Βασίλης Θώδας Δήμαρχος Ζωγράφου: Από σήμερα κοιτάζουμε μπροστά και μόνον μπροστά.

Βασίλης Θώδας Δήμαρχος Ζωγράφου: Από σήμερα κοιτάζουμε μπροστά και μόνον μπροστά.

Στην πρώτη ομιλία του μετά την τελετή ορκωμοσία του ο νέος Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, μεταξύ των άλλων είπε ότι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της νέας Διοίκησης θα είναι η αφοσίωση στο αποτέλεσμα και γι’ αυτό το λόγο θα εργαστεί σκληρά και μεθοδικά για να πετύχει διαρκής νίκες σε όλους τους τομείς.Θα ενισχύσει και θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της πόλης δίπλα στα δύο μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Χώρας μας, θα συνεργαστεί  με όλα τα κύτταρα της κοινωνίας μας που αποτελούν και τη βασική του επιλογή και θα τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση ότι θα αναλάβει τον τομέα της καθαριότητας και όπως τόνισε “πλέον ως Δήμαρχος δεν διστάζω να αναλάβω τη καυτή πατάτα της καθαριότητας. Αναλαμβάνω σήμερα τη δέσμευση ότι αύριο θα ζήσουμε σε μια πόλη πεντακάθαρη, πολιτισμένη, πράσινη”.

Αυτουσια η ομιλία του παρατίθεται στη συνέχεια:

Αγαπητοί πρσκεκλημένοι

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη σημερινή ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας της νέας δημοτικής Αρχής. Έδωσα αυτόν τον όρκο έχοντας τη δική σας αγάπη και εμπιστοσύνη. Αισθήματα συγκίνησης και ευθύνης με διακατέχουν σήμερα.

Συγκίνησης γιατί είμαι ο πρώτος Δήμαρχος εδώ και πολλά χρόνια που γεννήθηκα και ανδρώθηκα στην πόλη μας. Ευθύνης διότι επαγγελθήκαμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης δίκαιο και αποτελεσματικό που θα αναδείξει την πόλη μας και οι συμπολίτες μας θα είναι περήφανοι που ζουν σε αυτή. Θα σταθούμε άξιοι των ευθυνών μας. Θα είμαι Δήμαρχος όλων των Ζωγραφιωτών χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Το πρόγραμμά μας είναι ανθρωποκεντρικό και γι’ αυτό θα είναι ποιοτική η προσφορά των υπηρεσιών μας. Καθολική η συνεργασία μας με τους πολίτες,με τον επαγγελματικό, εμπορικό και επιστημονικό κόσμο του Δήμου μας.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της νέας Διοίκησης είναι η αφοσίωση στο αποτέλεσμα και γι’ αυτό το λόγο υποσχεθήκαμε να εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά για να πετύχουμε διαρκής νίκες σε όλους τους τομείς. Θα ενισχύσουμε και θα αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της πόλης δίπλα στα δύο μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Χώρας μας. Η συνεργασία με όλα τα κύτταρα της κοινωνίας μας αποτελεί βασική μας επιλογή. Από σήμερα κοιτάζουμε μπροστά και μόνον μπροστά. Ο πολιτικός πολιτισμός μας είμαι βέβαιος ότι θα κυριαρχήσει.

Είμαι σίγουρος ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο στο σύνολό του, αντιλαμβάνεται την άσκηση του δημόσιου λειτουργήματός του ως άσκηση δημόσιου καθήκοντος και προσφοράς στο τόπο μας και στους συμπολίτες μας.

Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε απόψεις, να καλλιεργούμε το διάλογο, να βρίσκουμε λύσεις, να προωθούμε την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης για την πρόοδο των συμπολιτών μας.

Είμαστε εδώ για να παράξουμε πολιτικές αποτελεσματικές, με ανάληψη ευθυνών από εμένα προσωπικά, από όλους τους συνεργάτες μου και από όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Το πρόγραμμά μας με πολλές λεπτομέρειες το θέσαμε ενώπιον των συμπολιτών μας και το ενέκριναν. Είναι βέβαιο ότι μετά την ανάλυσή του και στο δημοτικό συμβούλιο θα τύχει ευρείας αποδοχής. Η πόλη μας που έχει την χωροταξική ευθύνη για τα δύο Πανεπιστημιακά Ιδρύματα πρέπει να πετάξει στη νέα ψηφιακή εποχή. Πρέπει να την μετατρέψουμε σε έξυπνη πόλη. Η αξιοποίηση των γεωπολιτικών δεδομένων διανοίγει νέες πολιτικές ανάλυσης και χαρτογράφησης των περισσότερων προβλημάτων της πόλης μας. Η αξιοποίηση όλων των διαθέσεων χρηματικών εργαλείων αποτελεί προσωπικό μου στίγμα, έτσι ώστε ο Δήμος Ζωγράφου να καταθέτει τεχνικά δελτία και προτάσεις σε κάθε ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που υπάρχει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Προεκλογικά είχα δεσμευθεί ότι αν εκλεγώ Δήμαρχος θα αναλάβω προσωπικά τον τομέα της καθαριότητας. Σήμερα η δέσμευση αυτή παίρνει σάρκα και οστά. Πλέον ως Δήμαρχος δεν διστάζω να αναλάβω τη καυτή πατάτα της καθαριότητας. Αναλαμβάνω σήμερα τη δέσμευση ότι αύριο θα ζήσουμε σε μια πόλη πεντακάθαρη, πολιτισμένη, πράσινη.

Θα είμαστε παρόντες, όπου το καθήκον και οι ανάγκες της πόλης το ορίζουν. Σε αυτή την προσπάθεια είμαι βέβαιος ότι όλο το δημοτικό συμβούλιο θα συμπορευθεί μαζί μας, γιατί δεν είναι μόνον αυτά που θέλουμε να αναδείξουμε και να βελτιώσουμε. Είναι και εκείνα που θέλουμε να διεκδικήσουμε. Η κοινωνία μας έχει απαιτήσεις για κοινόχρηστους χώρους, για πράσινο, για παιδεία, για ποιότητα ζωής. Αυτά που δικαιούμαστε ως πολίτες θα τα διεκδικήσουμε με πάθος και επιμονή. Και θα τα κατακτήσουμε. Θα τα καταφέρουμε με αγώνα. Σε κανέναν άλλωστε ποτέ δε χαρίστηκε τίποτα.

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, καλώ όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, όλους τους συμπολίτες μας σε μια μεγάλη συμπόρευση στη νέα δημοτική μας θητεία, όπου θα πρυτανεύσει το συμφέρον της πόλης και η ευημερία των πολιτών μας. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου εποικοδομητική δημοτική περίοδο, με ειρήνη στη Χώρα μας και στον Κόσμο, με υγεία, αγάπη και ευφροσύνη στις οικογένειές σας.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους κι όλες και εύχομαι καλή δύναμη”. 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου