Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

<<…Όταν έστω και ένα μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια “δικαιώματα του ανθρώπου”. Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου…>>
Αντώνης Σαμαράκης

Μήνυμα του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σήμερα 11 Δεκεμβρίου, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας απέναντί τους: Αφενός να θωρακίσουμε τα δικαιώματά τους και αφετέρου να τους παρέχουμε τις αρχές και τα αγαθά που θα τους εξασφαλίζουν μία ζωή γεμάτη υγεία και ευημερία.

Θα δανειστώ τα σπουδαία λόγια του Αντώνη Σαμαράκη «όταν έστω και ένα μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια “δικαιώματα του ανθρώπου”. Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου…».

Είναι καθήκον μας απέναντι σε κάθε παιδί που κακοποιείται, που δεν ζει με αξιοπρέπεια ή ασφάλεια, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικής ή κοινωνικής καταγωγής να ακούμε τη φωνή του και να του παρέχουμε προστασία. Για να μπορούν όλα τα παιδικά μάτια να χαμογελούν και να κοιτάζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Χρόνια Πολλά στα παιδιά μας!»

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου