«Ατσιπόπουλο Τόπος και Άνθρωποι»

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 έγινε παρουσίαση του βιβλίου  «Ατσιπόπουλο Τόπος και Άνθρωποι» του Αιμίλιου Γάσπαρη στο Μουσείο «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ» του Δήμου Ζωγράφου υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου και του Συλλόγου Κρητών «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ».

Το Ατσιπόπουλο είναι ένα χωριό του Ρεθύμνου για το οποίο ο συγγραφέας Αιμίλιος Γάσπαρης σε αυτό το βιβλίο του καταγράφει τις συνθήκες ζωής και τα έθιμα που διατηρούνταν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της εποχής εκείνης και το φωτογραφικό υλικό που γεμίζει τις σελίδες του βιβλίου απεικονίζει την ιδιαίτερη ομορφιά ενός κρητικού χωριού με σπουδαία αρχιτεκτονική παράδοση.

Πρόκειται για μια πολυετή μελέτη-έρευνα του συγγραφέα  που έγινε για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Φιλοσοφική Σχολή, στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών για το μάθημα της Λαογραφίας.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον ερευνητή του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών  Παναγιώτη Καμηλάκη.

Η γεμάτη αίθουσα που χρησιμοποιείται στο Μουσείο  για πολιτιστικές συγκεντρώσεις και κάθε μορφής εκδήλωση, καταδεικνύει το ενδιαφέρον των φίλων της λογοτεχνίας και όχι μόνον, για να γνωρίσουν τον τόπο που παρουσιάζει με τον δικό του τρόπο ο Αιμίλιος Γάσπαρης.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου