόμενη διοίκηση

Α. Εκσυγχρονισμός, βελτίωση των κτηριακών και Η/Μ εγκαταστάσεων, εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και επιτήρησης και έκδοσης άδειας λειτουργίας  του parking επί της οδού Γ. Ζωγράφου ( αποτελεί το μεγαλύτερο χώρο στάθμευσης στο Δήμο Ζωγράφου )

Β. Κατασκευή νέων υπέργειων και υπόγειων χώρων στάθμευσης στα ιδιόκτητα οικόπεδα του δήμου, συμβάλλοντας και αντιμετωπίζοντας εξ ολοκλήρου και αποτελεσματικά το πρόβλημα της στάθμευσης (λείπουν περίπου  2.000 θέσεις στάθμευσης ) και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου