Ένοχος κρίθηκε ο πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος

Ένοχος κρίθηκε ο πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος

Ο πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή, για παράβαση καθήκοντος γιατί «… ως Δήμαρχος και «ως Πρόεδρος των Δ.Σ. των Αστικών μη Κερδοσκοπικών Δημοτική Συγκοινωνία και Δημοτικά Πάρκα» το 2009 προέβη στη μεταφορά 7 ατόμων από τη ΔΕΑΔΗΖ και τις δυο αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες του Δήμου Ζωγράφου στην Κοινωφελή (ΚΕΔΗΖ), αλλά και την κήρυξη 9 ατόμων ως πλεονάζοντος προσωπικού, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών», μετά από μηνυτήρια αναφορά του τότε επικεφαλή της παράταξης "Κίνημα στην Πόλη" Κώστα Κωστόπουλου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καζάκος για τις πράξεις που δικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, είχε αθωωθεί ΟΜΟΦΩΝΑ από το 5μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο της αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γραμματέας της οποίας ήταν ο κ. Καλογερόπουλος, με το αιτιολογικό ότι «δεν πρέπει να επιβληθεί καμία ποινή στον τ. Δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Καζάκο, λόγω ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ του κατηγορητηρίου των ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης».

Έχαιραν τότε οι πέριξ του κ. Καζάκου για την αθωωτική αυτή πράξη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατηγορώντας ανοικτά μερίδα του Τοπικού Τύπου αλλά και την τότε Διοίκηση του Δήμου, ότι σιώπησαν και δεν δημοσίευσαν το παραμικρό που αφορούσε το αποτέλεσμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου, γιατί όπως έγραφε στις 9 Δεκέμβριου του 2013 ο συντάκτης του κειμένου Α. Γιαννέλης στο «ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΔΑΔΑ» με το βαρύγδουπο τίτλο «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΚΠΤΩΣΗ»:

«Όλος ο τοπικός Τύπος που είχε γράψει με πηχυαία γράμματα επί μήνες για την καταδίκη του, ΟΥΔΕΝ ανέγραψε.

Η δημοσιογραφική ευαισθησία ήταν προς την καταδίκη, ενεργούσε μονομερώς. Για επαγγελματική δεοντολογία ας μη μιλάμε.

Οι πολίτες όμως, έχουν νουν και αισθήματα και καταλαβαίνουν. Και αυτούς που τα δημοσίευσαν και αυτούς που τους τα υπαγόρευσαν.

Αλλά ούτε τους υπεύθυνους ανθρώπους του Δήμου είδαμε να καταθέτουν την ευγένεια των ανθρωπίνων αισθημάτων τους».

Η εφημερίδα μας "η άλλη άποψη στου Ζωγράφου" το Νοέμβριο του 2013 είχε υπενθυμίσει ότι

«…. Εκκρεμεί και η ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Καζάκου.

Εμείς έχουμε να πούμε ότι άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Πολλές φορές κατηγορούμενοι έχουν αθωωθεί από την πειθαρχική διαδικασία, αλλά έχουν κριθεί ένοχοι από το ποινικό Δικαστήριο με μεγάλες ποινές.

Πρόσφατο παράδειγμα η υπόθεση Τσοχατζόπουλου που κρίθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι δεν συντρέχει λόγος παραπομπής του και όμως αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον Κορυδαλλό.

Ευχόμαστε βέβαια ο Γιάννης Καζάκος να βγει αλώβητος από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν».

Η ευχή μας, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, δεν εισακούστηκε γι’ αυτό ισχύει και «το πριν αλέκτωρ λαλήσει τρείς……».

Υπάρχει βέβαια και ο δεύτερος βαθμός κρίσης.

Με ποινή 12 μηνών με αναστολή, δικάστηκε και η υπάλληλος Χρυσούλα Παππά, για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Και οι δυο άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι λοιποί συγκατηγορούμενοι τους Δημήτρης Ρήγας, Έλλη Κουτσογιάννη, Αναστασία Μπότου και Κωνσταντίνα Τσόγκα κηρύχθηκαν αθώοι.

Το συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι η μη τήρηση των νόμων, με τον α ή β τρόπο, τιμωρείται και τα αποτελέσματα είναι ασφαλώς δυσάρεστα και σε όσους επιβάλλονται, αλλά και σε όλο το γύρω περιβάλλον τους, είτε προσωπικό είναι αυτό, είτε πολιτικό, όταν βέβαια αφορούν άτομα που ασχολούνται με την κοινωνία και την πολιτική.

Πηγή: http://www.alliapopsi.gr/news/index.php?d=300
«η άλλη άποψη στου Ζωγράφου»

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου