Το Κλειστό Γυμναστήριο Ιλισίων ονομάστηκε «Αντώνης ΦΩΤΣΗΣ»

Το Κλειστό Γυμναστήριο Ιλισίων ονομάστηκε «Αντώνης ΦΩΤΣΗΣ»

Μια μεγάλη γιορτή πραγματοποιήθηκε αρχές Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιλισίων όπου ο Δήμος Ζωγράφου τίμησε τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή και νυν παίκτη του Ηλυσιακού Αντώνη Φώτση, μετονομάζοντας το παραπάνω Γυμναστήριο σε  «Δημοτικό Γυμναστήριο Αντώνης Φώτσης».

Είναι ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας που ένας κορυφαίος παίκτης στο χώρο του μπάσκετ ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο Δήμο Ζωγράφου και στον Ηλυσιακό για να επιστρέψει στην πόλη που μεγάλωσε με στόχο να παροτρύνει και άλλα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Στο πλευρό του Αντώνη Φώτση βρέθηκαν φίλοι και συμπαίκτες, όπως οι Μάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Ιωαννίδης, Παναγιώτης Γιαννακης, Δημήτρης Διαμαντίδης,  Θοδωρής Παπαλουκάς,  Μιχάλης Κακιούζης, Γιάννης Μπουρούσης,  Κώστας Τσαρτσαρής,  Φραγκίσκος Αλβέρτης, Λευτέρης Κακιούσης και πολλοί άλλοι.

Η Δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι  “ο Αντώνης Φώτσης δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε. Με την κίνησή του να επιστρέψει στον Ηλυσιακό παρότρυνε τα παιδιά να γεμίσουν τα γήπεδα. Στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο 70 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου, αποφασίσαμε να τιμήσουμε αυτόν τον κορυφαίο αθλητή”.

Ο Αντώνης Φώτσης από την πλευρά εμφανώς συγκινημένος ανέφερε πως “ξέρετε ότι δεν είμαι πολύ καλός στα λόγια. Θα ήθελα πάνω απ’ όλα να ευχαριστήσω τον Δήμο Ζωγράφου για τη μεγάλη τιμή που μου κάνει, να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που βρίσκεται εδώ πέρα, παλιούς συμπαίκτες και προπονητές. Γενικά, άτομα που τα γνωρίζω όλη μου τη ζωή. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τη χαρά μου. Ελπίζω όλο αυτό που γίνεται εδώ πέρα να γίνει ένα μάθημα για όλο τον κόσμο. Ότι από τη στιγμή που τα κατάφερα εγώ να μπει το όνομά μου σ’ αυτό το γήπεδο απλά με μία μπάλα και μία μπασκέτα, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ο καθένας σας αν προσπαθήσει σκληρά γι’ αυτό που θέλει και ζητά”.

Στη συνέχεια βραβεύτηκε και από τον Ηλυσιακό και  μοίρασε δώρα στους φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο.

Στο φιλικό αγώνα μπάσκετ που διεξήχθη συμμετείχαν παίκτες που υπήρξαν μέλη της Εθνικής Ομάδας του 2005, 2006 και 2009 καθώς και συμπαίκτες του Αντώνη Φώτση από τον Ηλυσιακό.

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου