Λεωνίδας Κουφός Πρόεδρος της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Ενεργειακής Εταιρείας του Δήμου Ζωγράφου

Λεωνίδας Κουφός  Πρόεδρος της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Ενεργειακής Εταιρείας του Δήμου Ζωγράφου

«Η παράταξη της κ. Καφατσάκη ως Διοίκηση αλλά και ως Αντιπολίτευση  ήταν απούσα από την καθημερινότητα των πολιτών»

 

Ο Λεωνίδας Κουφός ως Πρόεδρος της «Ανώνυμης Αναπτυξιακής Ενεργειακής Εταιρείας του Δήμου», αλλά και ως πρώην Αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Βασίλη Θώδα προσδιορίζει τις αρμοδιότητες της εταιρείας, αλλά και με μια πολιτική ανάλυση αναπτύσσει τους λόγους που  η παράταξη  «Συμμαχία Δημιουργίας» θα είναι και πάλι η νέα Διοίκηση του Δήμου.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

 Ως Πρόεδρος της νεοσύστατης  «Ανώνυμης Αναπτυξιακής Ενεργειακής Εταιρείας του Δήμου» κύριε Κουφέ νομίζουμε ότι θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες της λειτουργία αυτής της εταιρείας.

Η Ενεργειακή Αναπτυξιακή Α.Ε. του Δήμου μας κύριε Ραυτόπουλε φιλοδοξεί να αποτελέσει το όχημα για την ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας. Πρόκειται για ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό εργαλείο που ο νόμος μας δίδει την δυνατότητα να ασκήσουμε ουκ ολίγες αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες. Σε συνεργασία με τον Δήμο, η εταιρεία μας θα αποτελέσει τον κεντρικό μοχλό επεκτάσεως της δημοτικής πολιτικής. Πρόκειται για ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό νομικό μόρφωμα, το οποίο δημιουργήσαμε προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να αξιοποιηθούν λιμνάζοντα κονδύλια και λοιπά διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα, καθώς και να εφαρμοστούν ευρύτερα αναπτυξιακά σχέδια, μακριά από τις χρονοβόρες αγκυλώσεις του Δημοσίου, πάντοτε, όμως, με όρους διαφάνειας κα στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά, στις αρμοδιότητες της νέας μας εταιρείας, όπως περιγράφονται στο σκοπό αυτής περιλαμβάνονται:

  • η παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση και πώληση ενέργειας
  • η διαχείριση πρώτης ύλης για την ως άνω παραγωγή
  • η προμήθεια ενεργειακών προϊόντων με στόχο την μείωση της ενεργειακής καταναλώσεως και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας
  • η προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις υπηρεσίες του Δήμου
  • η ανάπτυξη δικτύου, η διαχείριση και η εκμετάλλευση υποδομών εναλλακτικών μορφών καυσίμου.

Έκτος από μια επιτυχημένη δικηγορική καριέρα που έχετε, έχετε και μια μακρά πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επομένως με την εμπειρία σας αυτή, προς τα πού οδεύουμε στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη; Και γιατί

 Ως Δημοτικός Σύμβουλος και Πρώην Αντιδήμαρχος της νυν διοικήσεως αλλά και ως υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με την παράταξη “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” του σημερινού Δημάρχου Βασίλη Θώδα, έλκω προσωπικό συμφέρον να απαντήσω ότι ο σημερινός Δήμαρχος θα είναι και ο αυριανός. Επειδή όμως αυτή η άποψη είναι υποκειμενική, θα προσπαθήσω να τη στηρίξω σε αντικειμενικά στοιχεία με αναφορά στις παρατάξεις της σημερινής Διοικήσεως και της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως.

Καταρχάς, για πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του Δήμου μας, οι συμπολίτες μας καλούνται να συγκρίνουν και να ψηφίσουν μεταξύ των παρατάξεων του κ. Θώδα και της κ. Καφατσάκη, οι οποίες έχουν ήδη δοκιμαστεί ως Διοικήσεις στα δημοτικά δρώμενα. Ο  κ. Θώδας είναι ο νύν Δήμαρχος και η κ. Καφατσάκη η τέως Δήμαρχος. Ο δημότης δεν πρόκειται να ψηφίσει κάτι το άγνωστο και το αφηρημένο ως Διοίκηση αλλά κάτι το γνωστό και το συγκεκριμένο.

Λαμβάνοντας αυτό υπ’ όψιν,  οι δύο “μονομάχοι” θα κριθούν με βάση αφενός το προεκλογικό τους πρόγραμμα και αφετέρου τα ήδη πραχθέντα από αυτούς αλλά και τα μελλοντικώς πραχθησόμενα. Η κ. Καφατσάκη διοίκησε την πόλη μας επί πεντέμισι χρόνια και το 2019 οι δημότες μας την έκριναν και απεφάσισαν την αλλαγή της Διοικήσεως. Ο κος. Θώδας διοικεί έκτοτε την πόλη μας έχοντας αντεπεξέλθει μεταξύ άλλων στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση που βιώσαμε με Άριστα 10. Πλέον αυτού, ο απολογισμός του έργου μας την τελευταία τετραετία αλλά και οι νέες προεκλογικές δεσμεύσεις αποτελούν εχέγγυο για την επανεκλογή του.

Ένα άλλο στοιχείο υπέρ της παρατάξεώς μας αποτελεί και η καθημερινή μας παρουσία στην πόλη μας. Οι πολίτες θέλουν να βλέπουν συχνά τον Δήμαρχό τους και τους Δημοτικούς τους Συμβούλους: Οι επιχειρηματίες τους θέλουν στις επιχειρήσεις τους, οι καταναλωτές στις λαϊκές αγορές και στα εμπορικά καταστήματα, το εκκλησίασμα στους Ιερούς Ναούς, οι δημότες στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλατείες, κ.ο.κ. και αυτό επειδή νοιώθουν την ανάγκη να πουν δια ζώσης στους Διοικούντες τα προβλήματά τους, και ικανοποιούνται με το που θα εισακουστούν απλώς. Η παράταξη της κ. Καφατσάκη και ως Διοίκηση αλλά και ως Αξιωματική Αντιπολίτευση ήταν και είναι απούσα από την καθημερινότητα των πολιτών. Δεν είναι τυχαίο δε που οι συμπολίτες μας προσφωνούν τον νυν Δήμαρχο με το μικρό του όνομα “Βασίλη!”, καταδεικνύοντας ότι πρόκειται για τον δικό τους άνθρωπο.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω τη μεγάλη αγκαλιά που άνοιξε ο Βασίλης Θώδας σε όλον τον ιδεολογικό και πολιτικό κόσμο του δημοκρατικού τόξου. Η ενωτική του ικανότητα κατεδείχθη προεκλογικώς το 2019 όταν οι παρατάξεις των κ. Θεόδωρου Μετικαρίδη, σημερινού αναπληρωτού Δημάρχου και Αντιδημάρχου Οικονομικών αλλά και της κ. Τασίας Μπότου, σημερινής προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, συσπειρώθηκαν με την Παράταξή μας “Ζωγράφου Ώρα για δουλειά” και ενωμένοι κερδίσαμε τις εκλογές. Ακολούθως οι παρατάξεις των κυρίων Άγη Παπακωνσταντίνου, σημερινού Προέδρου της Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ. και Γεωργίου Γιαννακόπουλου, Προέδρου του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού συσπειρώθηκαν με αυτή του νυν Δημάρχου, δημιουργήθηκε η “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” και όλοι μαζί ενωμένοι επαναδιεκδικούμε τον Δήμο μας. Άξιον λόγου είναι ότι ο κ.. Αντώνης Πέττας, αρχηγός Δημοτικής Παρατάξεως και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, δήλωσε με ανοιχτή δημόσια επιστολή του την στήριξή του στην “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” του Βασίλη Θώδα. Εν τη ενώσει η Ισχύς!

Επειδή όμως ουδέποτε πρέπει να υποτιμούμε και να θεωρούμε ως δεδομένους τους πολιτικούς μας αντιπάλους θα πρέπει να συνεχίσουμε ως Διοίκηση να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας και να τους ενημερώνουμε για το έργο μας, παρελθοντικό και μελλοντικό, σεβόμενοι τις αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου