Ειρήνη (Ρένα) Χαλκιαδάκη Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδικών Σταθμών και Κ.Δ.Α.Π. Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Ειρήνη (Ρένα) Χαλκιαδάκη Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδικών Σταθμών και Κ.Δ.Α.Π. Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Η Ειρήνη (και ποιο οικείο Ρένα για όλους εκείνους που τη γνωρίζουν) Χαλκιαδάκη μέσα στην 4ετία που πέρασε πρόσφερε τις υπηρεσίες της στο Δήμο με απόλυτη επιτυχία στα καθήκοντα που ανέλαβε ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ,  ως Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, Πρόεδρος της Δημοτικής  Επιτροπής Ισότητας, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Παντοπωλείου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Φαρμακείου, υπήρξε Πολιτική Υπεύθυνη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου  Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και Υπεύθυνη διαχείρισης Covid.

Μια ευδόκιμη και παραγωγική θητεία λειτουργώντας  σε όλες τις δομές, με ευαισθησία, ανιδιοτέλεια, ανθρωπιά.

Βρέθηκε στο πλευρό των πολιτών, αφουγκράστηκε τα προβλήματα και τις ανάγκες ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με τη δημιουργία ποικίλων  υποστηρικτικών δράσεων.

Παρακάτω θα διαβάσετε  διεξοδικά, ξεχωριστά τι ακριβώς πέτυχε, τι δημιούργησε, για να καταλήξουμε εμείς στο συμπέρασμα ότι πραγματικά ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Και συγκεκριμένα:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οι  Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου στάθηκαν καθημερινά δίπλα στον πολίτη  και κινήθηκαν σε δύο άξονες, την κοινωνική φροντίδα  και την προαγωγή της υγείας των συμπολιτών μας.  Στο πλαίσιο αυτό, :

  • Στηρίξαμε τους συμπολίτες μας και τις οικονομικά ευάλωτες οικογένειες με δομές  όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Υλοποιήσαμε εντελώς δωρεάν το καλοκαιρινό πρόγραμμα «Διακοπές στα σχολεία»  για τα παιδιά των  σχολείων μας σε τρεις δεκαπενθήμερες περιόδους αυξάνοντας τις προβλεπόμενες θέση σε 2.350 ετησίως ώστε να ικανοποιούνται πλήρως όλες οι ανάγκες του Δήμου μας και να εξασφαλίσουμε ότι κάθε παιδί είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει και να απολαύσει μια ψυχαγωγική, δημιουργική και εκπαιδευτική εμπειρία. Μία από τις καινοτομίες που εισαγάγαμε ήταν η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων  για την εγγραφή στο πρόγραμμα. Με αυτόν τον τρόπο , αλλάξαμε τον τρόπο λειτουργίας, εξοικονομώντας χρόνο και προσφέροντας άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση στους γονείς, απαλλάσσοντάς τους από την πολύωρη  ταλαιπωρία αναμονής και σχηματισμού ουρών στο πρωτόκολλο του Δήμου. Οι  εκδρομές και τα  θαλάσσια μπάνια  αποτέλεσαν μέρος της ποικιλίας των δραστηριοτήτων που προσφέρθηκαν. Παράλληλα, το πρόγραμμα  βοήθησε  τις οικογένειες προσφέροντας διέξοδο μετά το κλείσιμο των σχολείων και επέτρεψε στα παιδιά και στους γονείς να απολαύσουν ένα δημιουργικό και ξέγνοιαστο  καλοκαίρι.

  • Στηρίξαμε την της τρίτη ηλικίας μέσω των ΚΑΠΗ και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).
  • Συστήσαμε ΚΕΠ Υγείας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), ώστε να προσφέρονται υπηρεσίες ενημέρωσης και συμβουλευτικής καθοδήγησης για την Πρόληψη Νοσημάτων  με  οργάνωση δωρεάν προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου.
  • Δράσεις και προγράμματα δωρεάν προληπτικού ελέγχου καρκίνου του μαστού, της μήτρας και του προστάτη, εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου, έλεγχος οστεοπόρωσης κ.α. επιτύχαμε και από την ενίσχυση των συνεργασιών με διάφορους φορείς, όπως το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ., το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας, τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».
  • Πρόσφατα, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την εταιρεία Alzheimer Αθηνών ξεκίνησε η λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, ώστε να υποστηρίζονται και να εξυπηρετούνται άτομα με προβλήματα μνήμης και άνοιας καθώς και οι φροντιστές τους.
  • Αναλάβαμε πρωτοβουλίες και καθιερώσαμε τη συμμετοχή του Δήμου μας σε δράσεις  που έχουν ως στόχο, έστω και τη μικρή  ανακούφιση οικονομικά ευάλωτων οικογενειών με ετήσια συλλογή σχολικών ειδών, βιβλίων και παιχνιδιών αλλά και σε έκτακτες ανθρωπιστικές δράσεις για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε  περιοχές εντός και εκτός Ελλάδος που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές και πόλεμο.
  • Ενισχύσαμε σημαντικά τα κονδύλια για το πρόγραμμα αδέσποτων ζώων με σκοπό τη βελτίωση της περίθαλψης και της ευζωίας αλλά και τη μείωση της αναπαραγωγής.
  • Πραγματοποιήσαμε τακτικές και έκτακτες αιμοδοσίες.
  • Φιλοξενούμε ομογενενείς πρόσφυγες από  την αδελφοποιημένη πόλη του Σαρτανά και της Μαριούπολης της Ουκρανίας  καθώς και  από το Σουδάν στις κατασκηνώσεις της Ραφήνας.
  • Διοργανώσαμε τακτικές και έκτακτες Αιμοδοσίες.
  • Ενισχύσαμε το  Κέντρο Κοινότητας για ταχύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.
  • Πραγματοποιήσαμε διαδικτυακά σεμινάρια με πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες με ποικίλη θεματολογία ( Α’ Βοήθειες, Αγωγή Υγείας για Παιδιά σχετικά με τις εξαρτήσεις , τα ατυχήματα και την εφηβεία.

COVID 19

Και βεβαίως να μην ξεχνάμε ότι με το ξέσπασμα της πανδημίας ανταποκρινόμενοι στις συνθήκες  και  θέλοντας να σταθούμε στο πλευρό τον συμπολιτών μας  ήμασταν από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που  συστήσαμε την  υπηρεσία «ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», η οποία  είχε ως αποστολή την προμήθεια  ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων και την εκτέλεση ιατρικών συνταγών  των συνδημοτών μας, οι οποίοι αδυνατούσαν να μετακινηθούν εκτός οικίας. ). Για της ανάγκες τις υπηρεσίας λειτουργήσαμε  τηλεφωνικό κέντρο  στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών από τις 8.00 το πρωί  έως τις 8.00 το βράδυ  που κατέγραφε τα αιτήματα των συνδημοτών μας και οργανώσαμε ομάδες εργαζομένων  που ανταποκρίνονταν σε αυτά, έτσι ώστε  για δύο ολόκληρα χρόνια εξυπηρετούσαμε  και καλύπταμε τις καθημερινές τους ανάγκες.

Επιπλέον, σε τακτά χρονικά διαστήματα σε συνεργασία τόσο με τον ΕΟΔΥ πραγματοποιήσαμε δωρεάν rapid tests στον γενικό πληθυσμό όσο με ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια στους εργαζόμενους του Δήμου, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας και τους  αθλητές των αθλητικών συλλόγων μας.

Πραγματοποιήσαμε διανομές υγειονομικού υλικού (μάσκες και αντισηπτικά) σε δημότες και εργαζόμενους.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ και ΚΔΑΠ

  • Δώσαμε λύση στο τεράστιο πρόβλημα που παραλάβαμε με τα εκατοντάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ανάληψη καθηκόντων μας  δώσαμε προς χρήση 7 νέες, πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες. Επιπλέον, μετατρέψαμε αίθουσες από νηπιακές σε βρεφικές, μεριμνήσαμε για το αναγκαίο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή και  επιτύχαμε την πλήρη απορρόφηση όλων των νηπίων και  μόνο ελάχιστα βρέφη να παραμένουν εκτός δομών.
  • Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και προκειμένου να αποφευχθεί η γνωστή επί χρόνια πολύωρη ταλαιπωρία των γονέων με τον σχηματισμό ουρών έξω από τα Γραφεία των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ  προχωρήσαμε στην ηλεκτρονική υποβολή των Voucher και επίσης   καθιερώσαμε και την ηλεκτρονική υποβολή  και των δικαιολογητικών  εγγραφής.
  • Ενισχύσαμε τη μοριοδότηση των κατοίκων του Δήμου έναντι τρίτων  καθώς και της εργαζόμενης μητέρας για την εγγραφή στους σταθμούς.
  • Το διάστημα που οι Σταθμοί παρέμειναν κλειστοί λόγω της πανδημίας Covid,  συμβάλλαμε  στη δημιουργική  απασχόληση των παιδιών παρέμεναν στο σπίτι με βίντεο με δραστηριότητες, κατασκευές, αφηγήσεις παραμυθιών κλπ που ετοίμασε  το  εκπαιδευτικό προσωπικό των  Σταθμών και  αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου.
  • Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών μετά από επίμονες προσπάθειες ξαναγέμισαν με παιδιά και με  τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφεραν και τις  ποικίλες δράσεις που πραγματοποίησαν, αναβαθμίστηκαν και  πλέον αποτελούν σταθερή επιλογή και δίνουν λύση  σε δεκάδες γονείς της πόλης μας.
  • Αδειοδοτήσαμε το ΚΔΑΠμεΑ

Αναβαθμίσαμε την υλικοτεχνική υποδομή μέσω ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος και ίδιων πόρων και υλοποιήσαμε πρόγραμμα προαγωγής της Υγείας απευθυνόμενο στους γονείς  και στο προσωπικό.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου