ΤΩΡΑ οι συνεργασίες είναι επιβεβλημένες.

ΤΩΡΑ οι συνεργασίες είναι επιβεβλημένες.

Ο Θεόδωρος Μετικαρίδης που η παράταξή του «Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου» συμπορεύεται με την παράταξη του υποψήφιου Δημάρχου Βασίλη Θώδα, εξηγεί γιατί αποφάσισε και επέλεξε τελικά αυτή τη συνεργασία,  τονίζοντας όμως ότι ο βασικός κορμός της παράταξής του παραμένει σταθερός, δεν αφομοιώνεται αλλά συνεργάζεται.
Απαντά στις κατηγορίες που του προσάπτει ο κ. Αγγελόπουλος, αλλά και σε όσα του καταμαρτυρούν περί στήριξης κάποιων αποφάσεων της σημερινής διοίκησης τονίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει στήριξη στη Διοίκηση  ούτε έκφραση ευσήμων, αλλά προσήλωση στο καθήκον, που είναι συνυφασμένο με την προστασία των συμφερόντων των συμπολιτών μας.
Παραθέτουμε αυτούσια τη συνέντευξή του:

Βαδίζοντας για της δημοτικές εκλογές κύριε Μετικαρίδη αποφασίσατε η παράταξη σας «Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου» να συμπορευτεί με την παράταξη του Βασίλη Θώδα. Η ερώτηση είναι γιατί με το Θώδα.

Η  «Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου»  κύριε Ραυτόπουλε ως γνωστόν, μετείχε στις προηγούμενες αυτοδιοίκητές εκλογές ως ανεξάρτητη παράταξη, εκλέγοντας δύο δημοτικούς Συμβούλους.
Όλο αυτό το διάστημα που διανύσαμε, υπηρετήσαμε με συνέπεια και σοβαρότητα τα συμφέροντα των δημοτών μας.
Εν όψει των επερχόμενων εκλογών, μας απασχόλησε το ζήτημα της αυτόνομης ή όχι καθόδου μας. Μετά από πολλές συνεδριάσεις και συζητήσεις με στελέχη και φίλους της παράταξης, εν όψει και του νέου εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, που επέφερε ο νέος νόμος «Κλεισθένης», για την τοπική αυτοδιοίκηση, κρίναμε τελικά ότι επιβάλλεται να πάμε σε συνεργασίες.  Επιλέξαμε τελικά να συνεργαστούμε με  τον Βασίλη Θώδα, ένα άξιο συμπολίτη μας, γνώστη της πολιτικής, τόσο στην κεντρική σκηνή, όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Με τον Βασίλη υπήρξαμε συνοδοιπόροι παλαιότερα στη διοίκηση του Δήμου μας, υπηρετώντας τους δημότες μας από διάφορες σημαντικές θέσεις ευθύνης. Πέρα από αυτό, είναι γνωστό ότι μας συνδέει πολύχρονη φιλία, αλληλοεκτίμηση, και ως εκ τούτου είμαι σε θέση να γνωρίζω τις ικανότητές του, την σοβαρότητα που τον διακρίνει καθώς και την αγάπη του για την πόλη μας. Με λίγα λόγια κρίνω ότι με τον Βασίλη Θώδα Δήμαρχο, μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις, να πετύχουμε συγκλήσεις και να ξανακάνουμε την πόλη μας καθαρή ,φωτεινή και ανθρώπινη.

Την συμπόρευση αυτή την επέβαλε η «λείανση των γωνιών» όπως είχατε πει σε παλαιότερη συνέντευξή σας στην εφημερίδα μας, ή θυμηθήκατε την αναβίωση της παλαιάς ποτέ κραταιά  ΔΑΔΑ.

Κατ’ αρχήν θέλω να τονίσω και να γίνει αντιληπτό από τους συμπολίτες μας, ότι η ΔΑΔΑ, η παλαιά παράταξη του κ. Καζάκου δεν έχει καμία σχέση με τη νέα παράταξη «Ζωγράφου Ώρα για Δουλειά, Ενωτική Δύναμη για μια Ανθρώπινη Πόλη». Η νέα αυτή παράταξη με επικεφαλή τον Βασίλη Θώδα, έχει ανοιχτό χαρακτήρα, απευθύνεται συνολικά στην κοινωνία του Ζωγράφου, καλώντας να ενταχθούν σ’ αυτή όλοι οι συμπολίτες μας ανεξαρτήτως των ιδεολογικών και πολιτικών καταβολών τους. Το μόνο κοινό κριτήριο που μετρά για εμάς είναι η διάθεση για προσφορά και η αγάπη για τον τόπο που ζούμε.
Όσο για τη «λείανση των γωνιών» εξακολουθώ να πιστεύω ότι συνεννόηση μεταξύ ανθρώπων που ενδιαφέρονται για το κοινό συμφέρον και ως εκ τούτου μετέχουν στην προσπάθεια για πρόοδο και ευημερία στην Πόλη μας, είναι το απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία του στόχου. Απαιτείται συνεννόηση και σύμπραξη περισσότερων δυνάμεων.
Θέλω όμως να τονίσω με έμφαση, ότι δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ με κάποιους που λειτουργούν αντιδημοκρατικά, ευρισκόμενοι σε πραγματική αδυναμία και λειτουργώντας κάτω από συνθήκες πανικού, προβαίνουν σε αντιδημοκρατικές πράξεις, που μας γυρίζουν πίσω σε παλαιότερες εποχές.

Ο μέχρι πρότινος συνοδοιπόρος σας Παναγιώτης Αγγελόπουλος, σε πρόσφατη πληρωμένη καταχώρηση του, σας καταμαρτυρεί πάμπολα. Τί έχετε να απαντήσετε?

Με τον κύριο αυτό κύριε Ραυτόπουλε ποτέ δεν είμασταν συνοδοιπόροι, είναι γνωστό αυτό. Όμως τί να περιμένει ο ζωγραφιώτικος λαός από κάποιον που ενώ φιλοδοξεί να γίνει Δήμαρχος, χρησιμοποιεί ως όπλα του το ψεύδος και τη συκοφαντία, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να χειροδικήσει εναντίον μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, δημοσιογράφου και υποψηφίου της παράταξης του Βασίλη Θώδα,  μη ανεχόμενος την καλόπιστη κριτική που του άσκησε.
Στη συγκεκριμένη πληρωμένη καταχώρηση, όπως λέτε, όπου δεν τολμά να υπογράφει με το όνομά του, παρά χρησιμοποιεί ψευδώνυμα [παραταξιακός, επίτιμος δικηγόρος] γράφει ότι έχω μείνει μόνος στην «Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου» αφού έφυγαν όλα τα στελέχη της. Πρόκειται για ασύστολο ψεύδος. Κα’ αρχήν κ. Ραυτόπουλε, όπως καλά γνωρίζετε, από την μεγάλη εμπειρία σας, από μια παράταξη σε βάθος χρόνου, κάποιοι φεύγουν, κάποιοι έρχονται, Γίνεται ανανέωση και είναι επιβεβλημένο αυτό, αλλά και υγειές. Στην προκειμένη περίπτωση από την παράταξη μας έφυγαν ελάχιστοι φίλοι, αλλά ήρθαν πολλοί περισσότεροι. Εμείς κ. .Ραυτόπουλε ξεκινήσαμε με δύο δημοτικούς Συμβούλους και θα ολοκληρώσουμε τη θητεία μας με δύο. Ο κ. Αγγελόπουλος με πόσους ξεκίνησε και με πόσους έχει μείνει?
Σε άλλο σημείο γράφει στη πληρωμένη αυτή καταχώρηση, ότι «Ο Μετικαριδης διαλέγει τον συνοδοιπόρο της Ντόρας για να είναι κοντά στη νέα κυβέρνηση, για να μην επιστρέψει στην εργασία του». Άλλο ένα κακοηθέστατο ψεύδος. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι είμαι στη δουλειά μου, εργάζομαι καθημερινά και δεν σουλατσάρω στους δρόμους ως αργόσχολος, όπως κάνουν κάποιοι, στηριζόμενος στις δικές μου και μόνο δυνάμεις.
Όσο για την στήριξή μου, στη Δήμαρχο, όπως γράφει ανώνυμα πάντα, έχω πει πολλές φορές και το τονίζω, ότι οι αποφάσεις μου στο δημοτικό Συμβούλιο είναι εναρμονισμένες με το συμφέρον και μόνο των δημοτών μας. Το γεγονός ότι συμφωνούμε σε ορισμένες αποφάσεις, δεν σημαίνει ότι στηρίζουμε την κα Καφατσάκη, αλλά έχει να κάνει με την τήρηση του όρκου που δώσαμε να υπηρετούμε τους δημότες και τα συμφέροντα τους. Έχω τονίσει ότι δεν είμαι οπαδός της στείρας αντιπολίτευσης, αλλά υπέρ διαλογικής συζήτησης και της συνεργασίας εκεί όπου επιβάλλεται.

Η παράταξη σας είχε φυλλορροήσει τον τελευταίο καιρό. Πηγαίνοντας στον Βασίλη Θώδα περιμένετε ότι ο βασικός κορμός της θα επανέλθει στηρίζοντας ότι εσείς στηρίζετε?

Ο βασικός κορμός της παράταξής μας παραμένει σταθερός και μάλιστα έχει εμπλουτισθεί με νέους φίλους και στελέχη που ακολουθούν τις επιλογές μας, μια και είναι απόρροια δημοκρατικών διαδικασιών. Αυτό που με καθιστά υπερήφανο, είναι το γεγονός ότι η «Ενωτική Δύναμη» παραμένει πολυσυλλεκτική παράταξη και το κυριότερο σημειολογικό  στοιχείο αποτελεί το γεγονός, ότι συνεργαζόμαστε με τον Βασίλη ως παράταξη. Δεν αφομοιώνεται, συνεργάζεται. Το βλέπετε εξάλλου στον τίτλο του νέου σχήματος. Η πραγματικότητα είναι ότι στην παράταξη «Ζωγράφου Ώρα για Δουλειά, Ενωτική Δύναμη για μια Ανθρώπινη Πόλη» εντάσσονται καθημερινά συμπολίτες μας από όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα, επιθυμώντας να συμβάλλουν στην πρόοδο, την ανάπτυξη και στην ευημερία στην πόλη μας.

Κάποιοι συνδημότες σας καυτηριάζουν για τα «καλά λόγια» που λέτε, όταν αναφέρεστε στο έργο της Δημάρχου και διερωτώνται ότι πρέπει να αποφασίσετε ή παπάς-παπάς ή ζευγάς- ζευγάς, πολύ δε περισσότερο τώρα που είσαστε στη νέα παράταξη, τι τους απαντάτε?

Όπως είπα παραπάνω, στο Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργήσαμε με γνώμονα το κοινό συμφέρον των δημοτών μας. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Νομίζω ότι δεν είναι πρέπον να απαξιώνουμε συνολικά την προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου. Σε πολλούς τομείς τα πράγματα δεν πήγαν καλά, όπως  π.χ στην καθαριότητα. Εκεί ασκήσαμε κριτική, είπαμε τις απόψεις μας και προτείναμε λύσεις. Το ότι στηρίξαμε κάποιες αποφάσεις δεν  σημαίνει στήριξη στη διοίκηση, ούτε έκφραση ευσήμων, αλλά προσήλωση στο καθήκον, που είναι συνυφασμένο με την προστασία των συμφερόντων των συμπολιτών μας. Η άσκηση της αντιπολίτευσης σημαίνει καλόπιστη κριτική, σημαίνει διάλογο, προτάσεις, συμβολή σε λύση προβλημάτων. Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση δεν έχει νόημα. Οι απόψεις μου κ. Ραυτόπουλε παραμένουν σταθερές και δεν αλλάζουν ανάλογα με τη θέση που κάθε φορά βρίσκομαι.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω εσάς και την έγκριτη εφημερίδα σας για τη φιλοξενία και να καλέσω τους συμπολίτες μας να ενταχθούν στη νέα παράταξη «Ζωγράφου Ώρα για Δουλειά-Ενωτική Δύναμη για μια Ανθρώπινη Πόλη» τη νέα δύναμη που με επικεφαλή τον Βασίλη Θώδα, εγγυάται την πρόοδο και την ανάπτυξη στην πόλη μας, μέσα από ένα σύγχρονο και ανθρωποκεντρικό πρόγραμμα. Επιζητούμε τη συμμετοχή όλων, σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και αν ανήκουν. Τους κοιτάμε στα μάτια και ζητάμε να μας αγκαλιάσουν. Γιατί εμείς ζούμε ανάμεσά τους, μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα και προτείνουμε λύσεις. Λύσεις που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής.

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου