Μια διαφορετική 25η Μαρτίου.

Μια διαφορετική 25η Μαρτίου.

Μήνυμα του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα.

Αγαπητοί συνδημότες,

Πλησιάζοντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση δεν μπορεί κάποιος παρά να σκεφθεί ότι η φετινή επέτειος της Παλιγγενεσίας μας βρίσκει και πάλι στις επάλξεις.
Οι Έλληνες αγωνιζόμαστε για μία ακόμη φορά, όπως κάνουμε επί χιλιετηρίδες.
Δίνουμε διμέτωπο αγώνα, έναν στα σύνορα μας – χερσαία, θαλάσσια και εναέρια – με την προαιώνια απειλή η οποία προβάλει ξανά επιθετική, αλαζονική, επίμονη και έναν στο εσωτερικό με έναν αόρατο εχθρό, ο οποίος έχει περάσει τα σύνορα και βρίσκεται ανάμεσά μας.
Η έμπνευσή μας από αυτούς οι οποίοι πριν από 199 χρόνια τόλμησαν και κατάφεραν αυτό που τότε θεωρείτο αδύνατο, την Επανάσταση εναντίον μίας αυτοκρατορίας, τη νίκη και την απελευθέρωση της Ελλάδας, είναι ανεξάντλητη.
Από αυτές τις μεγάλες μορφές αντλούμε δύναμη, σθένος, παράδειγμα, φρόνημα για να συνεχίσουμε τον Αγώνα. Ας μην γελιόμαστε, οι Αγώνες δεν σταματούν ποτέ. Και όταν σταματούν χάνονται αυτά που έχουν κερδηθεί. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν διατηρείται από μόνο του επειδή κάποτε κατακτήθηκε. Τα κεκτημένα θέλουν διαρκή αγώνα για να παραμείνουν κεκτημένα.
Φέτος καλούμαστε να τιμήσουμε την Εθνική Επέτειο σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. Διαφορετικές απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει. Αλλά θα την τιμήσουμε. Μπορεί να μην μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί, αλλά είμαστε ενωμένοι. Όσο ποτέ.
Οι κίνδυνοι και οι απειλές μάς ενώνουν ακόμα περισσότερο, μας κάνουν ακόμα πιο αποφασισμένους, ακόμα πιο πείσμονες και δυνατούς.
Τον αγώνα που διεξάγουμε και στα δύο μέτωπα θα τον κερδίσουμε. Και την απειλή στα σύνορά αποκρούουμε και τον αόρατο εχθρό που σπέρνει τον θάνατο σε όλο τον πλανήτη αντιμετωπίζουμε, περιορίζουμε και θα εξαλείψουμε από την πατρίδα μας.
Θα αγωνιστούμε, όπως πάντα, «και μόνοι και μετά πολλών» και θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να είναι η πατρίδα μας όπως της αξίζει.
Χρόνια πολλά!
Ζήτω η 25η Μαρτίου!
Ζήτω το Έθνος!
Ψηλά τις σημαίες!
Δήμαρχος Ζωγράφου
Βασίλειος Ι. Θώδας

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου