Μιλάνε οι πρώτοι σε ψήφους δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν στο Δήμο Ζωγράφου

Οι δημότες τους τίμησαν με τη ψήφο τους στις πρώτες θέσεις.
Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι των εννέα παρατάξεων που συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο μας μιλούν για τις εντυπώσεις τους από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, για τις  επιδιώξεις και προσδοκίες τους από δω και πέρα.
Αναστασία Μπότου
Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν σε αυτές τις εκλογές. Ειλικρινά δεν περίμενα να έρθω τόσο ψηλά στην προτίμηση των πολιτών. Προσωπικά νιώθω μεγάλη ευθύνη και θέλω να καταφέρω να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες τους.
Η διαδικασία που ακολουθήσαμε όλο αυτό το διάστημα ήταν η συνεχής επικοινωνία με τους πολίτες για την καταγραφή των προβλημάτων στο Δήμο μας καθώς και η αποτύπωση των σημείων ολιγωρίας της τρέχουσας διοίκησης ως προς την αντιμετώπισή τους.
Η προσδοκία μας ως παράταξη είναι να δώσουμε καλύτερες λύσεις σε αυτά τα προβλήματα, από την προηγούμενη διοίκηση, σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι αισθητή η βελτίωση στην καθημερινή ζωή του πολίτη.
Έφη Αλεξανδρή 
Ευχαριστώ κατ’ αρχήν  τους δημότες  που με τίμησαν με τη ψήφο τους και με εξέλεξαν   στην πρώτη θέση  των εκλεγμένων συμβούλων της παράταξης μας.
Δεν ακολούθησα  καμιά ειδική  εκλογική  στρατηγική . Στάθηκα απλώς  στο πλάι της  Δημάρχου  και συνέδραμα  όσο μπόρεσα στην προσπάθεια της. Το μόνο που έκανα ήταν όλα αυτά τα χρόνια  από τη θέση  της Αντιδημάρχου  Παιδικών Σταθμών  και ΚΔΑΠ  και της προέδρου Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας , να εργαστώ  όσο καλύτερα  και περισσότερο μπορούσα και  να υπηρετήσω τους δημότες  με αφοσίωση  , με πνεύμα δικαιοσύνης   και χωρίς κανενός είδους διακρίσεις. Φαίνεται  πως αυτό εκτιμήθηκε.
Ως προς  το δεύτερο ερώτημα  σας ,   σας απαντώ  ότι καθώς δεν έχω  όπως ήδη σας εξήγησα  ατομική στρατηγική , θα συνταχθώ  με την απόφαση  που θα λάβει εν προκειμένω η παράταξη μας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως θα  βρίσκομαι πάντα στο πλάι των εργαζομένων  των σταθμών, των εκπαιδευτικών  και των πολιτών του Δήμου μας
Λάμπρος Καλλαρύτης    
Η χαρά που νιώθεις όταν οι συμπολίτες σου σε τιμούν με την ψήφο τους και σε εκλέγουν – και μάλιστα πρώτο στον συνδυασμό σου – για να τους εκπροσωπήσεις στο δημοτικό συμβούλιο δύσκολα περιγράφεται.
 Αμέσως όμως, τη χαρά διαδέχεται το βάρος της ευθύνης.
Η ψήφος δεν είναι εύκολο πράγμα. Ο άλλος, όταν σε ψηφίζει, περιμένει να ανταποκριθείς στην εμπιστοσύνη του. Σκέφτεσαι τις προσδοκίες που έχει ο καθένας, αυτά που σου έχει πει, αυτά που του έχεις πει.
Η ψήφος είναι σαν συμβόλαιο.
Όταν εκλεγείς, βρίσκεσαι πλέον αντιμέτωπος με τις υποχρεώσεις σου.
Δεν είναι πάρεργο, δεν είναι χόμπι η ενασχόληση με τα κοινά.
Οφείλεις να αφοσιωθείς, να δώσεις το καλύτερο που μπορείς και ακόμα περισσότερα.
Αυτό που σκέφτομαι τώρα – και που συζητάμε στην παράταξη μας – είναι πως θα συμβάλλουμε ώστε να υπάρξει αποτελεσματική διοίκηση στον Δήμο.
Προσωπικά θέλω όταν ολοκληρωθεί η θητεία να έχει μείνει απτό, μετρήσιμο έργο, η ψήφος που δόθηκε να επιστραφεί με τόκο…
Ευθύμιος (Μάκης) Μπαρμπέρης 
Αρχικά ως «Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου» θέλουμε να χαιρετίσουμε όλους όσους συμπαρατάχθηκαν και έδωσαν τη μάχη στο πλευρό μας, όσους ψήφισαν «Λαϊκή Συσπείρωση» στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές της 26ης Μάη, το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή.
Στην προεκλογική περίοδο δώσαμε σκληρή μάχη με μια πληθώρα «ανεξάρτητων», στην ουσία πλήρως εξαρτημένων από την αντιλαϊκή πολιτική συνδυασμών.
Συζητήσαμε πλατιά με περισσότερο κόσμο για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον Ζωγραφιώτικο λαό: την φορομπηξία, την υποχρηματοδότηση, την ανταποδοτικότητα, τις ελλείψεις στις δομές προσχολικής και γενικής εκπαίδευσης, την καθαριότητα, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τους ελάχιστους χώρους πρασίνου κ.α
Με αυτό τον κόσμο επιδιώκουμε να συναντηθούμε και το επόμενο διάστημα, για να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, με δεδομένο ότι όλα τα προβλήματα θα είναι εδώ την επομένη των εκλογών.
Δεσμευόμαστε ότι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση θα κατατεθεί  στον αγώνα, για να πάρουν ανάσες τα λαϊκά στρώματα στο δήμο μας, για τη ζωή που μας αξίζει.
Σε αυτό θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις οι τέσσερις πλέον εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικοί σύμβουλοι.
Δημήτρης Κολομπάτσος     
Η διαδικασία για εμένα προσωπικά ήταν μία μεγάλη εμπειρία τεσσάρων τουλάχιστον  ετών, όπως για όλη την Δημοτική Κίνηση «ΑΓΑΠΩ ΖΩΓΡΑΦΟΥ’», με σωστή συνεννόηση, κατανόηση, υπομονή αλλά και επιμονή στοχεύοντας πάντα ψηλά.
Πιο συγκεκριμένα, η προεκλογική περίοδος ήταν ένα «σχολείο» , καθώς έκανα την παρθενική μου εμφάνιση ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, δίνοντας έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα.
Η καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες  των Ζωγράφου, Ιλίσια και Γουδί ξεκίνησε πολύ  καιρό πριν, σε εκδηλώσεις πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων, με συμμετοχή στα δημοτικά συμβούλια ως θεατής και το σημαντικότερο θεωρώ ήταν η συνεχής επαφή και συνομιλία με τους πολίτες, γείτονες, φίλους, γνωστούς  αλλά και αγνώστους. Προτεραιότητά μου, αλλά και όλης της Δημοτικής Κίνησης «ΑΓΑΠΩ ΖΩΓΡΑΦΟΥ» είναι να συνεχίσουμε τις δράσεις μας όπως πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια και με τη φωνή μας πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνουμε αρωγοί για ένα μέλλον με καινοτόμες ιδέες και προάγοντας πολιτικό πολιτισμό.
Γεώργιος Γρίβας 
Σίγουρα το αποτέλεσμα των απερχόμενων εκλογών δεν ήταν το πλέον επιθυμητό για την παράταξη μας. Παρ’ όλα αυτά, με τη νέα μορφή διοίκησης του Δήμου, είναι βέβαιο ότι όλες οι  παρατάξεις θα έχουμε ενισχυμένο λόγο στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
 Όσον αφορά την εκ νέου εκλογή μου, δεν μπορώ να νιώθω κάτι λιγότερο από ευγνώμων.
Οι συμπολίτες μας σε κάθε εκλογική διαδικασία μπορούν με την ψήφο τους ή ακριβολογώντας χωρίς αυτή, να σε “στείλουν σπίτι σου”. Όταν αντ’ αυτού σε εκλέγουν για 5η συνεχόμενη φόρα δημοτικό σύμβουλο, μάλλον κάτι κάνεις καλά.
Περισσότερο από ευγνώμων όμως, νιώθω υπόχρεος απέναντι τους γι’ αυτό και θα συνεχίσω να είμαι εκεί έξω και να αγωνίζομαι καθημερινά για έναν καλύτερο Δήμο Ζωγράφου.
Τους ευχαριστώ λοιπόν και πάλι από καρδιάς.
Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου και στους έτερους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και να ευχηθώ  καλή αρχή στη νέα διοίκηση και το έργο της.
Παναγιώτης Ευθυμίου   
Όταν ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Γιαννακόπουλος μου ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος τότε πήρα και εγώ την απόφαση να συμμετάσχω στην εκλογική διαδικασία γιατί πίστευα και πιστεύω ότι είναι νέος αλλά και παράλληλα έμπειρος με όραμα για τον Δήμο.
Δεύτερος και εξίσου σημαντικός λόγος ήταν η καθημερινή μου επαφή με οικογένειες που ζουν στου Ζωγράφου και ότι είμαι αποδέκτης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος πλέον θα επιδιώξω να βελτιώσω την ζωή των δημοτών με προτεραιότητα στα παιδιά και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ώστε να γίνει ο Δήμος μας “Πολλή να ζεις”.
Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο αλλά οφείλω να προσπαθήσω, κυρίως για να ικανοποιήσω τους μικρούς μου φίλους που ζουν και μεγαλώνουν στην γειτονιά του Ζωγράφου.
Χρήστος- Μιχαήλ Τουλιάτος 
Ευχαριστούμε τους συμπολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.
 Η κίνηση  Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη απέσπασε 671  ψήφους και ποσοστό 2,41% εκλέγοντας ένα δημοτικό σύμβουλο.
Για εμάς, μία νεοσύστατη κίνηση με ζωή μόλις ενός χρόνου αν και με κόσμο που έχει ρίζες στα τοπικά κινήματα, αυτό δεν είναι παρά μόνο μία αρχή.
 Όμως, τα όνειρά μας είναι πιο μεγάλα. Εμείς εμπνεόμαστε από τους στίχους του ποιητή και  αντιστεκόμαστε σε όσους χτίζουν απλά ένα μικρό σπιτάκι και λένε καλά είμαι εδώ.
Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, από αυτή την αρχή συνεχίζουμε πιάνοντας το νήμα για μία παρέμβαση στη γειτονιά με φιλοδοξία να αλλάξουμε την πόλη μας στο μέλλον. Πιάνοντας και το νήμα για να αλλάξουμε κάποτε αυτή την κοινωνία συνολικά.
Με μία ενωτική και ριζοσπαστική Αριστερά, με τους νέους ανθρώπους μπροστά, με όσο γίνεται απλό λαϊκό λόγο και κυρίως με πράξεις. Τις πιο όμορφες θάλασσες δεν τις αρμενίσαμε ακόμα…
Παναγιώτης Νίκου 
Η προεκλογική περίοδος επισφραγίστηκε από τη διαμάχη της παράταξης ΣΥΡΙΖΑ με την πολυδιασπασμένη αντιπολίτευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο δήμο, αλλά και από το ευρύτερο κλίμα πόλωσης στην κοινωνία.
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κεντρικά και τοπικά, να πλήρωσε το ότι διέψευσε τις ελπίδες του κόσμου, συνεχίζοντας τις μνημονιακές πολιτικές των προκατόχων του, ωστόσο θα είναι στο κάδρο της επόμενης ημέρας, μαζί με τους διαχειριστές της δεξιάς πολυκατοικίας που θα έρθουν στη θέση του για να συνεχίσουν την επίθεση ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Κόντρα στις αντιξοότητες που βρήκαμε μπροστά μας, είτε αυτό αφορά τον αποκλεισμό της φωνής μας από τον τοπικό τύπο, είτε τη φυγή παλιών συναγωνιστών προς αντιπαραθετικά πολιτικά σχέδια.
Το Κίνημα στην Πόλη ανοίχτηκε πιο πλατιά από κάθε άλλη περίοδο στο λαό του Ζωγράφου, αναδεικνύοντας το δρόμο του αγώνα σαν μοναδική ρεαλιστική διέξοδο στα προβλήματα του εργαζόμενου λαού ενάντια στα σχέδια διαχείρισης, οποιασδήποτε απόχρωσης.
Το αποτέλεσμα είναι χαμηλό και γνωρίζουμε πως δεν αντιστοιχεί στην πραγματική σχέση του Κινήματος στην Πόλη με τη γειτονιά, όμως, από Σεπτέμβρη θα ξαναείμαστε στο δημοτικό συμβούλιο, με στόχο να εκφράσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, της νεολαίας και των πληττόμενων του Ζωγράφου μέσα σε αυτό, κόντρα στα ποικίλα αλισβερίσια των καθεστωτικών παρατάξεων που θα προκύψουν αλλά, κυρίως, να ενισχύσουμε τους ανατρεπτικούς αγώνες εκτός δημοτικού συμβουλίου, έχοντας βαθιά την επίγνωση ότι μόνο αυτοί δίνουν σαφείς απαντήσεις και λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.
Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου