Τίνα Καφατσάκη πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου,

Τίνα Καφατσάκη πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου,

 Η ικανότητα να οργανωθεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Η πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την πόλη μας» Τίνα Καφατσάκη στη συνέντευξη που μας παραχώρησε  ασκεί  κριτική στη Διοίκηση του Δημάρχου Βασίλη Θώδα την οποία θεωρεί  «ως αναποτελεσματική» αφού δεν κράτησε καμία από τις προεκλογικές της υποσχέσεις, ότι ξεκίνησε με τα έργα που ετοίμασε η παράταξή της αν και τα σημαντικότερα από αυτά τα έχει εγκαταλείψει επισημαίνοντας  τι ακριβώς δεν έκανε, γιατί «δεν δείχνει να έχει  ούτε το σχεδιασμό, ούτε το ενδιαφέρον, ούτε το αποτέλεσμα που οφείλει να προσφέρει στην πόλη μας».

Προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης γιατί ήδη τα προβλήματα στους Δήμους έχουν εμφανιστεί, όπως έχουν εμφανιστεί στην πλειοψηφία των οικογενειών της πόλης μας, αναφέρεται στο θέμα της καθαριότητας που «δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκε, παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Δημάρχου ότι θα το αναλάβει προσωπικά και θα καθαρίσει την πόλη» και ως  αντιπολίτευση η παράταξη της διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις με βάση την εμπειρία της ως διοίκηση,

Και ως υποψήφια Δήμαρχος που θα είναι στις εκλογές του 2023 το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει είναι επικαιροποιημένο, ρεαλιστικό και πατάει σε γερά θεμέλια που τέθηκαν όταν ήταν Διοίκηση.

Ακολουθεί η συνέντευξη με τις ερωτήσεις μας και τις απαντήσεις της πρώην Δημάρχου:

 

Ο Δήμαρχος Βασίλης Θώδας στη διάρκεια των τριών χρόνων της θητείας του, κατά την άποψη σας, κυρία Καφατσάκη τήρησε τις υποσχέσεις του στο Ζωγραφιώτικο λαό;

Όχι δυστυχώς δεν τήρησε τις υποσχέσεις του προς τους Ζωγραφιώτες η «Ώρα για δουλειά» παρήλθε την επομένη των εκλογών κύριε Ραυτόπουλε.

Από το αποτέλεσμα φαίνεται  και κρίνεται η δουλειά της διοίκησης  του Δήμου και όχι από τις πόζες  και τις φωτογραφίες που πλημυρίζουν το διαδίκτυο.

Χωρίς όραμα και σχέδιο, χωρίς διάθεση για δουλειά και χωρίς αποτέλεσμα

Ο κ. Θώδας παρέλαβε ένα δήμο με υγιή οικονομικά, (31/08/2019 παραδώσαμε ταμειακό υπόλοιπο 13.309.690,09€ και αποθεματικό των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας, ύψους 3.895.540,96€ στο τέλος του 2019) με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για σημαντικά έργα και πολιτιστικούς, αθλητικούς θεσμούς και προγράμματα που βελτίωσαν την καθημερινότητα των πολιτών.

Και τι έκανε στη συνέχεια;

Τα μεγάλα έργα αναβάθμισης της πόλης δεν προχώρησαν, χρηματοδοτήσεις χάθηκαν και τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν αντιμετωπίζονται

Η αλήθεια είναι ότι ο  κ. Θώδας με τα έργα που εμείς ετοιμάσαμε και ξεκινήσαμε (με μελέτες και διαγωνισμούς)  θα βγάλει την τετραετία.

Μερικά από αυτά ολοκληρώθηκαν, άλλα  με χίλια βάσανα, καθυστερήσεις και σχεδόν διπλάσιο κόστος όπως η πλατεία Σωτ. Ζωγράφου, ενώ άλλα δεν ολοκληρώθηκαν ακόμα όπως το γήπεδο Σωτ. Πέτρουλας.

Τις μόνες υποσχέσεις που τήρησε απ’ ότι φαίνεται ήταν προς στελέχη της τοπικής ΝΔ με διορισμούς, αναθέσεις υπηρεσιών  και ενοικίαση προσωπικού (μέσω της ΜΑΞΙΑΔΗΖ εγκαταλείποντας το ΑΣΕΠ και αυξάνοντας τις τιμές των δημοτικών γκαράζ που διαχειρίζεται!) οικοδομώντας  μια μικροπαραταξιακή πελατειακή διοίκηση.

Το 2019 ανακαινίσαμε πλήρως το Κυλικείο του νεκροταφείου το οποίο, νοίκιασε σε ιδιώτη σε μια δημοπρασία που είχε τιμή εκκίνησης 6.000 ευρώ και έκλεισε με μια μόνο προσφορά στις 6.050 ευρώ το μήνα, για 5+3 χρόνια και με δικαίωμα αύξησης της τιμής του καφέ από 3 ευρώ στα 4 ευρώ

Τα προβλήματα της καθημερινότητας, η καθαριότητα,  η συντήρηση των χώρων πρασίνου δεν αντιμετωπίζονται  Η εργατικότητα, το ενδιαφέρον, η ικανότητα να οργανωθεί η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

 Ποια τα δυνατά σημεία της Διοίκησής σας ως Δήμαρχος που δεν υλοποιήσατε στη διάρκεια της θητεία σας, αλλά και δεν υλοποιήθηκαν από τη Διοίκηση του νυν Δημάρχου.

 Κατά την διάρκεια της θητείας μας προσπαθήσαμε –πέρα από τον συνεχή αγώνα για τα προβλήματα της καθημερινότητας – να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις και προϋποθέσεις για έργα που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής στην πόλη

Το σημαντικότερο από αυτά είναι η ενοποίηση της Βίλας Ζωγράφου με το πάρκο Ειρήνης και η δημιουργία ενός πάρκου περιπάτου και αναψυχής στο κέντρο της πυκνοκατοικημένης πόλης μας.

Για την υλοποίηση αυτού του έργου εξασφαλίσαμε το 2018 την δωρεά της οικογενείας Ζωγράφου για το 50% του κτήματος  που ακόμα της ανήκε.

Θυμίζω ότι το κτίριο της βίλας και υπόλοιπο 50% του κτήματος είχε αγοραστεί από την διοίκηση των κκ Καζάκου- Θώδα το 2006 έναντι 19, 5 εκ ευρώ και στο υπόλοιπο 50% θα χτιζόταν εμπορικό κέντρο.

Για αυτό το σημαντικό έργο σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα!

Δεύτερο το κτίριο Ποταμίτη, ένα κόσμημα στην είσοδο της πόλης, για το οποίο εξασφαλίσαμε 2.000.000 ευρώ για την ανακαίνιση του από το ΕΣΠΑ. Με καθυστέρηση 2 χρόνων προκηρύχθηκαν οι μελέτες, οι οποίες δεν έχουν γίνει ακόμα, με αποτέλεσμα το 2023 που λήγει το ΕΣΠΑ το έργο αυτό να μην έχει ολοκληρωθεί και να χαθεί η χρηματοδότηση των 2 εκ ευρώ.

Τρίτο παιδικοί σταθμοί, εξασφαλίσαμε μελέτη και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή παιδικού σταθμού στην οδό Γαλήνης, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και το έργο σταμάτησε!

Η τεχνική υπηρεσία του δήμου μας είχε έτοιμη προμελέτη για την κατασκευή παιδικού σταθμού στην οδό Φιλονόης, το έργο αυτό δεν προχώρησε γιατί επιλέχτηκε από τον κ. Θώδα η προμήθεια και τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών στο χώρο της βίλας Αγλαντζιά.

Σας ανέφερα μερικά  έργα που θεωρώ σημαντικά για την πόλη μας και τα οποία όχι μόνο δεν προχώρησαν αλλά αντίθετα χάθηκαν και οι εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση τους.

Δυστυχώς η ανικανότητα και η αδιαφορία περισσεύει στη Διοίκηση του Δήμου.

Η οικονομική κρίση εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία θα πλήξει και τα οικονομικά των Δήμων. Ποια είναι η πρότασή σας για το πώς να αντιμετωπίσει  ο Δήμος μας τα όποια προβλήματα θα παρουσιαστούν;

 Ήδη τα προβλήματα στους Δήμους έχουν εμφανιστεί, όπως έχουν εμφανιστεί στην πλειοψηφία των οικογενειών της πόλης μας και φυσικά αφορούν στην αύξηση του  ενεργειακού κόστους και στην ακρίβεια αγαθών και υπηρεσιών.

Αν σκεφτούμε το ενεργειακό κόστος των Δήμων, δηλαδή αρδεύσεις, κολυμβητήρια, καύσιμα, δημοτικά κτίρια, σχολικά κτίρια, οδοφωτισμός, αυτά ανεβάζουν το κόστος αρκετά. Και ναι μεν μπορεί να γίνει κάποια εξοικονόμηση ενέργειας στα δημοτικά κτίρια, αλλά δεν μπορεί να γίνει στα κολυμβητήρια, στη θέρμανση των σχολείων, στο φωτισμό οδών και πάρκων καθώς αφορά στην υγεία και στην ασφάλεια των πολιτών.

Η μόνη άμεση και ρεαλιστική λύση είναι η αύξηση της χρηματοδότησης των Δήμων ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες αυτές.

Επίσης η ενεργοποίηση από την κυβέρνηση του προγράμματος  «Ηλέκτρα» για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων, η προετοιμασία του οποίου ξεκίνησε το 2019 και ακόμα δεν έχει προκηρυχθεί.

Για το δήμο μας είχαμε προετοιμάσει σχετικές μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης για δημοτικά κτίρια, τις οποίες πρέπει τώρα να αξιοποιήσει η διοίκηση Θώδα.

Και τρίτο αλλά πολύ σημαντικό είναι οι Ενεργειακές Κοινότητες τις οποίες έχει παγώσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Αποτελούν, κοινή λύση για δήμους ώστε να γίνουν καταναλωτές και παραγωγοί ταυτόχρονα. Έτσι θα εξασφαλίσουν επάρκεια ενέργειας για τις ανάγκες τους αλλά και δωρεάν απόδοση ενός ποσοστού της παραγόμενης ενέργειας σε φτωχά νοικοκυριά.

Τέλος μια και είμαστε από τους Δήμους που ακόμα περιμένουν να λάβουν ποσά δημοτικών τελών από εταιρίες παρόχους που βάρεσαν κανόνια, να επισημάνουμε  την αναγκαιότητα δημιουργίας κοινής πλατφόρμας από τη ΡΑΕ, στην οποία όλοι οι πάροχοι θα ανεβάζουν σε πραγματικό χρόνο λογαριασμούς και πληρωμές. Για να ξέρουμε κι εμείς άμεσα πόσα χρήματα μας οφείλουν οι πάροχοι, με βάση τα χρήματα που έχουν πληρωθεί από τους δημότες μας.

 Τελευταία κυρία Καφατσάκη έχετε επικεντρώσει την κριτική σας στο Πάρκο Γουδί.

Σε οδοιπορικό που κάνατε, δείξατε ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί. Μπορείτε να το αναλύσετε και ποια η πρόταση επίλυσης του προβλήματος.

Το Πάρκο Γουδί –όπως και όλες οι υποδομές- απαιτούν συνεχή φροντίδα και συντήρηση. Από το 2015 που φυτέψαμε το κλεισμένο ποτάμι, επισκευάστηκαν οι εγκαταστάσεις, μπήκε νέος φωτισμός και κάθε χρόνο υπήρχε πρόγραμμα τακτικής συντήρησης.

Από  το καλοκαίρι του 2021 παρουσιάστηκε πρόβλημα στις εγκαταστάσεις η διοίκηση του Δήμου δεν το αντιμετώπισε άμεσα και το γκαζόν ξεράθηκε. Ταυτόχρονα το στέγαστρο από το 2020 παραμένει περιφραγμένο και συνολικά το πάρκο μαζί με το χώρο και την αίθουσα του ΡΥΘΜΟΎ εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης.

Επικεντρώσαμε την κριτική μας στο Γουδί κ. Ραυτόπουλε γιατί το Πάρκο αυτό είναι το μοναδικό μεγάλο πάρκο που έχει η πόλη μας. Είναι ανάσα και κόσμημα για την περιοχή μας.

Αποτελεί καθήκον του Δήμου να το φροντίζει και να το συντηρεί τακτικά, είναι μέσα στις πάγιες υποχρεώσεις  κάθε Διοίκησης.

Χρειάζεται ενδιαφέρον και πολύ δουλειά και δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Συνεχίζεται να πιστεύεται ότι «Η Διοίκηση Θώδα πορεύεται χωρίς όραμα, σχέδιο, διάθεση για δουλειά και αποτέλεσμα» μετά από τρία περίπου χρόνια στο τιμόνι του Δήμου;

Δυστυχώς η πορεία της διοίκησης Θώδα, το επιβεβαιώνει καθημερινά

Διάβασα τον πρόσφατο απολογισμό του στην εφημερίδα σας!

«Μες στα πολλά παινέματα, τα πιο πολλά ήταν ψέματα…»(έλεγαν οι παλιότεροι!)

Η αλήθεια είναι ότι ο  κ. Θώδας με τα έργα που ετοιμάσαμε και ξεκινήσαμε, πορεύεται, αν και τα σημαντικότερα από αυτά τα έχει εγκαταλείψει.

Θα αναφέρω μερικά σχετικά παραδείγματα:

Οι αναπλάσεις πεζοδρομίων οδού Ιλισίων και Εθνικής Αντιστάσεως έγιναν από τον διαγωνισμό15/04/2019.

Οι νέες παιδικές χαρές Ωρίωνος, Αγ. Νικολάου, Θεσσαλίας παραδόθηκαν στους πολίτες το καλοκαίρι 2019

Οι επισκευές στα γήπεδα στο Γουδί, το ταρτάν στο Λαμπράκης, (με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ) το γήπεδο Σωτ.Πέτρουλας (το οποίο δεν λέει να τελειώσει!)

Τα νέα κτίρια Νηπιαγωγείων στην οδό Μακρυγιάννη εντάχθηκαν στις 02 /07 /2019 στο ΕΣΠΑ και στις 05/07 /2019 εκδόθηκε η οικοδομική άδεια (Αρ. 49388).

Ας πούμε όμως και για τα φωτιστικά σώματα led για τα οποία δεν υλοποίησε το έργο που είχαμε σχεδιάσει το 2018 και είχε εγκριθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, τι έκανε ο κ. Θώδας.

Το έργο που είχαμε σχεδιάσει είχε ΠΥ 3.629.563 ευρώ και αφορούσε στην αντικατάσταση 3.844 φωτιστικών σωμάτων, περιελάμβανε επίσης τα παρακάτω στοιχεία:

1)Κεντρική τηλεδιαχείριση σε κάθε ένα φωτιστικό σώμα ξεχωριστά 2)Αντικατάσταση του συνόλου των βραχιόνων στους υφιστάμενους ιστούς και 3)Αποξήλωση και αντικατάσταση όλων των συρματόσχοινων του αξονικού φωτισμού

Η διοίκηση Θώδα αντί να στηριχθεί στην υπάρχουσα μελέτη και να προχωρήσει στη δημοπράτηση έκανε τα παρακάτω:

1)Με απευθείας ανάθεση στις 22/04/2020 χρέωσε το Δήμο με 11.848 ευρώ για να αναθέσει σε εταιρεία να γίνει νέα καταγραφή και αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και συνδρομή στην αξιολόγηση των προσφορών του διαγωνισμού

2)Η μελέτη τέλη Δεκεμβρίου του 2020,  ΠΥ 2.952.687 ευρώ για 3.753 φωτιστικά σώματα, είχε δύο σημαντικές ελλείψεις. Δεν περιλάμβανε την αλλαγή των συρματόσχοινων του αξονικού φωτισμού και το πιο σημαντικό (παγκόσμια πρωτοτυπία) δεν περιλάμβανε την κεντρική τηλεδιαχείριση!

Ταυτόχρονα αντικαταστάθηκαν και καταστράφηκαν όλα τα μικρά φωτιστικά φαναράκια που είχαν τοποθετηθεί το 2018 στην πόλη μας (τα περισσότερα ήταν ήδη led!)

 Η αντιπολιτευτική πορεία της παράταξής σας δεν έχει δείξει να ενεργοποιεί τον ρόλο της είτε στην καθημερινότητα με κριτική και όχι αναρτήσεις, είτε με προγραμματικές προτάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια.

Άλλα λένε οι πράξεις μας, οι δημόσιες τοποθετήσεις μας και οι προτάσεις μας στα Δημοτικά Συμβούλια νομίζω.

Εμείς κ. Ραυτόπουλε, ασκούμε προγραμματική αντιπολίτευση και διατυπώνουμε συγκεκριμένες προτάσεις με βάση την εμπειρία μας ως διοίκηση, αλλά και τις προτάσεις-το πρόγραμμα για την ανάπτυξη της πόλης μας που καταθέσαμε στους Ζωγραφιώτες το 2019.

Όταν για παράδειγμα ο κ. Θώδας εισηγήθηκε στην οικονομική επιτροπή την  ανάπλαση της πλ. Άνοιξης, με κόστος 3.300.000 (!) εμείς καταψηφίσαμε γιατί θεωρήσαμε το ποσό εξωφρενικό και προτείναμε τα χρήματα αυτά να πάνε στην ανάπλαση-ενοποίηση της Βίλας Ζωγράφου-πάρκου Ειρήνης και στην δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου στο κέντρο της πόλης.

Επίσης στο θέμα της δημιουργίας νέου παιδικού σταθμού στο χώρο της βίλας Αγλατζιά.

Δεν συμφωνήσαμε γιατί ερευνώντας το θέμα είδαμε ότι δεν μπορεί να τοποθετηθούν εκεί οι λυόμενες αίθουσες χωρίς να καταστραφεί ολοκληρωτικά το πάρκο.

Προτείναμε λοιπόν εναλλακτικά το οικόπεδο Φιλονόης για το οποίο είχαμε κάνει τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και προμελέτη για την συνολική αξιοποίηση του. Τελικά δεν έγινε τίποτα και πρόσφατα μάθαμε μετά από ερώτηση μας στο δημοτικό συμβούλιο ότι και ο εργολάβος παραιτήθηκε από το έργο της Αγλατζιας.

Να σας θυμίσω την εικόνα του δήμου μας στο χιονιά;

Από την Δευτέρα 24/1/2022 η πόλη για μια εβδομάδα ήταν αποκλεισμένη από το χιόνι.

Η τραγική εικόνα με το φέρετρο στο χιόνι της αδιάβατης  οδού Πλαστήρα αποτέλεσε  πανελλήνιο διασυρμό.

Συνολικά κ. Ραυτόπουλε η διοίκηση δεν δείχνει να έχει  ούτε το σχεδιασμό, ούτε το ενδιαφέρον, ούτε το αποτέλεσμα που οφείλει να προσφέρει στην πόλη μας και δεν μιλάμε για τα πιο μεγάλα έργα,-αυτά  τα εγκατέλειψε-  μιλάμε για τις καθημερινές υποχρεώσεις μιας δημοτικής αρχής.

Μεγάλο κεφάλαιο προς συζήτηση είναι και η καθαριότητα η οποία τον τελευταίο καιρό λένε ότι βελτιώνεται από τη Διοίκηση Θώδα συγκριτικά με κάποιες αρκετά κακές περιπτώσεις της δικής σας Διοίκησης. Αλήθεια ή λάθος;

Το θέμα της καθαριότητας της πόλης δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκε, παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του κ. Θώδα ότι θα το αναλάβει προσωπικά και θα καθαρίσει την πόλη.

Αρχικά ανέλαβε ο ίδιος, άλλαξε δύο αντιδημάρχους, ανέλαβε αρμοδιότητες και ο τέως δήμαρχος και σημερινός σύμβουλος δημάρχου κ. Καζάκος αλλά αποτέλεσμα δεν είδαμε

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα κ. Ραυτόπουλε θέλει εξοπλισμό, προσωπικό και οργάνωση της υπηρεσίας καθαρότητας .

Όταν αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου δεν είχαμε ούτε εξοπλισμό, ούτε επαρκές προσωπικό.

Παραδώσαμε όμως στο κ. Θώδα καινούργιο εξοπλισμό (παραλαβή Άνοιξη 2019) και συγκεκριμένα αυτοκινούμενο πλυστικό όχημα, JCB,  Μικρό φορτωτάκι (BOBCAT) Τρία απορριμματοφόρα τύπου πρέσας, Ένα τράκτορα,  Ένα φορτηγό με αρπάγη για το τμήμα πρασίνου, Ένα μικρό σάρωθρο,  Ένα μεγάλο σάρωθρο, Ένα μικρό καδοπλυντήριο.

Η υπηρεσία καθαριότητας, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ της 3Κ του 2017, ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό σε προσωπικό. Συγκεκριμένα, από την συγκεκριμένη  προκήρυξη  προστέθηκαν στο δυναμικό της 42 νέοι εργαζόμενοι, καθώς και οι εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Επίσης η σημερινή διοίκηση το 2021 απέκτησε και νέα απορριμματοφόρα με leasing(μερικά από αυτά είναι μεγάλα και μπορούν να κυκλοφορήσουν μόνο στις λεωφόρους !!)

Πως αξιοποιούνται λοιπόν όλα αυτά, δυστυχώς δεν είδαμε  αποτελέσματαμέχρι σήμερα.

Ποιες οι προτεραιότητές σας εάν ο λαός του Ζωγράφου σας δώσει την εμπιστοσύνη του στις επόμενες εκλογές;

 Το πρόγραμμα  το οποίο επικαιροποιούμε αυτή την εποχή είναι συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και πατάει γερά στα θεμέλια που βάλαμε ως διοίκηση αλλά ταυτόχρονα ανοίγει νέους ορίζοντες για μια πόλη πιο αναβαθμισμένη και ανθρωποκεντρική.

Με περισσότερο πράσινο και κοινόχρηστους χώρους, ώστε να θέλει και να μπορεί ο πολίτης να περπατά στην πόλη του, δίνοντας νέα ώθηση στην τοπική οικονομία, δημιουργώντας θετικές προοπτικές  για τις τοπικές επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας.

Η συνολική ανάπλαση και ενοποίηση των 25 στρεμμάτων από τον Αγ. Γεώργιο ως τη Γαρδένια, ώστε να αποκτήσει η πόλη μας ένα πάρκο αναψυχής και πολιτισμού στην καρδιά της, είναι βασικός μας στόχος.

Η ανάπλαση του κτιρίου, που στέγαζε το θέατρο Ποταμίτη και των παρακείμενων και των απέναντι οικοπέδων,  προκειμένου να δημιουργηθεί   ένας χώρος πολιτισμού και αναψυχής και  να αναβαθμιστεί,  η είσοδος  της πόλης μας

Θέλουμε η πόλη μας να γίνει πιο προσβάσιμη με την εφαρμογή Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το οποίο περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες της κατασκευαστικής περιόδου του Μετρό.

Αναλυτικότερα στον σύνδεσμο https://mazigiatinpolimas.wordpress.com/μπορείτε να δείτε τις προγραμματικές μας προτάσεις,  τις οποίες από τον Οκτώβρη θα παρουσιάσουμε και θα θέσουμε σε διαδικτυακή διαβούλευση ώστε να λάβουμε και τις απόψεις –προτάσεις των κατοίκων της πόλης μας.

Παρεμπιπτόντως κυρία Καφατσάκη θα είσαστε υποψήφια Δήμαρχος ως επικεφαλής της παράταξής σας; 

 Ναι κ. Ραυτόπουλε θα είμαι υποψήφια Δήμαρχος στις εκλογές 2023 γιατί πιστεύω ότι μπορούμε με αίσθημα ευθύνης σε συνδυασμό με τη γνώση και την εμπειρία, να συμβάλλουμε  αποτελεσματικά στην πρόοδο της πόλης μας. Μάθαμε από τα λάθη μας, από τις δυσκολίες και τα εμπόδια  που συναντήσαμε.

Απευθύνουμε λοιπόν δημοκρατικό κάλεσμα σε ενεργούς πολίτες και δημοτικές παρατάξεις που βρίσκουν κοινά σημεία στους στόχους και τις προγραμματικές μας προτάσεις, για διάλογο και συνεργασία ώστε να βάλλουμε ένα τέλος στην παρακμή, στην αδιαφάνεια, στην κομματοκρατία, στην αδιαφορία

Να δουλέψουμε μαζί με εντιμότητα, διαφάνεια και σεβασμό στους πολίτες για την αναβάθμιση και την πρόοδο της πόλης μας

 

 

 

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου