Σχολικός Αθλητισμός στο Δήμο Ζωγράφου

Σχολικός Αθλητισμός στο Δήμο Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου αναπτύσσει τον Σχολικό Αθλητισμό με ένα νέο και πιο δομημένο πλαίσιο συνεργασίας με τις επίσημες Αθλητικές Ομοσπονδίες. Το πρόγραμμα αυτό με την ονομασία «Γιορτές Αθλημάτων» έχει σκοπό να παρουσιάσει με διασκεδαστικό τρόπο στους μαθητές, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα βασικά χαρακτηριστικά των αθλημάτων.

Ο Δήμος, με πρωτοβουλία της Προέδρου κ. Αναστασίας Μπότου, χρησιμοποίησε ως αιχμή του  δόρατος τα Νομικά Πρόσωπα των Σχολικών Επιτροπών Α΄και Β΄/βάθμιας εκπαίδευσης δίνοντάς την ευκαιρία ενεργής συμμετοχής στους μαθητές και τις μαθήτριες σε αθλητικές δραστηριότητες. Μιλώντας για Σχολικό Αθλητισμό εννοούμε την ένταξη ΟΛΩΝ των παιδιών ανεξαρτήτως ικανοτήτων και δεξιοτήτων.

Ήδη έχουν ξεκινήσει  εκδηλώσεις με τη Ελληνική Ομοσπονδία του Βόλεϊ με το πρόγραμμα  «παίζω Βόλεϊ» και σε λίγες ημέρες ξεκινάνε με τις Ομοσπονδίες Ξιφασκίας και Τοξοβολίας. Έχει συμφωνία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για το «3Χ3» και βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ώστε να ενταχθούν με προτεραιότητα στο πρόγραμμα «πάσα στα θρανία» και έπεται συνέχεια με νέες συνεργασίες και διασχολικά πρωταθλήματα. Μέσα στο πλήθος των νέων μας συνεργασιών έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις και στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας.

Όπως δηλώνει η Πρόεδρος Αναστασία Μπότουείναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας. Δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να αθληθούν στα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου  και να επισκεφτούν αθλητικούς χώρους γνωρίζοντας τις πραγματικές συνθήκες που διεξάγονται τα αθλήματα. Να τονίσουμε τη θετική υποδοχή που είχαμε τόσο από την μεριά των Ομοσπονδιών, οι οποίες μας στέλνουν την αφρόκρεμα των ομοσπονδιακών τους προπονητών, όσο και τη θερμή υποστήριξη των Διευθυντών/ντριών, γυμναστών και εκπαιδευτικών των Σχολείων.

Τα μηνύματα που παίρνουμε από τις αυθόρμητες αντιδράσεις των παιδιών, η ικανοποίηση και η χαρά που βλέπουμε στα πρόσωπά τους, αλλά και τα θετικά σχόλια των εκπαιδευτικών, των γυμναστών καθώς και των Ομοσπονδιακών προπονητών είναι άκρως αισιόδοξα και δείχνουν ότι το πρόγραμμα «Γιορτές Αθλημάτων» ικανοποιεί τις προσδοκίες τους και ανοίγει νέους ορίζοντες στην άθληση των παιδιών.

Το πρόγραμμα φέρνει τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό, προάγει το αθλητικό ιδεώδες και αξίες. Βάζει ένα επιπλέον λιθαράκι στην προσπάθεια να στραφούν οι νέοι μας στον αθλητισμό που προάγει αξίες, θετικές συμπεριφορές, αλλά και την υγεία τους.

Τα παιδιά έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα και περιμένουν με αγωνία τις επόμενες δράσεις”.

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου