Αναψυκτήριο «ΡΥΘΜΟΣ» Με γρήγορους ρυθμούς προς εκμετάλλευση

Αναψυκτήριο «ΡΥΘΜΟΣ» 	    Με γρήγορους ρυθμούς προς εκμετάλλευση

Με θέα τα κατάφυτο πάρκο του Μ. Αλεξάνδρου στο Γουδί, βρίσκεται χρόνια τώρα εγκαταλελειμμένος και αναξιοποίητος ένας χώρος γνωστός ως αναψυκτήριο «ΡΥΘΜΟΣ».

Ένα ακίνητο φιλέτο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου και κατ’ επέκταση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, ένα εξαιρετικό κατάλληλο μέρος για πραγματοποίηση κάθε είδους εκδηλώσεων, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου,  που εδώ και δέκα χρόνια περίπου καμία Διοίκηση δεν ενδιαφέρθηκε για  την εκ νέου εκμετάλλευσή του μετά την αποχώρηση των προηγούμενων ενοικιαστών.

Πως φτάσαμε στην απαξίωση του συγκεκριμένου χώρου

 Ανασκαλεύοντας τα έγγραφα του  αρχείου μας για το συγκεκριμένο χώρο, μπορούμε να κάνουμε  μια αναδρομή ξεκινώντας από το Νοέμβριο του 1999 όταν η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Ζωγράφου (Δ.Ε.Α.ΔΗ.Ζ) είχε μετά από παραχώρηση του Δήμου Ζωγράφου τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση του ακινήτου που βρίσκεται στο πάρκο-πλατεία Θ. Κολοκοτρώνη και Γ. Παπανδρέου στου Ζωγράφου το οποίο λειτουργούσε ως εστιατόριο-αναψυκτήριο-Kettering και ήταν γνωστό ως «Ρυθμός» με ωφέλιμους και μη χώρους άνω των 155 τ.μ. με το περιβάλλοντα αυτού χώρο.

Προκειμένου να εκμεταλλευθεί επ’ ωφελεία της η τότε Δ.Ε.Α.ΔΗ.Ζ αυτό το ακίνητο, μετά από  απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και μετά από αξιολόγηση προσφορών, το μίσθωσε  σε συγκεκριμένο ιδιώτη το Φεβρουάριο του 2000 για εννέα χρόνια αρχής γενομένης από 1-1-2000 με μηνιαίο μίσθωμα 833.000 δραχμές συν το ΦΠΑ.

Δυστυχώς αποδείχθηκε μη φερέγγυο πρόσωπο, αφού τα οφειλόμενα μέχρι σήμερα μισθώματα ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες ευρώ και παρά τις πολλές διοικητικές ενέργειες και δικαστικές διαμάχες χρόνων για τη διεκδίκηση των οφειλόμενων μισθωμάτων, η υπόθεση δικαστικώς τουλάχιστον παραμένει ανοικτή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες λήγει αυτή η χρόνια πλήρους και αναιτιολόγητης απραξίας των προηγουμένων διοικήσεων της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, αφού η σημερινή διοίκηση της εταιρείας με τον σημερινό της Πρόεδρο Άγη Παπακωνσταντίνου, συνεπικουρούμενος από τον Αντιπρόεδρο Σωτήρη Μπενέκη και τον Διευθύνοντα  Σύμβουλο Τάσο Τανταρούδας προχωρά στην αξιοποίηση και εκμετάλλευση του εγκαταλειμμένου αναψυκτήριου «Ρυθμός». Θα ήταν παράλειψή μας όμως εάν δεν τονίζαμε ότι η διαδικασία τακτοποίησης του εν λόγω ακινήτου ξεκίνησε το 2020 επί Λεωνίδα Κουφού Προέδρου της ΜΑΞΙΑΔΗΖ.

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο αναψυκτήριο 600 τ.μ. περίπου, παραχωρήθηκε στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ κατά τη σύσταση της το 2009 και μετά την αποχώρηση του τελευταίου μισθωτή το 2013, παρέμεινε εκτός εκμετάλλευσης ως « αυθαίρετη κατασκευή», η οποία όμως μπορούσε να υπαχθεί στους νόμους περί τακτοποίησης αυθαιρέτων ήδη από το 2011 και τελικά να επαναχρησιμοποιηθεί.

Η οριστική υπαγωγή του ακινήτου στο Ν.4495/2017 τον Δεκέμβριο του 2021, ύστερα από πολύμηνη και τεχνικά απολύτως τεκμηριωμένη μελέτη από υπεύθυνο μηχανικό όπως ορίζει o νόμος, δίνει πλέον τη δυνατότητα πλήρους εκμετάλλευσης και εισροής σημαντικών εσόδων στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ.

Ας αναλογιστoύν άπαντες την απώλεια εσόδων τα προηγούμενα έτη καθώς  και τα έξοδα που επωμίστηκε η εταιρεία από το 2013 μέχρι σήμερα για τη συντήρηση του ακινήτου και ας αναζητήσουν τους υπευθύνους αυτών.

Ένα ακίνητο το οποίο αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Ζωγράφου και θα πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας, αφέθηκε δυστυχώς σε λάθος χέρια να το διαχειριστούν.

Ας ελπίσουμε ότι η πορεία και η στρατηγική της δημοτικής επιχείρησης άλλαξαν επιτέλους ρότα και η ΜΑΞΙΑΔΗΖ θα ανταποκριθεί στην εταιρική αποστολή για την οποία δημιουργήθηκε, δηλαδή θα αποτελέσει σταδιακά μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης για την πόλη μας, με όρους όμως σύγχρονους και πραγματικούς και όχι υπό το καθεστώς φοβικών και συντηρητικών συνδρόμων περασμένων εποχών.

 

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου