Δήμος Μπουλούκος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας Δήμου Ζωγράφου

Δήμος Μπουλούκος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας Δήμου Ζωγράφου

«Ήμουν πάντα κοντά στους Δημότες του Ζωγράφου»

Ο Δήμος Μπουλούκος εκτός από καταξιωμένος αθλητικός δημοσιογράφος της τηλεόρασης την 4ετία που πέρασε έδειξε και την αξία του ως Αντιδήμαρχος αρχικά στη Καθαριότητα για να μεταπηδήσει στη συνέχεια στις Τεχνικές Υπηρεσίες και στην Επικοινωνία, που του εμπιστεύτηκε ο Δήμαρχος Βασίλης Θώδας, ασχολήθηκε και με την Αυτοδιοίκηση γιατί αγαπάει την πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και όχι γιατί είναι ένας επαγγελματίας πολιτικός.

Ήταν πάντα κοντά στους συνδημότες του και προσπαθούσε να λύνει τα προβλήματα τους, χωρίς απατηλές υποσχέσεις, ήταν αρωγός στην εργασία των εργαζόμενων, συνεργάστηκε με όλους τους παράγοντες της Διοίκησης και το έργο που έχει γίνει αυτά τα τέσσερα χρόνια, το βλέπει ο Δημότης, το κρίνει, το αξιολογεί.

Ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Βασίλη Θώδα ζητάει και πάλι την ψήφο των συνδημοτών του για να συνεχίσει δυναμικά τη νέα 4ετία.

Την όλη διαδρομή του την καταγράφει με τις απαντήσεις που δίνει στις ερωτήσεις μας, στη συνέντευξη που ακολουθεί

Ως Αντιδήμαρχος κύριε Μπουλούκο σε σημαντικές υπηρεσίες του Δήμου τη 4ετία που πέρασε, τι αποκομίσατε;

Είναι γεγονός ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια ήταν ιδιαίτερα έντονα για μένα κύριε Ραυτόπουλε. Ξεκίνησα ως Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού για 10 μήνες, συνέχισα για σχεδόν 2 χρόνια ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Τεχνολογικού Εξοπλισμού και από τον Μάρτιο του 2023 είμαι Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Όπως διαπιστώνετε, έπεσα στα βαθιά και πιστεύω ότι κολύμπησα με επιτυχία. Όπου μου ζητήθηκε να επιστρατεύω τις δυνάμεις μου, το έκανα με πίστη και αυταπάρνηση, θέλοντας πάντα να προσφέρω στο Δήμο Ζωγράφου. Πλέον η εμπειρία που έχω συγκεντρώσει είναι μεγάλη και με βοηθάει στο να δίνω πιο εύκολα λύσεις.

Για τη δεύτερη θητεία ζητάτε την ψήφο των Ζωγραφιωτών, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Για ποιο λόγο θα πείτε σε κάποιον να σας επιλέξει;

Κύριε Ραυτόπουλε, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και αναμίχθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση λόγω της αγάπης για την πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα και λόγω της φιλίας με τον Δήμαρχο Βασίλη Θώδα. Αυτά τα τέσσερα χρόνια προσπάθησα να κάνω όσα κι εγώ ζητούσα πάντα από τους ανθρώπους της διοίκησης στο Δήμο. Ήμουν πάντα κοντά στους Δημότες, σηκώνω το τηλέφωνο μου, ακούω τα προβλήματα τους και προσπαθώ πάντα να βρω λύσεις. Ποτέ δεν υποσχέθηκα κάτι που δεν μπορούσε να γίνει και απέφευγα τα μεγάλα λόγια. Δεν κρύβω ότι μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά, όταν συνάντησα έναν Δημότη έξω και μου είπε: «Εσύ είσαι ο Αντιδήμαρχος των Πράξεων». Επίσης ήμουν πάντα δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου και επεδίωκα συνεχώς να είμαι αρωγός στην εργασία τους. Ήμουν εκεί έξω μαζί τους. Για να καταλάβετε, όταν ήμουν στην Καθαριότητα μάζευα και απορρίμματα μαζί τους.

Μπορείτε να κάνετε έναν απολογισμό των έργων σας (από τα πόστα που υπηρετήσατε;) σε κάθε θέση που είχατε;

Στην Τεχνική Υπηρεσία προχώρησα στην δημιουργία 10 νέων Pocket Parks (πάρκα τσέπης) σε όλο τον Δήμο, που πραγματικά αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και δίνουν ανάσες και χώρους συνάντησης και ψυχαγωγίας σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Έφερα ιδιωτική χορηγία από μία ναυτιλιακή εταιρεία για την ανανέωση του πάρκου μεταξύ των οδών Διστόμου και Δάφνης, που πραγματικά έχει μεταμορφωθεί και αξίζει να το επισκεφτείτε. Το συγκεκριμένο πάρκο άλλαξε εντελώς χωρίς ο Δήμος Ζωγράφου να βάλει ένα ευρώ. Δημιούργησα νέα παιδική χαρά στην οδό Μαρκάνδας και Βακτριανής, σε μία περιοχή που δεν υπήρχε άλλη, ενώ ανανέωσα πλήρως την παιδική χαρά στον Άγιο Γεράσιμο. Με επιθυμία του Δημάρχου μας, επαναλειτουργήσαμε μετά από πάρα πολλά χρόνια τον καταρράκτη στο πάρκο της οδού Σεβαστείας, ο οποίος είναι πόλος έλξης για πολλά παιδιά και οικογένειες και κάτι που δεν συναντάς συχνά μέσα στον αστικό ιστό. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου λειτουργούν κανονικά και τα εννέα σιντριβάνια που υπάρχουν, με τα περισσότερα από αυτά να ήταν εγκαταλειμμένα για χρόνια. Έγιναν ασφαλτοστρώσεις χιλιομέτρων και τοποθετήσεις νέων κοινόχρηστων πεζοδρομίων. Αυτό που επίσης με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο και υπερήφανο είναι ότι ρίξαμε όλο το βάρος στις επιδιορθώσεις, βελτιώσεις και ανακαινίσεις των σχολείων του Δήμου Ζωγράφου. Σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων έχουμε κάνει πολλά έργα στα σχολεία της Πόλης, γεγονός που έχει αναγνωριστεί από όλους.

Για το διάστημα που ήσασταν Αντιδήμαρχος Καθαριότητας τι έχετε να μας πείτε;

H καθαριότητα είναι επίσης νευραλγικός τομέας για μία Πόλη και προσπάθησα και εκεί να αφήσω το αποτύπωμα μου. Ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ολοκλήρωσα την ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων που είχε ξεκινήσει ο Δήμαρχος Βασίλης Θώδας. Μέσα σε αυτά, πήραμε και άλλα χρήσιμα οχήματα όπως αυτοκίνητα 4Χ4. Έως τώρα ο Δήμος Ζωγράφου δεν είχε ούτε ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο για έκτακτες καταστάσεις, γεγονός που για μένα ήταν εγκληματικό και έχουν ευθύνη οι προηγούμενες διοικήσεις. Προχώρησα στην παραγγελία 370 νέων κάδων, ενώ ολοκλήρωσα την τοποθέτηση των έξι πρώτων ηλεκτροκίνητων υπόγειων κάδων που αλλάζουν τη λογική αποκομιδής των απορριμμάτων. Εντάχθηκε με ενέργειες μου ο Δήμος Ζωγράφου σε πιλοτικά προγράμματα ανακύκλωσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Στο πρόγραμμα Zero Waste διοίκηση ήμασταν ο ένας από τους δύο πρωτοπόρους Δήμους σε όλη την Ελλάδα που το ξεκινήσαμε. Και φυσικά δούλεψα εντατικά για να γίνει καλύτερη η καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων για μία πιο καθαρή Πόλη, κάτι που νομίζω ότι πέτυχα αν κρίνω από όσα μου λένε καθημερινά οι συμπολίτες μας.

Όπως είπατε, περάσατε και από το ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού. Τι έχετε να θυμάστε από εκεί;

Το διάστημα της θητείας μου ως Αντιπρόεδρος ήταν μικρό, αλλά είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για την καθιέρωση του Zografou City Run, του αγώνα δρόμου που συγκέντρωσε από την πρώτη χρονιά πλήθος κόσμου κυρίως παιδιά και τιμά την Πόλη μας, καθώς έρχονται και από άλλες περιοχές να τρέξουν.

Μιλάτε συχνά – πυκνά για τις χρηματοδοτήσεις που έχετε πάρει;

Καλά κάνετε και το επισημαίνετε, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό έργο που έχει πετύχει η διοίκηση Θώδα, παρότι ακόμα ο κόσμος δεν το έχει δει. Πρόκειται για χρηματοδοτήσεις που θα αλλάξουν την όψη του Δήμου Ζωγράφου και πλέον έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα να ξεκινούν άμεσα τα πρώτα έργα. Πρόκειται για τα 12 εκατομμύρια από το «Τρίτσης» τα οποία αφορούν παρεμβάσεις σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου που θα γίνουν κυριολεκτικά καινούργιοι, με βιοκλιματικά πρότυπα. Επίσης τα 2,5 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάπτυξης για την Πλατεία Άνοιξης και των παρακείμενων δρόμων. Θεωρώ ότι οι αλλαγές που έρχονται είναι κοσμογονικές για τον Δήμο μας, καθώς είναι η πρώτη φορά που διοίκηση στο Ζωγράφου, έχει εξασφαλίσει τόσα πολλά χρήματα για δημόσια έργα. Μέσα σε αυτά θέλω να εντάξω, παρότι γίνεται με ιδίους πόρους και την παιδική χαρά στην Ούλοφ Πάλμε την οποία την πήραμε πίσω από τον Δήμο Αθηναίων και θα επαναλειτουργήσει μετά από 12 χρόνια. Ήδη ο εργολάβος είναι έτοιμος και τις επόμενες ημέρες θα μπει μέσα για την τελική διαμόρφωση της.

Κλείνουμε με μια τελευταία ερώτηση. Γιατί ζητάτε ως παράταξη την ψήφο των Ζωγραφιωτών;

Θέλω να πιστεύω ότι ποτέ δεν κοροϊδέψαμε τους συμπολίτες μας. Ό,τι υποσχεθήκαμε, είτε το κάναμε, είτε προσπαθούμε να το υλοποιήσουμε. Το έργο που έχει γίνει αυτά τα τέσσερα χρόνια, το βλέπει ο Δημότης και το κρίνει, ειδικά μετά την παρένθεση της προηγούμενης διοίκησης που δεν έκανε τίποτα απολύτως για την Πόλη μας, συσσωρεύοντας μόνο προβλήματα. Με τίτλους σας λέω ότι αλλάξαμε όλο το φωτισμό στην Πόλη μας με νέους 3700 λαμπτήρες LED να εξοικονομούν ενέργεια, και να είναι φιλικοί στο περιβάλλον. Αλλάξαμε όλο το στόλο των οχημάτων της Καθαριότητας, βελτιώσαμε την καθαριότητα, δημιουργήσαμε νέα πάρκα και πλατείες και αλλάζουμε το σύστημα αποκομιδής με την τοποθέτηση σε πολλά σημεία, νέων υπόγειων κάδων. Είπαμε κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών και το υλοποιούμε. Δημιουργήσαμε νέες παιδικές χαρές και πιστοποιήσαμε όλες τις υπάρχουσες. Βελτιώσαμε τους αθλητικούς χώρους, φτιάξαμε το γήπεδο μπάσκετ στην Κοκκινοπούλου, την πίστα όπως την λένε οι πιο παλιοί. Μετά από χρόνια εγκατάλειψη, νομιμοποιήσαμε τον Ρυθμό στο Γουδί ο οποίος θα επαναλειτουργήσει. Και άλλα πολλά που σίγουρα δεν υπάρχει χώρος στην εφημερίδα σας να αναφέρω. Συνεχίζουμε λοιπόν δυναμικά για μία νέα τετραετία.

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου