Γιάννης Καζάκος: Η υποψηφιότητα Θώδα είναι ικανή να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση.

Γιάννης Καζάκος: Η υποψηφιότητα Θώδα είναι ικανή να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση.

Ο πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας «η άλλη άποψη στου Ζωγράφου»  εξηγεί γατί «τα έσπασε» με τον επικεφαλή της παράταξης «Ζωγράφου Μπροστά» Παναγιώτη Αγγελόπουλο, δυσφορεί για τον πολυκερματισμό της συντηρητικής παράταξης και δηλώνει ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Θώδα μιας και τον υπέδειξαν τα κομματικά όργανα, αλλά και επειδή πιστεύει ότι πληροί τις προϋποθέσεις της παράταξης και γιατί είναι ικανή υποψηφιότητα.

Μετά από τόσα χρόνια ενεργούς δράσης στα κοινά κ. Καζάκο, μπορείτε να μου  πείτε γιατί «τα σπάσατε» όπως κοινώς λέγεται με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, ο οποίος ήταν από εσάς  το προτεινόμενο «αστέρι» στη θέση σας. 

Η διαφοροποίησή μου και η αποδοκιμασία μου προς τον κ. Αγγελόπουλο οφείλεται καθαρά σε πολιτικούς και ηθικούς λόγους κύριε Ραυτόπουλε.

Πολιτικοί λόγοι είναι ότι δεν ακολούθησε την άσκηση πολιτικής αντιπολίτευσης την οποία είχε υποχρέωση ως θεσμικός παράγων στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι ανύπαρκτη η αντιπολίτευση του και κάποιες λέξεις ή φράσεις ή λογύδρια που πολλές φορές ακούγονται στο δημοτικό συμβούλιο, είναι χωρίς ουσιαστική σημασία και δεν έχουν συνέχεια, διότι αποχωρεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Ηθικοί λόγοι είναι λόγοι που αφορούν συμπεριφορές του ιδίου  τις οποίες δεν γνωρίζαμε και εμφανίστηκαν  εκ των υστέρων. Για πιθανές τέτοιες υπάρξεις συμπεριφορών ρωτήθηκε, πριν υποδειχθεί και αναλάβει αυτή την ευθύνη  και δήλωσε ότι δεν είχε καμία απολύτως εκκρεμότητα και κανένα τέτοιο ψεγάδι.

Όταν λοιπόν απεκαλύφθησαν εγγράφως τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές για υποψήφιο δήμαρχο και υποψήφιο δημοτικό άρχοντα, δεν ήταν δυνατόν να δεχτούμε εμείς και εγώ προσωπικά την εκπροσώπηση της παράταξής μας.

Από κει και πέρα πριν από δυο χρόνια, είχα την εντιμότητα να καλέσω τον ίδιον πριν καν μαθευτεί οτιδήποτε και να του επιστήσω την προσοχή σε όλα αυτά τα πράγματα.

Τα διέψευσε, αρνήθηκε, είπε ψέματα. Κατόπιν τον ξανακάλεσα γιατί συνέχισε την ίδια τακτική και του επέστησα την προσοχή να ασκήσει το θεσμικό του ρόλο και να μελετήσει τα θέματα του δήμου γιατί ήταν εντελώς αμελέτητος και δεν έθετε κανένα ουσιαστικό θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Με διαβεβαίωσε ότι θα επανέλθει σε αυτά τα πράγματα αλλά και πάλι κώφευσε. Εγώ αναγκάστηκα σε μια συνέντευξη που έδωσα στο «Σκονάκι» να δηλώσω ότι διαχωρίζω τη θέση μου εδώ και ενάμιση χρόνο και πλέον. Ήρθε με ξαναβρήκε, του είπα τα ίδια πράγματα δεν συμμορφώθηκε, αλλά αντιθέτως εις τους συνεργάτες του έλεγε ότι τα βρήκαμε με τον Καζάκο, το αντίθετο απ’ ότι είχε γίνει, οπότε αναγκάστηκα να βγω προς τα έξω πλέον και να πω ότι δεν έχω καμία σχέση, δεν το στηρίζω γι’ αυτούς τους λόγους που ανέφερα, τους πολιτικούς και ηθικούς.

Η συντηρητική παράταξη στο Δήμο είναι πολυδιασπασμένη. Ποιόν τρόπο προτείνεται προκείμενου να μπορέσουν να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις;

Εγώ λέω ότι μεταξύ τους οι κύριοι πρέπει να συνέλθουν, να κουβεντιάσουν το θέμα και αν είναι  δυνατόν να υποδείξουν όλοι μαζί  έναν. Εάν δεν μπορεί να γίνει αυτό και δεν το κάνουν, θα φάνε βέβαια το κεφάλι τους, αλλά ένας από όλους να πάρει τη μεγαλύτερη πλειοψηφία και θα μας δώσει «τα προικιά» του,  δηλαδή τι προσφέρει ο ίδιος προσωπικά προς την κοινωνία και ποιοι άλλοι έρχονται να τον στηρίξουν σε αυτή του την προσπάθεια, όπως ποιοι φορείς τον στηρίζουν, ποιες προσωπικότητες, ακόμη και ποιες παρατάξεις ιδιωτικές ή πολιτικές  πάνω στην πρόταση την οποία έχει.

Εμείς θα τα αξιολογήσουμε, θα δούμε αν πράγματι έχουν σοβαρότητα και πιθανότητα επιτυχίας και θα αποφασίσουμε. Δίνω δε σημασία μεγάλη και λιγάκι στις τοπικές κοινωνίες, είτε είναι πολιτικές είτε κοινωνικές. Εάν λέω συμφωνώ με το πρόσωπο το οποίο θα υποδειχθεί από την ομήγυρη η οποία κατά κάποιον τρόπο θα είναι πλειοψηφική, μου είναι αρεστός θα τον στηρίξω, εάν δεν μου είναι αρεστός και δεν τον πιστεύω, απλώς θα ψηφίσω.

Έχετε προτείνει στη Νέα Δημοκρατία που είναι ο φίλιος χώρος σας κάποιο πρόσωπο ως Δήμαρχο.

Η Νέα Δημοκρατία με κάλεσε να ακούσει την απόψή μου. Ανέλυσα τη δημοτική και πολιτική κατάσταση του τόπου μας και πρότεινα τρία πρόσωπα. Δύο άντρες και μια γυναίκα.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τους Δήμους, σαν το Δήμο Ζωγράφου, τα κόμματα δεν δίνουν εμφανή στήριξη. Πως βλέπετε να λειτουργεί η Ν.Δ.

Η Νέα Δημοκρατία θα λειτουργήσει όπως λειτουργούν όλα τα παραδοσιακά κόμματα. Θα δώσει τη στήριξή της μέσω των κομματικών οργανώσεων.

Κύριε Καζάκο θα ήθελα να επανέλθουμε στην αρχική μου ερώτηση και σας ερωτώ: ειδικότερα που εστιάζεται η ρήξη σας αλλά και η περαιτέρω απαξίωσή σας στο πρόσωπο του Παν. Αγγελόπουλου. Μήπως, λέω μήπως ο σφικτός εναγκαλισμός και η καθοδήγηση από εσάς ήταν αφόρητη ώστε θέλησε ο Αγγελόπουλος να αποτινάξει το ζυγό και αφού το έκανε άρχισε η ρήξη μεταξύ σας.

Σας πληροφορώ κύριε Ραυτόπουλε ότι ούτε υπόδειξη δεν του έκανα. Τον άφησα ελεύθερο. Από την αρχή του είπα ότι μπορείς να πολιτευθείς ελεύθερα αρκεί να τηρείς τις θέσεις της παράταξης. Τίποτε άλλο. Και όταν ακόμη προεκλογικά έκανε την απρέπεια να μιλήσει κατά των παλαιών, δηλαδή εναντίον μας, έκανε έξω φρενών όλους τους δικούς μου που είπαν ότι δεν θα τον ψηφίσουν Ίδρωσα γα να τους ξαναμαζέψω. Ούτε και τότε. Έκανε μόνος του τα του κεφαλιού του και γι’ αυτό ακριβώς και δεν έκανε αντιπολίτευση. Βέβαια η μη ύπαρξη αντιπολίτευσης, έχει και πολιτικά κίνητρα και αυτά οπωσδήποτε προεκλογικά θα βγουν και εγγράφως μάλιστα, γιατί υπάρχουν έγγραφα. Επομένως όχι εναγκαλισμό, απα-γκαλισμό είχαμε. Δεν υπήρχε καμία επικοινωνία.

Τελικά η επιλογή Βασίλη Θώδα από τη Ν.Δ. σύμφωνα με την άποψή σας, πληροί τα κριτήρια μιας ικανής υποψηφιότητας για να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση;

Οι τρεις υποψηφιότητες που εγώ υπέδειξα στη Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ήταν και αυτή του Βασίλη Θώδα,  κρίνω ότι έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν τη σημερινή δημοτική κατάσταση. Πάντοτε υπό τον απαραίτητο όρο που δηλώνω ότι θα πρέπει οι νοικοκυραίοι, οι αστοί να καταλάβουν ότι έχουν κάποια δικαιώματα σε αυτόν τον τόπο, και θα πρέπει να επιλέξουν ανθρώπους, ορεξάτους να το πιστεύουν και να θέλουν να δουλέψουν. Όχι να εξαφανίζονται και να τους ψάχνουμε.

Επομένως πιστεύω ότι η υποψηφιότητα Θώδα πληροί τις προϋποθέσεις που ανέφερα και έχει τη δυνατότητα  ευρύτερης αντανάκλασης εις το εκλογικό σώμα και στους πολίτες του Ζωγράφου.

Και πρέπει και οι πολίτες του Ζωγράφου, όλων των παρατάξεων, κατά τη γνώμη μου να κοιτάξουν να βρουν ένα «modus Vivendi» μεταξύ τους ώστε πραγματικά να υπηρετήσουν την πόλη και να μην υπηρετεί ο καθένας τον εαυτό του, γιατί 6-7 υποψηφιότητες Δημάρχων καταντάει πια ασόβαρο.

Κλείνοντας τη συνέντευξη αυτή θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο σχετικά με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Κύριε Ραυτόπουλε αυτό που θέλω να προσθέσω είναι να ευχηθώ σε όλους σας καλό καλοκαίρι  και ραντεβού το Σεπτέμβρη

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου