Έδωσα και δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την βελτίωση της καθημερινότητας στο Δήμο Ζωγράφου

Έδωσα και δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την           βελτίωση της  καθημερινότητας στο Δήμο Ζωγράφου

O  Aντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας Δήμος Μπουλούκος μίλησε στην εφημερίδα μας «η άλλη άποψη στου ζωγράφου» για τα έργα που έχουν γίνει στο Δήμο Ζωγράφου από τη διοίκηση του Βασίλη Θώδα και για τα έργα που συνεχίζονται.

Απάντησε τις κατηγορίες της πρώην Δημάρχου, ανέφερε τα έργα που έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον ίδιο και μίλησε για την ενιαία παράταξη με τον τίτλο «Συμμαχία Δημιουργίας».

Τέλος είπε για τον εαυτό του είπε ότι: «Όπου μου ζητήθηκε να προσφέρω, έδωσα και δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την εξυπηρέτηση των πολιτών και για τη δημιουργία μίας καλύτερης πόλης για όλους. Όπως έλεγα και συνεχίζω να το λέω, προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις για τον Δήμο Ζωγράφου».

Ακολουθεί η συνέντευξη

Κύριε Μπουλούκο, συμπληρώσατε 8 μήνες στη θέση του Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών. Ποιος είναι ο πρώτος προσωπικός απολογισμός στη θέση αυτή;

 Θέλω να ξεκινήσω τονίζοντας ότι το έργο που είχε γίνει από τον προκάτοχο μου Δημήτρη Δήμα, ήταν εξαιρετικό. Είχαν ήδη ξεκινήσει πολλά και σημαντικά έργα, ενώ άλλα είναι σε διαδικασία δρομολόγησης. Εγώ κύριε Ραυτόπουλε έριξα και ρίχνω το μεγαλύτερο βάρος στην υλοποίηση αυτών των έργων, για τα οποία υπάρχει η χρηματοδότηση και πρέπει να υλοποιηθούν. Δυστυχώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι πάρα πολλές αλλά από το νέο χρόνο θα δούμε τις πρώτες εργασίες από δύο μνημειώδεις συμφωνίες χρηματοδότησης που εξασφάλισε η διοίκηση του Δημάρχου Βασίλη Θώδα.

Σε ποιες συμφωνίες αναφέρεστε, μπορείτε να τις αναλύσετε;

 Καταρχάς θεωρώ ότι την άνοιξη θα δούμε να αρχίζουν τα πρώτα έργα από την ένταξη του Δήμου στο χρηματοδοτούμενο έργο «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Δήμου Ζωγράφου και διασύνδεσης τους μέσω δικτύου διαδρομών πεζών» ύψους 12,4 εκατ. ευρώ. Μέσω της ένταξης αυτής στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θα γίνουν αναπλάσεις και αναβαθμίσεις πλατειών, πάρκων, παιδικών χαρών, υπαίθριων γυμναστηρίων και άλλων σημείων ενδιαφέροντος στην πόλη μας. Θα δούμε μεγάλες αλλαγές σε περιοχές όπως τα 17 στρέμματα ψηλά στην Αυξεντίου και στο πάρκο των 49 στρεμμάτων στο Γουδί. Υπάρχει επίσης το κονδύλι ύψους 2.350.000 που ενέκρινε το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά σε παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κάτω μέρος της πλατείας Άνοιξης, άλλα και στις παρακείμενες κεντρικές οδούς Ξηρογιάννη, Μπισκίνη και  Αμφιτρίτης που θα αλλάξουν την όψη της συγκεκριμένης περιοχής και τονίζω, ότι οι αναπλάσεις δεν θα μείνουν μόνο στο συγκεκριμένο χώρο αλλά θα επεκταθούν στους γύρω δρόμους.  Η πόλη μας αλλάζει και αλλάζει προς το καλύτερο.

Αυτά είναι σε φάση δρομολόγησης. Ποια είναι έργα που ήδη έχουν υλοποιήσει οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου;

Δημιουργήσαμε νέα πάρκα τσέπης που αποτελούν ανάσα για τις πυκνοκατοικημένες γειτονιές μέσω χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έχουμε προγραμματίσει να γίνουν και νέα. Συνεχίζονται οι αναπλάσεις κοινόχρηστων πεζοδρομίων σε Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδί, όπως και τα έργα ασφαλτόστρωσης στους δρόμους του Ζωγράφου. Για πρώτη φορά εξασφαλίσαμε μετά από τις αναγκαίες παρεμβάσεις, σήματα  πιστοποίησης για καταλληλότητα λειτουργίας και για τις 12 παιδικές χαρές που αυτή τη στιγμή λειτουργούν στο Δήμο Ζωγράφου. Επίσης τα σιντριβάνια πέρασαν στην ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών και μπορώ να πω με χαρά, ότι είναι σε κανονική λειτουργία.

Υπάρχει ένα έργο κύριε Μπουλούκο που έχει πραγματοποιηθεί και το έχετε ξεχωρίσει;

Όλα όσα συμβαίνουν στην Πόλη μας και κινούνται προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ζωής του πολίτη, με γεμίζουν με χαρά κύριε Ραυτόπουλε. Θέλω να επισημάνω, όμως, την χορηγία ναυτιλιακής εταιρείας από την Κύπρο, της Bernhard Schulte Shipmanagement, την οποία φέραμε στο Δήμο και ανανέωσε πλήρως το παρκάκι ανάμεσα στην οδό Διστόμου και στην οδό Δάφνης. Το πάρκο έγινε σαν καινούργιο, αποτελεί όαση πρασίνου και αναψυχής για την γύρω περιοχή, χωρίς ο Δημότης αλλά και το ελληνικό Δημόσιο να έχει ξοδέψει ένα ευρώ. Πιστεύω στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και γι’ αυτό μόχθησα αρκετά προκειμένου να γίνει η συγκεκριμένη συμφωνία και κυρίως για να πραγματοποιηθεί.

Η έναρξη της σχολικής περιόδου φέτος ξεκίνησε χωρίς διαμαρτυρίες, αυτό οφείλεται στο ότι έγιναν οι πρέπουσες εργασίες άμεσα;

 Είναι γεγονός ότι εισπράξαμε πολλά θετικά σχόλια, πρώτα από τους γονείς αλλά και από τους εκπαιδευτικούς για την ποιότητα των εργασιών στα σχολεία και με χαρά είδαμε να είναι όλα έτοιμα για το πρώτο κουδούνι. Αντιλαμβάνομαι τις ευαισθησίες των γονιών καθώς κι εγώ έχω δύο κορίτσια στο σχολείο και βάλαμε τα δυνατά μας, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι πριν ξεκινήσουν τα σχολεία και πιστεύω ότι τα καταφέραμε.

Σε συνέντευξη, όμως, που έδωσε πριν από ένα μήνα στην εφημερίδα μας η πρώην Δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη κατηγόρησε τη διοίκηση του Βασίλη Θώδα, ότι τα μεγάλα έργα αναβάθμισης της πόλης δεν προχώρησαν, χρηματοδοτήσεις χάθηκαν και τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν αντιμετωπίζονται. Ποια είναι η άποψη σας;

 Η κυρία Καφατσάκη έχει την άποψη της και είναι σεβαστή, αλλά απέχει από την πραγματικότητα και το διαπιστώνουν καθημερινά όλοι οι Ζωγραφιώτες. Μιλάει για τα μεγάλα έργα αναβάθμισης της πόλης μας ότι δεν προχώρησαν, όταν εμείς αλλάξαμε όλα τα φώτα της πόλης με 3.753 νέα υπερσύγχρονα φωτιστικά σώματα LED που εξασφαλίζουν τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία ξεπερνά το 60%. Μία επένδυση 2.5 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να βγει ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου. Θα μπορούσα να μιλήσω και για άλλα, ωστόσο προτιμώ να μείνω στις αρμοδιότητες μου. Επίσης σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις, εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις 22 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση σημαντικών έργων για τον  Δήμο Ζωγράφου, για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης. Πως γίνεται λοιπόν να χάνουμε χρηματοδοτήσεις όπως ισχυρίζεται η κυρία Καφατσάκη τη στιγμή που έχουμε εξασφαλίσει 22 εκατομμύρια ευρώ;

Τι άλλο να περιμένουμε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου στο επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές;

Θεωρώ ότι στους επόμενους μήνες θα δούμε να ξεκινά η δημιουργία της παιδικής χαράς στην Ούλοφ Πάλμε, μία παιδική χαρά που έχει καταργηθεί εδώ και 10 χρόνια και επί διοίκησης Βασίλη Θώδα θα παραδοθεί για χρήση στις οικογένειες και τα παιδιά. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έχουμε συγκεντρώσει όλα τα δικαιολογητικά και απομένει μόνο η έγκριση των σχεδίων από την Δασική Υπηρεσία. Προχωράμε και την υλοποίηση του παιδικού σταθμού στην Βίλα Αγλατζιά που ομολογώ ότι πήγε λίγο πίσω, λόγω των ζητημάτων που έχουν προκύψει από την ενεργειακή κρίση και τη στάση των εργολάβων. Ένα έργο που είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Επίσης έχουμε προχωρήσει αρκετά και στην δημιουργία του πολυχώρου για πολιτιστικές δραστηριότητες στο Θέατρο Ποταμίτη.  Έχουν ολοκληρωθεί οι δύο πρώτες φάσεις που αφορούν στην Γεωτεχνική Μελέτη και στην Αρχιτεκτονική, Στατική και Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη και βρισκόμαστε στην 3η φάση, που αφορά στις Μελέτες Εφαρμογής, τα Τεύχη Δημοπράτησης και την εκπόνηση του ΣΑΥ-ΦΑΥ για να βγει η άδεια εργασιών.

 Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε αντιμετωπίσει από τότε που αναλάβατε;

 Η ενεργειακή κρίση έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην εκτέλεση των έργων που έχει δημοπρατήσει ο Δήμος Ζωγράφου κύριε Ραυτόπουλε. Για να καταλάβει ο απλός πολίτης όσα έργα έχουν δημοπρατηθεί και ανατεθεί σε εργολάβους, έχουν γίνει σε τιμές του 2020 και 2021. Πλέον η αύξηση των τιμών στα υλικά κατά 20% με 30% έχει προκαλέσει προβλήματα στους εργολάβους που είτε δεν εκτελούν τα έργα, είτε τα προχωρούν με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς. Και δυστυχώς η νομοθεσία δεν βοηθά στην προστασία του Δήμου από τέτοια θέματα.

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η Συμμαχία Δημιουργίας, της νέας παράταξης δηλαδή του Δημάρχου Βασίλη Θώδα με τους συνδυασμούς του Αγη Παπακωνσταντίνου και του Γιώργου Γιαννακόπουλου. Πως κρίνετε αυτή την κίνηση;

 Ήταν αναμενόμενη και απαραίτητη μετά την επιτυχία του εγχειρήματος που ξεκίνησε στις προηγούμενες εκλογές και συνεχίζεται εδώ και τρία χρόνια. Αποδείξαμε στο Δήμο Ζωγράφου, ότι εάν υπάρχει αγάπη για την πόλη,  πίστη σε αυτό που κάνεις και όραμα για το μέλλον, δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Εμείς παραμερίσαμε τις όποιες πολιτικές ή άλλες διαφορές έχουμε, για το καλό του Ζωγράφου. Και δεν είναι μόνο οι παρατάξεις του Άγη Παπακωνσταντίνου και του Γιώργου Γιαννακόπουλου αλλά και αρκετοί ακόμα ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που είναι μαζί μας και κοιτάμε την επόμενη ημέρα.

 Είσαστε ένα από τα νέα πρόσωπα κύριε Μπουλούκο που εξελέγησαν στις προηγούμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Βασίλη Θώδα. Πως θα περιγράφατε την εμπειρία σας; 

Οι Δημότες στο Ζωγράφου μου έκαναν τη μεγάλη τιμή να με εκλέξουν για πρώτη φορά Δημοτικό Σύμβουλο το 2019 κύριε Ραυτόπουλε, τους οποίους και ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όπως θέλω να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο Ζωγράφου Βασίλη Θώδα για την εμπιστοσύνη του, καθώς μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια ήμουν Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και τώρα Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας. Όπου μου ζητήθηκε να προσφέρω, έδωσα και δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την εξυπηρέτηση των πολιτών και για τη δημιουργία μίας καλύτερης πόλης για όλους. Όπως έλεγα και συνεχίζω να το λέω, προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Κι αυτό θα κάνω όσο παραμείνω στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να μας πείτε τους λόγους για τους οποίους θα ζητήσετε από έναν Δημότη, να ψηφίσει τον Βασίλη Θώδα και να δώσει σταυρό σε εσάς στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;

 Θέλω να πιστεύω ότι ποτέ δεν κοροϊδέψαμε τους συμπολίτες μας. Ότι υποσχεθήκαμε, είτε το κάναμε, είτε προσπαθούμε να το υλοποιήσουμε. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ορατά στο Δήμο Ζωγράφου και όσο περνάει ο καιρός, ο κόσμος θα βλέπει ολοένα και περισσότερα. Και είμαι σίγουρος ότι θα μας εμπιστευτεί και στις εκλογές του 2023».

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου