Προκήρυξη διοργάνωσης των 30ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων

Προκήρυξη διοργάνωσης των 30ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων

Το Νομικό Πρόσωπο  Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, διοργανώνει για 30η χρονιά τους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, στους οποίους μπορούν να λάβουν μέρος ερασιτεχνικές ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι θεατρικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, το πρώτο εικοσαήμερο Σεπτεμβρίου 2016.

Η επιλογή των θεατρικών σχημάτων που θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό μέρος, θα γίνει από την προκριματική επιτροπή ενώ στο τέλος των αγώνων η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει όσους διακριθούν στις κατηγορίες για τις οποίες θα θεσπιστούν βραβεία. Οι εν λόγω επιτροπές απαρτίζονται από αναγνωρισμένους καλλιτέχνες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουνίου (ημερομηνία κατάθεσης), αποστέλλοντας στη διεύθυνση του ΝΠΔΔ, τα παρακάτω δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή:

1.      Ιστορικό θεατρικής ομάδας (φορέας, επωνυμία, e–mail, σκοπός)

2.      Θεατρικό έργο (τίτλος, σύντομη περίληψη της υπόθεση του έργου, διάρκεια, διάλειμμα,)

3.      Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα

4.      Συντελεστές, διανομή ρόλων (αριθμός συντελεστών, ηθοποιών –(σε πεζά γράμματα)

5.      Φωτογραφίες ή σκίτσα σκηνικών – κουστουμιών

6.      Φωτογραφίες και dvd από  παράσταση ή πρόβα του έργου

7.      Πρόγραμμα και αφίσα, εφόσον υπάρχουν

8.      Έγγραφες άδειες πνευματικών δημιουργών (Συγγραφέων, Μεταφραστών, Διασκευαστών, Μουσικών κλπ), εφόσον τα έργα τους προστατεύονται από τη νομοθεσία .

9.      Όνομα υπευθύνου επικοινωνίας και τηλέφωνα (σταθερό και κινητό)

Τα θεατρικά σχήματα θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της προκριματικής διαδικασίας έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016.

Κατά τη διάρκεια των θεατρικών αγώνων, θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις – εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις, παραστάσεις- δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη των ομάδων, αλλά και στους φίλους του θεσμού, να έρθουν σε επαφή με τεχνικές, θεωρίες και μέσα έκφρασης από το χώρο των παραστατικών τεχνών, να εκφραστούν και να συνδημιουργήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο  210-7481396  κ. Κορίνα Αντωνοπούλου και στο email: zografou.np@gmail.com.

 

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου