Δασάρχης: Και θα πληρώσετε την Παιδική Χαρά και θα την αποξηλώσετε

Δασάρχης: Και θα πληρώσετε την Παιδική Χαρά και θα την αποξηλώσετε

Ο   Διευθυντής  της Δ/νσης Δασών Αθηνών κος Σωτήρης Σίμνος, επέβαλλε με την υπ΄ αρ. 1313/49353 απόφαση, πρόστιμο στο Δήμο Ζωγράφου ύψους 1.188.289,22 ευρώ, ζητώντας την αποξήλωση της περίφραξης στην παιδική χαρά της Ούλωφ Πάλμε.

Η παιδική χαρά παραμένει εδώ και  6 χρόνια κλειστή, (2012) μετά από το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής που επέβαλλε  στο Δήμο Ζωγράφου, ο Διευθυντής  της Δ/νσης Δασών Αθηνών κος Σίμνος, με την αιτιολογία ότι καταλήφθηκε έκταση δημοσίου δάσους.

Η τωρινή Διοίκηση έχει υλοποιήσει  όλες τις προϋποθέσεις  που κατά καιρούς έχει θέσει ο κος Σίμνος προκειμένου να επιτρέψει την  επαναλειτουργία της παιδικής χαράς στο Άλσος Ιλισίων, η οποία λειτουργούσε αδιαλείπτως στον ίδιο χώρο  από το 1972.

Συγκεκριμένα:

•           Υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Αθηναίων για διαβίβαση της χρήσης και εκμετάλλευσης της παιδικής χαράς.

•           Στη συνέχεια ζητήθηκε διαχειριστική μελέτη όχι μόνο  για το τμήμα που μας ενδιαφέρει άμεσα  αλλά για όλο το άλσος Ιλισίων, 150 στρεμμάτων περίπου που ανήκει στο δήμο Αθηναίων, μία ακόμη χρονοβόρα διαδικασία η οποία και έχει δρομολογηθεί.

•           Έχει εκπονηθεί μελέτη ανάπλασης της παιδικής χαράς βάσει των σύγχρονων προδιαγραφών ασφαλείας ώστε να μπορούν να εξασφαλιστούν όλες οι  απαιτούμενες πιστοποιήσεις και εγκρίσεις για τη λειτουργία της.

•           Έγινε αποξήλωση των οργάνων.

Σήμερα, ο δασάρχης επιβάλλει πρόστιμο στο Δήμο ζητώντας  να κατεδαφιστεί η περίφραξη της παιδικής χαράς η οποία είναι  πλέον φυσική περίφραξη από φυτά.

Η παιδική χαρά, έκτασης 2.200 τ.μ. βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων και εντός του πάρκου Ιλισίων σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας στο Δήμο Αθηναίων. Το 1972, ο Δήμος Ζωγράφου κατόπιν συνεννοήσεως με το Δήμο Αθηναίων κατασκεύασε την παιδική χαρά. Ο δήμος μας λειτουργούσε και συντηρούσε την παιδική χαρά  μέχρι την 6/6/2012, ενώ το 2007  έγινε και ανακατασκευή της.

Με το προεδρικό Διάταγμα 1747/6-11-2012, περί προστασίας του όρους Υμηττού, ορίζεται ότι στο συγκεκριμένο χώρο μπορεί να λειτουργεί παιδική χαρά.

Για 40 χρόνια, η παιδική χαρά της Ούλωφ Πάλμε εξυπηρετούσε τους κατοίκους του Δήμου Ζωγράφου αλλά και των γύρω περιοχών αποτελώντας την ιδανική απόδραση για τα παιδιά.

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου