Ξεκινά μια νέα αριστερή δημοτική παράταξη στου Ζωγράφου

Ξεκινά μια νέα αριστερή δημοτική παράταξη στου Ζωγράφου

Το νέο δημοτικό ενωτικό, ριζοσπαστικό και αριστερό  σχήμα έκανε τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη στο Παλαιό Δημαρχείο  Ζωγράφου την πρώτη του ανοικτή συνάντηση με τους δημότες  για συμπόρευση με όσους συμφωνούν σε μία τέτοια κατεύθυνση, ώστε να υπάρξει δυναμική σε θέσεις την επόμενη φορά.

Μετά από την ανταλλαγή σκέψεων και προτάσεων αποφασίστηκε τον Οκτώβρη να γίνει η ιδρυτική συνέλευση της νέας αριστερής δημοτικής κίνησης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που βγήκε και είναι το παρακάτω:

«Βρεθήκαμε και συζητήσαμε κάτοικοι της περιοχής με παρόμοιες αγωνίες και προβληματισμούς στα τοπικά όσο και σε ευρύτερα πολιτικά ζητήματα. Αναδείχθηκαν θέματα που αφορούν την πόλη μας και τα καθημερινά προβλήματά της.  Και κατατέθηκαν πρώτες σκέψεις για διεκδικήσεις και προτάσεις λύσεων από μία σκοπιά διαφορετική από τις κυρίαρχες πολιτικές. Μία τέτοια συζήτηση είχε ατονήσει στο δήμο μας και μία πρωτοβουλία σαν αυτή που παίρνουμε προσπαθεί να καλύψει αυτό το κενό.   

Οι περισσότερες και οι περισσότεροι δεν βρεθήκαμε για πρώτη φορά, έχουμε ξαναβρεθεί πολλές φορές μαζί στο δρόμο, σε τοπικούς αγώνες και συλλογικότητες της γειτονιάς μες τα χρόνια. Από διαφορετικά μετερίζια βρεθήκαμε ακόμα πιο κοντά τα τελευταία χρόνια με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις. Θεωρούμε, όμως, ότι υπάρχει πλέον ανάγκη, ειδικά στη σημερινή δύσκολη περίοδο, αυτές οι «συναντήσεις» μας να αποκτήσουν και έκφραση μέσω μίας συλλογικότητας που θα παρεμβαίνει πολύπλευρα, κινηματικά, πολιτικά και αυτοδιοικητικά.

Επόμενο βήμα μας μες τον Οκτώβρη, η ιδρυτική συνέλευση μίας νέας αριστερής δημοτικής κίνησης στη γειτονιά μας, σε μέρα και χώρο που θα ανακοινώσουμε σύντομα.

 Καλούμε τους κατοίκους της πόλης μας, κάθε αγωνιστή/τρια και συλλογικότητα της τοπικής αριστεράς να συμπορευτούμε από την αρχή, χωρίς ιδιοκτησιακή λογική, για την δημιουργία ενός νέου ελπιδοφόρου σχήματος.

 Εκεί θα ορίσουμε τα επόμενα βήματά μας, πώς παρεμβαίνουμε στη γειτονιά, ενωτικές πρωτοβουλίες για κοινή δράση και συμπόρευση και με άλλες δυνάμεις και συλλογικότητες του κινήματος και της τοπικής αριστεράς. Με έμφαση στη συλλογικότητα, κινηματικό προσανατολισμό, στη βάση αρχών και επεξεργασμένων θέσεων για τα προβλήματα της πόλης μας.

 Ξέρουμε ότι η εποχή είναι δύσκολη,  όμως σε πείσμα των καιρών ξεκινάμε!»

 

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου