Τα άμεσα μέτρα πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου για τον κορωνοϊό

Τα άμεσα μέτρα πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου για τον κορωνοϊό

Ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) οι υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου λειτούργησαν και λειτουργούν με συντονισμό, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δημοτών από τον κορωνοϊό.

Η πρώτη πρόληψη ήταν να κλείσουν τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι παιδικές χαρές για να ακολουθήσουν τα παρακάτω μέτρα πρόληψης για την προστασία των δημοτών:

Στον τομέα καθαριότητας απολυμάνθηκε όλος ο στόλος των απορριμματοφόρων, όλοι οι δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι και δημοτικά κτίρια, στάσεις λεωφορείων, υπόγειοι κάδοι, δημοτικά λεωφορεία, δραστηριότητα που θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της επιδημικής κρίσης,

Ανεστάλησαν οι υπηρεσίες λειτουργίας του Δήμου,

Έκλεισαν και απολυμάνθηκαν όλοι οι πολιτιστικοί χώροι, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια  όπως και τα μεγάλα πάρκα της πόλης.

Απολυμάνθηκε το κτίριο του Δημαρχείου

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέστειλε   τη λειτουργία των αθλητικών χώρων, προέβη στην απολύμανση αυτών και ανέστειλε τη λειτουργία των υπαίθριων γυμναστηρίων.

Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ πραγματοποίησε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης της όπως το κτίριο στην πλατεία Κύπρου που στεγάζονται οι υπηρεσίες Τοπική Μονάδα Υγείας, Κοινωνικό Φροντιστήριο, κέντρο Δια Βίου Μάθησης, το κυλικείο του Κοιμητηρίου, τα γραφεία και οι Ιεροί Ναοί του Κοιμητηρίου, οι δύο στεγασμένοι σταθμοί αυτοκινήτων επί της Γ. Ζωγράφου (6 υπόγειων ορόφων) και Γρηγ. Αυξεντίου (4 υπογείων ορόφων), τα δύο Κ.Ε.Π. στη   Μπισκίνη  και Θεοδάματος και λοιπών κοινοχρήστων χώρων.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Θώδας   στο μήνυμά του προς τους δημότες αναφορικά με τον κορωνοϊό, τους καλεί να τηρήσουν πιστά τα μέτρα προφύλαξης που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, τους προτρέπει  να ακούν  και να ακολουθούν  τις οδηγίες των επιστημόνων για δική τους αυτοπροστασία.

Το μήνυμα του Δημάρχου:

«Στη νέα  κρίση που περνά η Χώρα μας από την επιδημία του κορωνοϊού, το πιο αποτελεσματικό μέτρο, είναι η ατομική ευθύνη και ο αυτοπεριορισμός.

Η συμμόρφωση με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και τις οδηγίες των επιστημόνων, είναι η μόνη ενδεδειγμένη στάση που όλοι οφείλουμε να τηρήσουμε απαρεγκλίτως.

Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μου να σταθούμε όλοι με συνέπεια στις απαιτήσεις της συγκυρίας και να προφυλάξουμε τον εαυτό μας, τους αγαπημένους μας και το κοινωνικό σύνολο.

Και αυτή την πρόκληση θα την αντιμετωπίσουμε όλοι οι Έλληνες μαζί συντεταγμένα, με αποφασιστικότητα, πειθαρχία και αλληλεγγύη.

Και θα τα καταφέρουμε !!!!»

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου