Αναστάσιος (Τάσος) Τανταρούδας Διευθύνων Σύμβουλος ΜΑΞΙΑΔΗΖ

Αναστάσιος (Τάσος)  Τανταρούδας Διευθύνων Σύμβουλος ΜΑΞΙΑΔΗΖ

“Οραματίζομαι ένα σύγχρονο αστικό Δήμο με πληθώρα εφαρμογών και έξυπνων λύσεων”

 

Ο Τάσος Τανταρούδας πέραν του ότι έχει στο ενεργητικό του μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία ως Οικονομολόγος, στην ευρύτερη κοινωνία του Ζωγράφου έγινε γνωστός  ως Διευθύνων Σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης ΜΑΞΙΑΔΗΖ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοτικής θητείας του Δημάρχου Βασίλη Θώδα όλα αυτά τα χρόνια με τη συνέπεια που τον διακρίνει, των χαμηλών τόνων προσωπικότητά του και με τις γνώσεις του δούλεψε, αθόρυβα και μεθοδικά μαζί με όλο το team στην παραπάνω εταιρεία, για να γίνει σήμερα μια υγιής, αποδοτική και με κέρδη δημοτική επιχείρηση.

Στη συνέντευξή του αυτή αναλύει τα προβλήματα που ταλάνιζαν χρόνια τη ΜΑΞΙΑΔΗΖ από την αδιαφορία των προηγούμενων διοικήσεων και ότι σήμερα έχει περάσει στο στάδιο της ωριμότητας.

Ακολουθεί η συνέντευξη

 Υπηρετήσατε ως Διευθύνων Σύμβουλος τη ΜΑΞΙΑΔΗΖ από το 2019 έως και το 2023 κύριε Τανταρούδα. Ποια είναι τα σημεία αυτά που θα θυμάστε από τη θητεία σας στη δημοτική επιχείρηση;

 Πράγματι υπηρέτησα κύριε Ραυτόπουλε τη δημοτική επιχείρηση από τη θέση του  Διευθύνοντα  Σύμβουλου,  για τέσσερα συναπτά έτη. Τέσσερα δύσκολα αλλά και δημιουργικά έτη. Αντιμετωπίσαμε τις παθογένειες και τους οχαδερφισμούς του παρελθόντος, την έλλειψη υποδομών, την υποστελέχωση, τις δικαστικές διενέξεις με τους κακοπληρωτές του παρελθόντος και καταπιαστήκαμε με υποθέσεις που απασχόλησαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Γενικό Λογιστήριο, Ελεγκτικό Συνέδριο. Φυσικά την πανδημία του Covid-19 η οποία δημιούργησε οικονομική αιμορραγία στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ.

Παρόλα αυτά δεν καμφθήκαμε, δεν το βάλαμε κάτω. Χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό γιατί σε αυτή την προσπάθεια δεν ήμουν ποτέ μόνος. Είχα πάντα με το μέρος μου το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, τα μέλη της διοίκησης και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της τον Άγη  Παπακωνσταντίνου αλλά και της αντιπολίτευσης σε πολλές των περιπτώσεων. Φυσικά είχα δίπλα μου τον Δήμαρχο της πόλης, τον Βασίλη Θώδα, ο οποίος αυτά τα τέσσερα χρόνια με τίμησε και με εμπιστεύτηκε στο τιμόνι της ΜΑΞΙΑΔΗΖ.

Έτσι λοιπόν καταφέραμε να δημιουργήσουμε διοικητικές υποδομές, να προσλάβουμε και να εκπαιδεύσουμε προσωπικό, να χρησιμοποιήσουμε ψηφιακές τεχνολογίες και να ακολουθήσουμε τις στρατηγικές εκείνες που οδήγησαν στην πλήρη και αποδοτική εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας, με αποκορύφωμα την εκμίσθωση του κυλικείου του Δημοτικού Κοιμητηρίου Ζωγράφου με μίσθωμα 6.000 ευρώ μηνιαίως και δύο έτη προπληρωμένα μισθώματα  τη στιγμή που οι επιχειρήσεις εστίασης ήταν κλειστές λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας του Covid-19 αλλά και την εκμίσθωση του πρώην αναψυκτήριου  «Ρυθμός» στο Γουδί με  μίσθωμα που άρχεται στα 3.000 ευρώ μηνιαίως, επένδυση από τον ιδιώτη υπέρ του ακινήτου και της δημοτικής επιχείρησης τουλάχιστον 300.000 ευρώ και προκαταβολή είκοσι έξι μισθωμάτων βάζοντας έτσι τέλος στην απαξίωση του συγκεκριμένου δημοτικού ακινήτου επί δέκα και πλέον έτη με ταυτόχρονη απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τα ταμεία του Δήμου Ζωγράφου .

Επίσης δημιουργήσαμε ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης των μισθώσεων θέσεων στάθμευσης στα δημοτικά παρκινγκ που διαχειρίζεται η ΜΑΞΙΑΔΗΖ η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μετά το καλοκαίρι, εκσυγχρονίσαμε τις εγκαταστάσεις των δύο μεγάλων κλειστών χώρων στάθμευσης στην Πλατεία Τερζάκη στα Ιλίσια και στην  Γ. Ζωγράφου,  προχωρήσαμε στην  εκπόνηση μελέτης ανακαίνισης προκειμένου να επαναλειτουργήσει το γυμναστήριο επί της οδού Δάφνης το Σεπτέμβριο του 2023 πλέον υπό συνθήκες πλήρους νομιμότητας και το σημαντικότερο αναθέσαμε την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας υπό τη μορφή ΣΔΙΤ, προκειμένου να κατασκευαστούν δύο νέα υπέργεια παρκινγκ στη θέση των υπαίθριων επί της οδού Λυκάβου και Αγ. Γεωργίου, έτσι ώστε  να αντισταθμιστεί η απώλεια των εξήντα θέσεων στάθμευσης επί της οδού Ιοκάστης, όπου παραδόθηκε ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης στην ΚΤΥΠ  από την προηγούμενη δημοτική αρχή, χωρίς να υπάρξει πρόβλεψη για δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Φυσικά υπήρξαν και αστοχίες. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τάξη στη διαχείριση των εσόδων  και την πάταξη της παραοικονομίας από την παροχή υπηρεσιών στο Δημοτικό Κοιμητήριο, όπως την περιποίηση και φροντίδα των ταφικών μνημείων και την αφή των καντηλιών, όμως η αντιπολίτευση της κας Καφατσάκη  καταψήφισε τις προτάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και έτσι δεν κατέστη δυνατή η συγκεκριμένη διαχείριση από τη δημοτική επιχείρηση.

Επίσης δεν κατέστη δυνατή η ανακαίνιση και εκμετάλλευση των καταστημάτων κάτωθεν της πλατείας Γαρδένιας, δεδομένου ότι το 2017 η κα Καφατσάκη ως Δήμαρχος τότε αποδέχθηκε την οριστική μελέτη της Αττικό Μετρό για τη δημιουργία της στάσης Ζωγράφου της γραμμής 4, η οποία όχι μόνο προέβλεπε την κατεδάφιση των καταστημάτων αλλά και την απόδοση μόνο 187 τ.μ. μετά την κατασκευή της στάσης αντί των 700 τ.μ. που πρόκειται να κατεδαφιστούν.

Κάνοντας μια προβολή στο μέλλον, πως βλέπετε ή πως οραματίζεστε τη δημοτική επιχείρηση ;

 Όπως προανέφερα κύριε Ραυτόπουλε, η δημοτική επιχείρηση ταλανίστηκε κατά το παρελθόν από κακές πρακτικές, κακή νοοτροπία στη διοίκηση της αλλά και επιτήδειους οι οποίοι εκμεταλλευτήκαν τις παθογένειες που διέπουν μία δημόσια επιχείρηση και της κληροδότησαν οφειλές και χρέη εκατομμυρίου ή εκατομμυρίων.

Όμως αυτά, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους, τελείωσαν.

Η δημοτική επιχείρηση έχει περάσει πλέον στο στάδιο της ωριμότητας και σύντομα η εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας θα μεγιστοποιηθεί αποδίδοντας το μέγιστο για το Δήμο Ζωγράφου και τους δημότες τους.

Κατά τα ανωτέρω, η νέα διοίκηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ που θα προκύψει μετά τις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου, θα απασχοληθεί στο άμεσο μέλλον και σε συνεργασία με το Δήμο Ζωγράφου και ιδιώτες στρατηγικούς επενδυτές, στην κατασκευή, αξιοποίηση και εκμετάλλευση τριών νέων υπόγειων χώρων στάθμευσης, εκείνων στην Ελ. Βενιζέλου, στη Μπισκίνη και στην Αγ. Νικολάου στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Αυτά τα μεγάλα και σημαντικά έργα υποδομής, η κατασκευή αυτών των τριών μεγάλων για τα δεδομένα της περιοχής χώρων στάθμευσης, εφάμιλλων αυτού της Γ. Ζωγράφου είναι αυτά που επιτέλους θα επιλύσουν το μακροχρόνια οδυνηρό πρόβλημα για την περιοχή, αυτό της ελεγχόμενης αλλά και παρόδιας στάθμευσης και θα συμβάλουν καίρια στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, δίνοντας ποιότητα στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης μας.

Φυσικά οφείλω να τονίσω τη δυνατότητα για τη ΜΑΞΙΑΔΗΖ της διευρυμένης  συνεργασίας με τη νέα ενεργειακή – αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Ζωγράφου στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, φωτοβολταϊκά στέγης στα κτήρια που διαχειρίζεται η ΜΑΞΙΑΔΗΖ κλπ.

Στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου κύριε Τανταρούδα θα είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Θώδα « Συμμαχία Δημιουργίας για το Δήμο Ζωγράφου». Στην περίπτωση που οι δημότες  σας εκλέξουν, ποιες οι προτεραιότητες στη δράση σας και τι θα επιθυμούσατε για την πόλη του Ζωγράφου;

 Όπως επανειλημμένα κύριε Ραυτόπουλε έχει αναφέρει ο Δήμαρχος της πόλης μας ο κ. Βασίλης  Θώδας, προτεραιότητα όλων μας θα πρέπει να είναι από οποιοδήποτε μετερίζι και αν υπηρετούμε τους κατοίκους του Ζωγράφου και από οποιαδήποτε θέση ή αξίωμα μας δίδεται, ή πλήρης και στο έπακρο αποδοτική αξιοποίηση του πρωτοφανούς για την ιστορία της πόλης μας πακέτου έργων που κατάφερε να κερδίσει στη διάρκεια της δημοτικής του αρχής, το οποίο αγγίζει τα 20.000.000 ευρώ περίπου και θα αλλάξει πλήρως την εικόνα του δήμου, μετατρέποντας τον σε ένα από τους ποιο σύγχρονους αστικούς δήμους της χώρας.

Αυτό που οραματίζομαι λοιπόν είναι ένας σύγχρονος αστικός δήμος με πληθώρα εφαρμογών έξυπνων λύσεων, ένας φιλικός δήμος προς την καθημερινότητα των κατοίκων του, ένας δήμος με πληθώρα χώρων αστικής αναζωογόνησης, με πάρκα και χώρους αναψυχής, ένας φωτεινός, καθαρός και ασφαλής δήμος, ένας δήμος με θέσεις στάθμευσης, λιγότερα καυσαέρια και κορναρίσματα και περισσότερο πράσινο.

 

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου