Δεν είναι χώρος πρασίνου η Βίλα “Αγλαντζιά”

Δεν είναι χώρος πρασίνου η Βίλα “Αγλαντζιά”

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20-5-2021 κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων από τους δημοτικούς συμβούλους για θέματα που αφορούν απορίες πολιτών, λειτουργία δομών κλπ. ο Δήμαρχος  Βασίλης Θώδας με αφορμή αρνητικών σχολίων στο face book  για τη δημιουργία Παιδικού Σταθμού στη βίλα Αγλαντζιά και την κοπή κάποιων δένδρων έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

«Το Σεπτέμβριο του 2019 είχα ανακοινώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο  ότι είχα το οκ από την Τεχνική Υπηρεσία να δημιουργηθεί ένας Παιδικός Σταθμός στο οικόπεδό μας στη βίλα Αγλαντζιά που εφάπτεται ουσιαστικά με τη βίλα Νίνου.

Στις 7-7-2020 στην Οικονομική Επιτροπή, έγινε κατάρτιση όρων  διαγωνισμού, έγκριση τεχνικών προδιαγραφών, σύνταξη διακήρυξης και Επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια τοποθέτηση προκάτ αιθουσών στο οικοδομικό τετράγωνο 343Α της βίλας Αγλαντζιά.

 Στη συνεδρίαση  αυτή που παρόντες ήταν 7 μέλη με απόντες τους κκ. Γιούργα και  Καραβίδα, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση μελέτης κλπ. για το σχεδιασμό στη βίλα Αγλαντζιά.

Στις 8-9-2020 η Οικονομική Επιτροπή  πάλι ομόφωνα  αποφάσισε με παρόντα όλα τα μέλη της, επειδή βγήκε  άγονος ο διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

Στις 18-11-2020 στην Οικονομική Επιτροπή  ψηφίστηκε ομόφωνα η προμήθεια και τοποθέτηση των αιθουσών με δήλωση αποχής των δημοτικών συμβούλων Στέφανου  Γιούργα  και Νίκου  Κικάκη.

Το ίδιο συνέβη  και στις 15-12-2020. Ψηφίστηκε ομόφωνα με αποχή του Στέφανου Γιούργα και απουσία του Νίκου Κικάκη.

 Από αυτά συνάγεται ότι στην Οικονομική Επιτροπή που εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση της Διοίκησης  για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Παιδικού Σταθμού μέσα στον υπέροχο χώρο αυτού του οικοπέδου που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο το οποίο εφάπτεται με τη βίλα Νίνου που και εκεί υπάρχει Παιδικός Σταθμός.

Δεν είναι χώρος πρασίνου.

Σε αυτό το χώρο θα γίνει ένας πρότυπος Παιδικός Σταθμός σύγχρονος ο οποίος θα φιλοξενεί 100 παιδιά. Αρχές του χρόνου μάλιστα ήρθε η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και πλέον θα δρομολογηθεί η κατασκευή του.

Καμία αντίδραση δεν υπήρξε από κανέναν, ούτε μάλιστα και από τους Παλαιούς Ζωγραφιώτες  που τόσα χρόνια φιλοξενούνται. Τώρα τελευταία ξαφνικά άκουσα ότι υπήρξε ένα πρόβλημα αν θα φύγει ένα άτυπο πάρκο σκύλων που έχει δημιουργηθεί .

Ασφαλώς και θα φύγει και θα δημιουργηθεί κάπου αλλού.

Μπορεί να χαλάμε λίγο τη βολή ορισμένων κατοίκων που πηγαίνανε  τα σκυλιά τους δίπλα εκεί, το καταλαβαίνω, αλλά όχι από παρατάξεις που ουσιαστικά δεν φέρανε αντίρρηση στην Οικονομική Επιτροπή. 

Αλλά και οι παρατάξεις που δεν συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή όπως του κ. Παπαναστασόπουλου και του κ. Τουλιάτου, εδώ και ενάμιση  χρόνο έχουν πληροφορηθεί ότι στο μέρος εκείνο θα γίνει Παιδικός Σταθμός, χωρίς να υπάρξει κάποια καταγγελία από μέρους τους.

Για να γίνει ένας Παιδικός Σταθμός υποχρεωτικά θα κοπούν κάποια δένδρα, αλλά θα αντικατασταθούν. Δεν καταλαβαίνω τον αντιπολιτευτικό οίστρο κάποιων  σ’ ένα μείζον σημασίας θέμα για το Δήμο μας.

Ποτέ μέσα στην 5ετία η παράταξη της κ. Καφατσάκη δεν παρέδωσε ούτε μια αίθουσα.  26 χρόνια έχει να γίνει ένας παιδικός σταθμός.  Τις φυσιολογικές αντιδράσεις των κατοίκων μπορώ να τις κατανοήσω, τις αντιδράσεις όμως των παρατάξεων δεν τις καταλαβαίνω.

Είναι ένα έργο υποδομής και θα παραμείνει, όπως παραμένουν το 6ο Λύκειο και το ΕΠΑΛ».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Μάιου 2021 υπάρχει στην ημερήσια διάταξη θέμα συζήτησης-ενημέρωσης για τον Παιδικό Σταθμό στη βίλα Αγλαντζιά και κατά δήλωση του Δημάρχου θα κληθούν και οι κάτοικοι της περιοχής.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου