ΑΡΡΩΣΤΟΣ ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ στο Δήμο Ζωγράφου

ΑΡΡΩΣΤΟΣ ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ στο Δήμο Ζωγράφου

Κόλαφος για τη Δημοτική διοίκηση η επιστολή του πρώην Εφόρου του Αθλητισμού στα Ιλίσια Γιώργου Αρβανίτη.

Επειδή αργούμε να μάθουμε την αλήθεια γιατί έτσι πρεσβεύει το σύστημα που θέλει πάντα να υπάρχουν σκοτεινά σημεία, δημοσιεύουμε την επιστολή του πρώην Εφόρου του Αθλητικού Κέντρου Ιλισίων Γιώργου Αρβανίτη, μετά από τρείς μήνες καθυστέρηση που καίτοι είχε δοθεί  έγκαιρα στη Δήμαρχο, στην οποία επισημαίνει τις ελλείψεις και παραλείψεις στο κολυμβητήριο και ζητούσε  να βελτιωθούν, αλλά όπως συνηθίζει η Διοίκηση …απάντηση δεν πήρε!!!!
Ο πρώην Έφορος Γιώργος  Αρβανίτης που τοποθετήθηκε μετ’ επαίνων στη θέση αυτή από τη Δήμαρχο, είναι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε μέσα στον αθλητισμό, έτσι η γνώμη του και οι απόψεις του έχουν βαρύνουσα σημασία μιας και «έχει την γνώση αλλά και την πυγμή», όπως οι ίδιοι του  απέδωσαν αυτά τα χαρακτηριστικά, όταν τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση.
Η επιστολή καταπέλτης για το κολυμβητήριο και το κλειστό μπάσκετ στα Ιλίσια  του πρώην Εφόρου του Αθλητικού Κέντρου Ιλισίων είναι η παρακάτω:
“Ημερομηνία 03-10-2016
Προς
Δήμαρχο Δήμου Ζωγράφου
Κα   Δήμαρχε
Σαν έφορος του αθλητικού κέντρου Ιλισίων, αλλά και ως δημότης που ενδιαφέρεται για τα κοινά και ιδιαίτερα για τα αθλητικά δρώμενα του δήμου μας, χωρίς βέβαια να διαθέτω τη δική σας αθλητική εμπειρία, είμαι υποχρεωμένος να σας επισημάνω ορισμένα προβλήματα κυρίως του Ε.Α.Κ. ΙΛΙΣΙΩΝ, τα οποία επανειλημμένως σας έχω επισημάνει στο παρελθόν, χωρίς φυσικά να έχει γίνει κάτι μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα τα προβλήματα να οξύνονται (βλέπε τραυματισμούς λουομένων), ευτυχώς όχι πολύ σοβαρούς, με την ελπίδα να καταφέρετε να επιλύσετε.
Ξεκινώντας από τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού διοικητικού και εργατικού (έχουμε μια καθαρίστρια για όλο το Ε.Α.Κ.) με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η βρωμιά μιας και τα κολυμβητικά σωματεία δεν προσφέρουν καμία βοήθεια στην καθαριότητα,
– να λειτουργεί το Αθλητικό Κέντρο παρανόμως τα Σαββατοκύριακα χωρίς προσωπικό του Ν.Π. και μάλιστα μετά τις 22.00, κάτι που είναι αντίθετο με αυτά που ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας αθλητικών χώρων του Υπουργείου,
– να υπάρχουν ακόμη στέγες από το πιο καρκινογόνο υλικό (ελενίτ) διάσπαρτα στο χώρο του κολυμβητηρίου,
– να μην υπάρχουν σκάλες διάσωσης στην πισίνα (οι 2 από τις 6 που έπρεπε να υπάρχουν, είναι μισοσκεπασμένες),
– τα πλακάκια στην υπόγεια διάβαση των αποδυτηρίων μισοσπασμένα και από την παλαιότητα και πολυκαιρία γλιστρούν, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συχνοί τραυματισμοί,
– η πισίνα να χάνει τουλάχιστον 5 εκατοστά νερό την ημέρα με αποτέλεσμα να προσθέτουμε νερό της ΕΥΔΑΠ για να την έχουμε τα όρια της υπερχείλισης όπως ορίζουν οι κανονισμοί,
– όταν κάνουμε υπερχείλιση για να καθαριστεί από τα σωματίδια που επιπλέουν (φύλλα, σκουπιδάκια κλπ.) έχουμε μεγάλες απώλειες νερού και θερμότητας τον χειμώνα, μιας και η δεξαμενή υπερχείλισης δεν λειτουργεί λόγω κακοτεχνίας,
– οι αρμοί αλλά και τα πλακάκια να έχουν πιάσει πρασινίλα και μύκητες με αποτέλεσμα κάθε τρις και λίγο να κάνουμε χρήση χημικών (χλώριο, αλγοκτόνα κλπ.) για να μπορούμε να κρατήσουμε το νερό σε επίπεδα φυσιολογικά, οι συχνές υπερχλωριώσεις και ρίψεις φαρμάκων δεν είναι και ότι καλλίτερο για την υγεία των παιδιών και εν γένει όλων των λουομένων και μάλιστα χωρίς μεγάλο χρόνο ξεκούρασης του νερού εβδομαδιαίως, λόγω της συνεχούς χρήσης της πισίνας από τις διάφορες εκδηλώσεις από τους συλλόγους (κανονικά το νερό θα έπρεπε να έχει 30 ώρες παύση δραστηριοτήτων για την σωστή συντήρησή του),
– να έχει εγκατασταθεί πίσω από το κλειστό γήπεδο τέντα παρανόμως ηλεκτροδοτημένη χωρίς να έχει γίνει ποτέ ο εξαμηνιαίος service με κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα.
Οι αίθουσες (αποδυτήρια) παρανόμως είναι παραχωρημένες και κλειδωμένες από τα σωματεία (απαγορεύεται ακόμη και η ενοικίασή τους όπως ορίζουν οι νόμοι του κράτους).
Έχετε σκεφθεί τι θα γίνει σε περίπτωση πυρκαγιάς;
κα Δήμαρχε τα ποντίκια, οι κατσαρίδες, η μούχλα και η δυσοσμία δίνουν και παίρνουν σε όλους τους χώρους.
κα Δήμαρχε σας επισημαίνω λίγα από τα πιο σοβαρά προβλήματα του χώρου καθώς και κάποια διοικητικά προβλήματα που προκύπτουν μετά την αποδόμηση από τον αθλητικό χώρο του Προέδρου κ.Καντιώτη γίνονται πολύ μεγαλύτερα.
Π.χ.
– υπάλληλοι παρανόμως κάνουν άλλα πράγματα από αυτά που έχουν προσληφθεί,
– τα σωματεία  δεν δίνουν σε κανέναν λογαριασμό, όπως στο να μην χρησιμοποιούν την μικρή πισίνα που τους παραχωρήσαμε δωρεάν με την υποχρέωση μόνο το αντίτιμο να είναι στα 10 ευρώ μηνιαίως και αντί αυτού ρίχνουν τα παιδιά για εκμάθηση στην μεγάλη πισίνα μηνιαίως ανεξαρτήτου ηλικίας και ανεξέλεγκτα, μήπως για να παίρνουν 40ευρω αντί των 10 που τους υποχρεώσαμε, εμείς τι κάναμε γι’ αυτό;
κα Δήμαρχε
Από το Νοέμβριο του 2015 σας παραδώσαμε τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών χώρων του κράτους και πιστεύουμε ότι τον έχετε διαβάσει, για να είναι ένας μπούσουλας για την εφαρμογή των κανονισμών των Γυμναστηρίων του Δήμου και δεν επιδέχεται καμία ερμηνεία κατά το δοκούν.
Επίσης ξέρω ότι τουλάχιστον για τις τεχνικές ατέλειες θα επικαλεστείτε πάλι την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου, κάτι που ακούμε εδώ και 2 χρόνια.
Τέλος σας επισημαίνω ότι με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου,
* αν οι αθλητικοί χώροι (όσες μέρες και ώρες της εβδομάδας θα λειτουργούν) θα λειτουργούν μόνο με προσωπικό του Ν.Π. ή του Δήμου και όχι από τους συλλόγους, είτε είναι προπονήσεις αυτές ή αγώνες,
* αν δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα ασφαλείας και υγιεινής,
είμαι υποχρεωμένος σαν δημότης και ιδιαίτερα σαν έφορος, να κοινοποιήσω τα προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις στις προϊστάμενες αρχές του κράτους (υγειονομικό, υπουργείο εσωτερικών κλπ.) καθώς και στους δημότες.
Γνωρίζοντας πλέον ότι σας έχουν προσεγγίσει διάφοροι συμβουλάτορες (παράγοντες ομάδων, κομματικά στελέχη κλπ.) οι οποίοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το συμφέρον των ομάδων τους για εισπρακτικά οφέλη και κάποιοι για συγκομιδή ψήφων, οι οποίοι σας επηρεάζουν και σας έχουν αποπροσανατολίσει από αυτά που είναι για το γενικό καλό όλων των δημοτών που τους έχετε ξεχάσει τελείως.
Μέχρι χθες είχαμε την άγνοια των κανόνων και είχαμε κάποια δικαιολογία, τώρα πλέον που γνωρίζουμε δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε.
Και μην ξεχνάτε ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Κοντωνής ήταν ξεκάθαρος όταν δήλωσε σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων και της ΕΠΟ, οι νόμοι του κράτους είναι πάνω από τους κανονισμούς και του κάθε είδους καταστατικά.
Όντος σίγουρος για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων που διέπουν το Αθλητικό κέντρο σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

ΥΓ. Ο Αθλητισμός παράγει «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» και όχι ψήφους.
Ο έφορος σας
Γ. Αρβανίτης”

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου