«Ο Υμηττός αύριο: Προστασία, Διαχείριση και Διασύνδεση με την Κοινωνία»

«Ο Υμηττός αύριο: Προστασία, Διαχείριση και Διασύνδεση με την Κοινωνία»

To Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), διοργανώνει Συνέδριο με θέμα: «Ο Υμηττός αύριο: Προστασία, Διαχείριση και Διασύνδεση με την Κοινωνία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ηλιούπολη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης» στις 2 και 3 Μαρτίου 2024, ημέρες Σάββατο ώρα 9:00 π.μ. και Κυριακή ώρα 10:30 π.μ..

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στην υφιστάμενη κατάσταση του ορεινού όγκου του Υμηττού και σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον του και τις επιπτώσεις των ανθρώπινων παρεμβάσεων σε αυτό. Θα προσδιοριστούν και θα αναλυθούν τα προβλήματα και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο Υμηττός και θα συζητηθούν προτάσεις διαχείρισης που θα εξασφαλίζουν τον πολυλειτουργικό ρόλο του Υμηττού ως περιαστικό δάσος που συμβάλει καθοριστικά στην ανθεκτικότητα των αστικών περιοχών της Αττικής.

Οι ομιλητές είναι επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους, υπηρεσιακοί παράγοντες συναρμόδιων Υπουργείων, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και πολιτικά στελέχη της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, ενώ οι σύνεδροι που θα χρησιμοποιήσουν Μετρό για την προσέλευσή τους μπορούν να μεταφερθούν με λεωφορείο του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες», που θα αναχωρήσει από το Μετρό Αλίμου κατεύθυνσης προς Αθήνα, Σάββατο 8:45 π.μ. και Κυριακή 10:15 π.μ.. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του Επιμελητηρίου στο youtube, καθώς και το κανάλι του Δήμου Ηλιούπολης.

 

 

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου