Ανασφαλείς οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Γουδί

Ανασφαλείς οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Γουδί

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο πάρκο Γουδί εδώ και καιρό παρουσίαζουν πολλές σημαντικές ελλείψεις, με κυριότερη την ασφάλεια των αθλουμένων και ειδικότερα των μικρών αθλητών. Πολλάκις έχουν επισημανθεί τα σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις είτε από τον Τοπικό Τύπο είτε από  παράγοντες του αθλητισμού αλλά η τοπική εξουσία και όχι μόνον, εξακολουθεί να κωφεύει, δίνοντας αόριστες απαντήσεις στις καταγγελίες.που λαμαβάνει, γιατί απλούστατα απουσιάζει η τόλμη.

Αφορμή του παραπάνω σχολίου μας έδωσε η επιστολή του ποδοσφαιριστή και προπονητή Γιώργου Αναστασάκη που δημοσιεύτηκε στο τοπικό site skonaki ο οποίος καταγγέλει την αδιαφορία και την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προς αποφυγή ατυχημάτων.

Αυτούσια η επιστολή από την οποία μπορείτε να βγάλετε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα έχει ως εξής:

Ονομάζομαι Αναστασάκης ΓΙΩΡΓΟΣ και τυχαίνει να είμαι ποδοσφαιριστής, προπονητής και εδώ και λίγα χρόνια γονιός.

Βρέθηκα να σφυρίξω ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ακαδημιών ηλικίας 14 ετών στο γήπεδο του Αγίου Θωμά στο Γουδί και αυτό που έζησα εύχομαι να μην το ζήσει ποτέ ξανά κανένα παιδί που θέλει να μάθει ποδόσφαιρο και πηγαίνει σε κάποια ακαδημία γεμάτο όνειρα, κανένας ποδοσφαιριστής που ασχολείται είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά και φυσικά κανένας γονιός που φέρνει το παιδί του στο γήπεδο για να αθληθεί και να ξεφύγει απ´ ότι μπορεί η πουτάνα η κοινωνία μας να τον κάνει κακό άνθρωπο και οτι άλλο ακούμε γύρω μας.

Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και σε μια συνηθισμένη μονομαχία κοντά στην γραμμή του αουτ συγκρούστηκαν δυο ποδοσφαιριστές και ο ένας από τους δυο με την φορά που είχε χτύπησε το κεφάλι του στο τοιχίο που βρίσκεται 1 μετρό πίσω με αποτέλεσμα να του γυρίσει η γλώσσα και να γίνω μάρτυρας τραγικών καταστάσεων

Η γιατρός να προσπαθεί να επαναφέρει το παιδάκι, η μάνα να χει μπει μεσα στο γήπεδο και να βλέπει το παιδί της να λιγοψυχάει και άλλα πολλά που δεν υπάρχει λόγος να τα αναφέρω.

Τελικά με την βοήθεια όλων το παιδί ευτυχώς κατάφερε να μείνει στη ζωή!!!

Θα μου πείτε τώρα γιατί γράφω όλα αυτά τα πράγματα;

Έχω την εντύπωση ότι κατά μήκος του θανατηφόρου τοιχίου που βρίσκεται 1 μετρό πίσω από την γραμμή του άουτ υπήρχαν μέχρι και τον Ιούνιο προστατευτικά μαξιλάρια για να μην υπάρχουν τέτοιου είδους γεγονότα και τώρα αυτά ξηλώθηκαν και στην θέση τους μπήκαν κάτι υποτυπώδη προστατευτικά που έχουν τοποθετηθεί πίσω από το τέρμα, λες και αν κάποιος πέσει με φορά εκεί θα περάσει πίσω απο το τέρμα.

Δεν έχει καμία σημασία ποιος έχει την ευθύνη για το γήπεδο και τα μέτρα προστασίας, πραγματικά δεν έχει τώρα καμία σημασία. Εάν το παιδάκι πέθαινε δεν θα άλλαζε τίποτα, ο γονιός θα είχε χάσει την ζωή του όλη και το παιδί την δική του και όλοι θα λέγαμε πάλι τις ίδιες μα@@@@κίες που λέμε πάντα αν και αν και αν……

Νιώθω λοιπόν να πω σε οποίους ασχολούνται με το γήπεδο του Αγίου Θωμά και σε όλους τους αρμόδιους να τοποθετήσουν ΧΘΕΣ και όχι αύριο προστατευτικά μαξιλάρια. Να συγκεντρωθούν όλοι οι υπεύθυνοι των τοπικών ομάδων και να απευθυνθούν στην πολιτεία. Το γήπεδο αυτό συγκεντρώνει καθημερινά εκατοντάδες παιδάκια ακαδημιών, αν μη τι άλλο ας τα σεβαστούν οι υπεύθυνοι!

Τέλος θέλω να πω σε όλους τους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στα γήπεδα, πάντα μα πάντα στην ομάδα που μαθαίνει το παιδάκι σας ποδόσφαιρο να υπάρχει γιατρός και στην προπόνηση και στον αγώνα.
Είναι προτιμότερο να πάτε κάπου που μπορεί να κοστίζει η συνδρομή 5€ παραπάνω αλλά θα έχει αυτά που πρέπει παρά να λέτε εδώ είναι πιο φθηνά άρα εδώ θα το πάω το παιδί μου. ΡΩΤΗΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ.

Το παιδάκι σας δεν είναι σε θέση να κρίνει τι είναι καλύτερο για αυτό! Επίσης ποτέ μην επιτρέψετε να ξεκινήσει ποδοσφαιρικός αγώνας εάν δεν έχει έρθει ο γιατρός επειδή βιάζεται ο προπονητής η κάποιος άλλος.

Εύχομαι να μην ζήσει και δει κανένας αυτά που είδα και έζησα και μακάρι μέσο αυτού του γεγονότος να λάβουν τα μέτρα τους οι αρμόδιοι για την ασφάλεια των παιδιών!

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και περαστικά στον ποδοσφαιριστή!”

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου