Κώστας Καλλίρης , πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου: Κάναμε το πρώτο βήμα για ουσιαστικό διάλογο

Στη συνάντηση που έκανε πρόσφατα με μέλη της παράταξης του “Πολίτες σε Δράση”  ο πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης με το σύνθημα “ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ” δοθείσης ευκαιρίας μας απάντησε στην παρακάτω ερώτησή  που του υποβάλαμε:

Κατά τη διάρκεια της θητείας σας αναμφίβολα παρήχθη έργο και ιδιαίτερα με την τακτική του συμμαζέματος στον οικονομικό τομέα υπήρξε ως αποτέλεσμα η σημερινή Διοίκηση όχι μόνον δεν παρέλαβε χρέη, αλλά βρήκε και ένα μεγάλο πλεόνασμα στα ταμεία του Δήμου. Σήμερα δυό χρόνια μετά, με το σύνθημα «Ξαναβρισκόμαστε»  ποιος ο στόχος αυτού του καλέσματος και ποια τα συμπεράσματά σας.

Είναι προφανές  ότι ο Κόσμος αλλάζει, οι Χώρες αλλάζουν, οι Άνθρωποι αλλάζουμε. Χώρες και ηγέτες που τους χώριζε άβυσσος ιδεολογική και πολιτική, αγωνίζονται στα τραπέζια του διαλόγου, να βρουν κοινή οπτική, κοινούς τόπους, να συμφωνήσουν σε κοινές λύσεις.

 Η  χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται στη δίνη βαθειάς οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής, αξιακής κρίσης, και αγωνίζεται να την εμποδίσει να μετατραπεί σε ανθρωπιστική κρίση.

 Όλα  αλλάζουν γύρω μας, αλλάξαμε και εμείς οι ίδιοι, μέσα από τις δυσκολίες και την κρίση.

Τα όρια των ιδεολογιών αμβλύνθηκαν, πολιτικές διαφορές παραμερίστηκαν, οι Αυτοδυναμίες τελείωσαν, αναζητούνται διάλογος, συναινέσεις, συμφωνίες, συμμαχίες.

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, υπάρχουν Κυβερνήσεις Συνεργασίας!

Κάποιοι όμως στον χώρο της  Αυτοδιοίκησης,  βάζουν εμπόδια στο διάλογο και  τις συνεργασίες! Στον πιο προνομιακό χώρο για τη συνεννόηση  μεταξύ ανθρώπων και φορέων που μπορεί να έχουν διαφορετικές μεταξύ τους πολιτικές αφετηρίες και αναφορές, αλλά έχουν κοινό “μεράκι”, αγωνία και προτάσεις για τη λύση των χρόνιων Τοπικών Προβλημάτων.

Δεν έχει σημασία  ποιό κόμμα  ψηφίζει κάποιος στην κεντρική πολιτική σκηνή!

Τα Τοπικά Προβλήματα στου Ζωγράφου, στα Ιλίσια, στο Γουδή, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ !

Το ίδιο και οι  Λύσεις τους! Ούτε αυτές έχουν ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ !

Το περιβάλλον, τα Σχολεία και οι υποδομές τους, τα πάρκα και οι παιδικές χαρές, η καθαριότητα, τα δημοτικά τέλη, τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών, η άσφαλτος στους δρόμους, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η Δημοτική Συγκοινωνία, τα “λουκέτα”  στα  καταστήματα της γειτονιάς, η Ασφάλεια των παιδιών και των ηλικιωμένων, ο Ηλεκτροφωτισμός, η Ανεργία των Νέων, αποτελούν Κοινά Προβλήματα, με Κοινές Λύσεις για ΟΛΟΥΣ  μας!

Γι αυτό, ξεκινήσαμε ήδη μια Προσπάθεια  Διαλόγου, με έγκριτους Συνδημότες μας από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανθρώπους με γνώση, μεράκι, ήθος και συνέπεια, που ξεκίνησαν από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, αλλά αναζητούν κοινά αποδεκτές λύσεις.

Είμαστε ευτυχείς, γιατί  αιρετά αυτοδιοικητικά στελέχη, όπως ο Θόδωρος Μετικαρίδης, η Ράνια Νενεδάκη, ο Γιάννης Βούρτσης, φυσικά η Μαρία Βαρσαμιδάκη, ο Πέτρος Μαρίνης,  είναι παρόντα και μάχιμα στην κατεύθυνση του διαλόγου, της ιεράρχησης των προβλημάτων, της αναζήτησης συγκεκριμένων λύσεων.

Είμαστε επίσης ευτυχείς γιατί στην πρόσκληση να ακούσουν τους προβληματισμούς μας, ανταποκρίθηκαν όλοι σχεδόν οι φορείς και σύλλογοι του Δήμου μας

Επίσης, στην προσπάθεια αυτή, συμμετέχει ενεργά .η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής μας “Πολίτες σε Δράση”

Τέλος, εκτός από το πλήθος των φίλων και μελών της παράταξής μας , των Προέδρων Συλλόγων και Φορέων, τίμησαν την εκδήλωσή μας με την παρουσία τους, η πρώην Δήμαρχος Φωτεινή Σακελλαρίδου, ο πρώην Αντιδήμαρχος Γιάννης Αντωνάκος, η πρώην Αντιπρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Φωτεινή Θεοδωρακοπούλου.

Έγινε ένα σημαντικό πρώτο βήμα διαλόγου Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το κάνουμε μεγαλύτερο και με ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας

Γιατί η λύση των καθημερινών Τοπικών Προβλημάτων, απαιτεί Προσθέσεις και Πολλαπλασιασμούς δυνάμεων και ανθρώπων, και όχι Αφαιρέσεις και Διαιρέσεις!!.   

 

 

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου