Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει …. ή σαν δυο σταγόνες νερό

Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει …. ή σαν δυο σταγόνες νερό

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου για τη δημιουργία παραρτημάτων νηπιαγωγείων σε αυλές δημοτικών και γυμνασίων αλλά και την τοποθέτηση τσίγκινων κατασκευών (container) σε οικόπεδο, για την στέγαση νηπίων και προνηπίων, στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Μάϊου 2021.

“Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή Θώδα (ΝΔ) εισηγήθηκε την δημιουργία παραρτημάτων νηπιαγωγείων σε αυλές δημοτικών και γυμνασίων αλλά και την τοποθέτηση τσίγκινων κατασκευών (container) σε οικόπεδο, για την στέγαση νηπίων και προνηπίων. Με αυτή την πρόταση ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Βρήκε αρωγούς τόσο την παράταξη της κ. Καφατσάκη (ΣΥΡΙΖΑ) όσο και τις παρατάξεις που στηρίζονται από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ τους τάχα μου «ανεξάρτητους». Όλοι τους ψήφισαν την πρόταση της διοίκησης με την δικαιολογία ότι τώρα δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Η λογική του «μικρότερου κακού» σε όλο της το μεγαλείο, ενάντια στις σύγχρονες ανάγκες  των παιδιών εν έτη 2021. Οι δυνάμεις της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ ταυτίστηκαν σαν «δυο σταγόνες νερό», ή σαν τρεις αν προτιμάτε….

                Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε αναλυτικά και διεξοδικά γιατί είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτή την πρόταση, καλέσαμε την διοίκηση να την αποσύρει και το δημοτικό συμβούλιο να την καταψηφίσει, προτείνοντας για πολλοστή φορά χώρους διαθέσιμους για εγκατάσταση τουλάχιστον κατασκευών βαρέως τύπου. Δημοτική αρχή και αντιπολίτευση κώφευσαν επιδεικτικά, μολονότι άκουσαν στην τοποθέτηση μας για την σημερινή κατάσταση των νηπιαγωγείων σε ακατάλληλες αίθουσες σε ισόγεια πολυκατοικιών και για προκάτ σε αυλές σχολείων, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Έκαναν ότι δεν είδαν και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων και εκπαιδευτικών την ώρα του δημοτικού συμβουλίου, μολονότι βγήκαν στο μπαλκόνι και την είδαν…

 Σαν να μην άκουσαν τίποτα από όλα αυτά και αγνοώντας τις ενστάσεις των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών που παρευρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, ψήφισαν για να διαιωνιστεί αυτή η άθλια κατάσταση καθώς ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

                Η δημοτική αρχή μέσω της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου δεν δίστασε να απειλήσει την Λαϊκή Συσπείρωση γιατί «τόλμησε» να βγάλει στη φόρα φωτογραφίες από νηπιαγωγείο με υγρασία και μούχλα. Μάλλον θα έπρεπε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε όπως και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν εκεί, για να μην χαλάσουμε το παραμύθι της δημοτικής αρχής… έστω κι αν δεν έχει δράκο. Και δεν σταμάτησε εκεί καθώς την Δευτέρα 24/5 σε συνάντηση του δημάρχου με φορείς εκπαιδευτικών και γονέων απαγόρευσε τη παρουσία σε εκπαιδευτικό μέλος του ΠΑΜΕ και δημοτικού συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και σε γονιό εκλεγμένο με την Αγωνιστική Ενότητα Γονέων να παρευρεθούν σε μια άνευ προηγουμένου προληπτική λογοκρισία. 

                Οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ στο δήμο έχουν ευθύνη για την άθλια κατάσταση της σχολικής στέγης στου Ζωγράφου σε όλες τις βαθμίδες και στην προσχολική αγωγή. Είτε διοίκησαν είτε στην αντιπολίτευση, εφάρμοσαν την πολιτική των κομμάτων τους, την πολιτική του στοιβάγματος παιδιών σε container.

                Καλούμε τους γονείς και το λαό του Ζωγράφου να μην συμβιβαστούν με αυτές τις πολιτικές. Δεν είναι μονόδρομος. Η λύση είναι η πάλη, η διεκδίκηση, ο αγώνας για τις συνθήκες εκπαίδευσης που αξίζει στα παιδιά τους, για ένα μέλλον διαφορετικό από αυτό που τους επιφυλάσσουν οι διοικούντες και οι κυβερνώντες. Ζητάμε εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής σε σύγχρονες κατάλληλες αίθουσες με το αναγκαίο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

 Ζωγράφου, 25 Μαΐου 2021″

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου