Χαρτογραφήματα: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχάλη Κουντούρη

Χαρτογραφήματα: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχάλη Κουντούρη

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού  και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου – Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου, στα πλαίσια του θεσμού «Χαρτο/γραφήματα», το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου έκαναν τα εγκαίνια της έκθεσης σκίτσων και παρουσίασαν το νέο βιβλίο με τίτλο «made in europe», του σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη στο  Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη».

Το βιβλίο περιέχει σκίτσα που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα των Συντακτών, στο περιοδικό δρόμου «Σχεδία» και σε  ξένα πρακτορεία με τα οποία συνεργάζεται ο Μιχάλης Κουντούρης..

Τα σκίτσα τα γέννησε η προσφυγική κρίση, η ξενοφοβική Ευρώπη, οι κοινωνίες των κλειστών συνόρων και των συρματοπλεγμάτων απέναντι στους πρόσφυγες των πολέμων που η ίδια δημιούργησε και συντηρεί.  Σκίτσα που στέκονται απέναντι στο φασισμό που τρέφεται και τρέφει αυτή την ξενοφοβία και σηκώνει κεφάλι μέσα στη δημοκρατική Ευρώπη. Όλα αυτά περιγράφονται χωρίς λόγια, μόνο με τη δύναμη της εικόνας και την παγκόσμια γλώσσα των συμβόλων και των συμβολισμών.

Στην παρουσίαση μίλησαν ο σκιτσογράφος και δημιουργός κόμικς Σολούπ, ο Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού «Σχεδία» Χρήστος Αλεφάντης και ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρης Νανούρης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 31/1/2017 είναι ανοιχτή για το κοινό Δευτέρα και Τετάρτη, 15.00 με 19.00.

Υπάρχει δυνατότητα ομαδικών επισκέψεων, σε άλλες μέρες και ώρες σε συνεννόηση με τους διοργανωτές

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου