Παναγιώτης Αγγελόπουλος «Είμαστε διαρκώς δίπλα στο δημότη και απέναντι στην ανίκανη Διοίκηση του Δήμου»

Παναγιώτης Αγγελόπουλος «Είμαστε διαρκώς δίπλα στο δημότη και απέναντι στην ανίκανη Διοίκηση του Δήμου»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης «Ζωγράφου Μπροστά-Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση» Παναγιώτης Αγγελόπουλος από το 2014 που ενεργοποιήθηκε με τα κοινά του Δήμου μας συνεχώς βρίσκεται δίπλα στον δημότη και ως μείζονα αντιπολίτευση μέσα σε αυτή την 5ετία προσπαθεί με τις παρεμβάσεις του να αλλάξει τη ζωή τους, όπως ισχυρίζεται στη συνέντευξη που μας παραχώρησε.
Αναφερόμενος στη κόντρα που έχει ξεκινήσει με την παράταξη του ανθυποψηφίου του Βασίλη Θώδα, την αποδίδει στη διαβολή, στη συκοφαντία, στο ψέμα, στο παρασκήνιο και στις σκοτεινές συναλλαγές των δήθεν «συμμάχων» και «φίλων» του.
Πιστεύει ότι για να διοικηθεί ένας Δήμος απαιτείται ο Δήμαρχος να έχει κοινή λογική και όχι να είναι τοποτηρητής του κόμματός του, που να θυσιάζει τα συμφέροντα των δημοτών στο κομματικό συμφέρον.
Παραθέτουμε αυτούσια τη συνέντευξή του:

Κύριε Αγγελόπουλε η αντιπολιτευτική σας δράση όλο αυτό το χρονικό διάστημα ως επικεφαλής της παράταξής σας δεν σταμάτησε καθόλου, με αποτέλεσμα η αναγνωσιμότητα σας να είναι στα συν της προσπάθειά σας.
Τι μένει να πράξετε που θα εντυπωσιάσει τους Ζωγραφιώτες;

Έχετε δίκιο που ξεκινάτε με αυτή την ερώτηση κύριε Ραυτόπουλε. Γιατί μέχρι σήμερα οι συμπολίτες μας έβλεπαν αντιπολίτευση 2 μήνες προ των εκλογών. Αυτό ακούω από τους ίδιους, πέντε χρόνια τώρα, που γυρίζουμε όλο το Δήμο. Έχουν εντυπωσιασθεί που από την ορκωμοσία της απερχόμενης Δημάρχου, το 2014, ως σήμερα είμαστε διαρκώς δίπλα τους και απέναντι στην ανίκανη διοίκηση του Δήμου μας. Δεν λείψαμε ούτε μια μέρα από κάθε γωνιά και γειτονιά του Δήμου μας ακούγοντας τα προβλήματα των συμπολιτών μας και δίνοντάς τους βήμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ακουσθούν. Μπορεί να μην ήταν στο χέρι μας να λύσουμε τα πάντα, αφού τη διοίκηση ασκούσε η κα Καφατσάκη, όμως δυναμώσαμε τη φωνή τους τόσο, ώστε να ακούγεται στο Δημαρχείο. Και αυτό οι συμπολίτες μας το εκτίμησαν ιδιαίτερα, ιδίως δε καθώς ούτε μια φορά δεν τους είπαμε ψέματα, υποσχόμενοι ανέφικτα πράγματα.

Στα δημοτικά συμβούλια η κριτική σας αλλά και ο λόγος σας πολλές φορές είναι αιχμηρός. Είναι αρκετό αυτό για να αλλάξει κάτι στη ζωή των δημοτών;

Όχι βέβαια. Για να αλλάξει η ζωή των δημοτών, η ζωή όλων μας, γιατί και εγώ δημότης είμαι, δεν προσπαθώ να σώσω τους «πληβείους» μένοντας σε «ευγενή προάστια» όπως κάποιοι ανθυποψήφιοί μου, για να αλλάξει λοιπόν η ζωή στην πόλη μας, πρέπει να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας ως Διοίκηση του Δήμου. Είναι το πρόγραμμα που συζητάμε πέντε χρόνια με τους συμπολίτες μας και εκείνοι θεωρούν ότι μπορεί να αλλάξει την πόλη μας. Γι’ αυτό και συμπεριλάβαμε τις προτάσεις τους  και αυτό θα εφαρμόσουμε. Με την ψήφο και τη στήριξή τους.

Οι άσπονδοι φίλοι σας κύριε Αγγελόπουλε σας κατηγορούν για πολλά, όπως εκκρεμότητες στα Δικαστήρια, αφερεγγυότητα, ότι δεν θα προχωρήσετε μέχρι τέλος κ.α. Εμείς όμως βλέπουμε να αυξάνονται τα πρόσωπα που θέλουν να σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας αυτή.
Τι συμβαίνει άραγε;

Συμβαίνει κάτι απλό κύριε Ραυτόπουλε. Στο Δήμο μας έχω δύο κύριους αντιπάλους. Την απερχόμενη Δήμαρχο, που ξέρει ότι υποχωρεί και στο δεύτερο γύρο που θα βρεθούμε θα χάσει. Και τους συνοδοιπόρους της, πολλοί εξ αυτών δήθεν «σύμμαχοι» και «φίλοι» μου παλαιότερα που για λόγους παράξενους επιθυμούν να επανεκλεγεί η κα Καφατσάκη. Κι επειδή δεν βρήκαν άλλο τρόπο κατέφυγαν σε αυτό που γνωρίζουν, τη διαβολή, τη συκοφαντία, το ψέμα, το παρασκήνιο, τις σκοτεινές συναλλαγές. Γιατί, θα ρωτήσετε. Η απάντηση από τους ίδιους. Μια λογική υποψία, που ακούω από διάφορους, είναι αυτή που γεννούν οι διαχειριστικές αδυναμίες, για να το διατυπώσω κομψά, που εμφανίζονται σε πράξεις τους όταν ασκούσαν διοίκηση και τους καθιστούν ευάλωτους σε κάθε χειραγώγηση και εκβιασμό. Συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Πιστεύω και ελπίζω πως όχι.
Για να βεβαιωθούμε, όμως, έχω προσφύγει στη δικαιοσύνη. Γιατί εγώ, μη έχοντας εκκρεμότητες σε ελέγχους και στη δικαιοσύνη, δεν τη φοβάμαι. Κι όταν κάποιος με αδικεί μπορώ να προσφεύγω σε αυτή για να βρω το δίκιο μου.

Η κόντρα με την παράταξη του συνυποψηφίου σας και μάλιστα από το ίδιο κόμμα Βασίλη Θώδα καλά κρατεί απ’ ότι φαίνεται με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις.
Πιστεύετε ότι αυτή η κατάσταση σας ευνοεί ή τρίβει τα χέρια της η νυν Δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη.

Καμία κόντρα με τον Βασίλη. Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μαζί μου το 2014, δεν εξελέγη και αποφάσισε να ανοίξει τα δικά του φτερά. Θεμιτή και ανθρώπινη φιλοδοξία. Και επειδή άκουσα κάποιους θερμόαιμους να τον αποκαλούν διασπαστή, προδότη, «παιδί» της Ντόρας … κλπ θέλω να είμαι σαφής προς όλους. Κατ’ αρχήν  δεν είναι κακό να είσαι πολιτικό και πνευματικό «παιδί» μιας γνωστής πολιτικού όπως η «Ντόρα», ιδίως όταν έχεις βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί της κόντρα στη Νέα Δημοκρατία με το κόμμα που είχε φτιάξει.  Όσο για «διασπαστής» ή «προδότης» τι διέσπασε ή πρόδωσε; Ακολούθησε μια θεμιτή φιλοδοξία, θα μπορούσε ενδεχομένως να το ξεκαθαρίσει νωρίτερα, αλλά δεν πειράζει, ας μην κολλήσουμε σε αυτό. Δεν διέσπασε δε τίποτα. Διάσπαση είναι ο χωρισμός σε δύο τουλάχιστον τμήματα. Εδώ δεν είχαμε κάποια διάσπαση. Κάποιοι παλιοί αντιδήμαρχοι του Γιάννη Καζάκου ενώθηκαν υπό τον Βασίλη, συγκροτώντας θα λέγαμε και πάλι τη ΔΑΔΑ. Η παράταξη η δική μας δεν έχει σχέση με τη ΔΑΔΑ.  Η παράταξη η δική μας δεν έχει ουσιαστικές απώλειες, γιατί εάν δείτε προσεκτικά ελάχιστοι από όσους στηρίζουν τον Βασίλη μας ψήφισαν το 2014. Συγκρότησε μια παράταξη, λοιπόν, με κάποιους ανθρώπους του Γιάννη Καζάκου και τη στήριξη όσων από τη Νέα Δημοκρατία ήταν μαζί του στο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Σε πρόσφατη εκδήλωσή μου, ανέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία να με προσφωνήσει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Στο τέλος με ρώτησε γιατί μόνο ένα τμήμα, μεγάλο είναι η αλήθεια, του ακροατηρίου τον χειροκρότησε. Του εξήγησα ότι οι υπόλοιποι δεν έχουν κάτι μαζί του, αλλά η παράταξή μας στελεχώνεται από κόσμο από όλα τα κόμματα. Γι’ αυτό τα κόμματα δεν στηρίζουν κανένα, αλλά στηρίζουν και δύο και τρεις δημοτικές παρατάξεις.

Αν εκλεγείτε, πως θα διοικήσετε το Δήμο Διοικητικά, Οικονομικά, Επικοινωνιακά. Μην μας αναπτύξετε το πρόγραμμά σας, αλλά θα θέλαμε κάποια ενδεικτικά σημεία να μας αναφέρετε.

Ο Δήμος μας έχει ανάγκη, πριν από κάθε τι άλλο δύο πράγματα: Δήμαρχο και κοινή λογική. Δήμαρχο για τον Δήμο και όχι τοποτηρητή του κόμματός του, που να θυσιάζει τα συμφέροντα των δημοτών στο κομματικό συμφέρον. Και δεύτερος κοινή λογική. Ένα – δύο παραδείγματα. Δεν μπορεί οι κάδοι των σκουπιδιών να καθαρίζονται κάθε δύο χρόνια. Δεν μπορεί τα σκουπίδια να βρίσκονται σε στενά και δρομάκια. Δεν μπορεί το πεζοδρόμιο να αποτελεί πίστα για αγώνες μότο κρος αντί για χώρο διάβασης των δημοτών. Όλων των δημοτών. Και αυτών που είναι σε καρότσι ή έχουν ένα μωρό σε καρότσι.  Δεν μπορεί ο φωτισμός να είναι χαμηλός και συχνά χαλασμένος. Κοινή λογική, λοιπόν, η οποία λέει ότι «πριν κάτι άλλο, αντιμετώπισε τα άμεσα, κάνε ανθρώπινη την πόλη και μετά υλοποίησε πιο σύνθετες δράσεις». Και αυτό θα κάνω. Αυτές είναι οι προτεραιότητές μου. Αυτά θα αντιμετωπίσω την πρώτη μέρα της θητείας μου στο Δημαρχείο.

Τελειώνοντας πως βλέπετε να λειτουργεί ο Δήμαρχος στο μέλλον υπό το βλέμμα του Καλλικράτη 2 στου Ζωγράφου.

Παρά τα προβλήματα που συνειδητά θέλησαν οι εμπνευστές του να δημιουργήσουν σε παρατάξεις μεγάλες και υπαρκτές όπως η δική μας, προς όφελος των υποχωρούντων τοποτηρητών του ΣΥΡΙΖΑ, στην πόλη μας δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για τη δική μας Δημοτική Αρχή. Γιατί μιλάμε με ηρεμία με όλους και συμφωνούμε – νομίζω – στο αυτονόητο, όπως σας το παρουσίασα  στην προηγούμενη ερώτησή σας.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου