Βασίλης Χασούρας, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζωγράφου: Πως θα αλλάξει προς το καλύτερο η Πόλη που αγαπώ

Βασίλης Χασούρας, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζωγράφου: Πως θα αλλάξει προς το καλύτερο η Πόλη που αγαπώ

Ένας νέος άνθρωπος ηλικιακά και αυτοδιοικητικά ο Βασίλης Χασούρας, άφησε τη δική του σφραγίδα μέσα στα δημοτικά συμβούλια αυτής της δημοτικής περιόδου με τις τοποθετήσεις και προτάσεις του σε θέματα που έφερνε η Διοίκηση για ψήφιση και όχι μόνον.

Σήμερα ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών και με τη διαμόρφωση νέων δημοτικών-πολιτικών σχηματισμών μιλάει για το όραμα που έχει για ένα Δήμο ανταγωνιστικό, με πρόγραμμα οικονομικο-τεχνικό κοινής αποδοχής, έτοιμος να συγκρουστεί με νοοτροπίες και συμφέροντα για την αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών και θα δηλώσει παρόν αν και εφόσον υπάρξει μια πλατιά συμμαχία πολιτών μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα και αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Στις ερωτήσεις μας απαντάει ως εξής:

Κύριε Χασούρα είστε ένας νέος άνθρωπος, ένας επιστήμονας, φέρεται ένα μεγάλο όνομα, του πατέρα σας και της αδελφής σας. Είστε επίσης ένας νέος δημοτικός σύμβουλος με θέληση για προσφορά στη πόλη του.

Με τα σημερινά δεδομένα πόσο είναι αυτό εφικτό;

Μου δίνετε το έναυσμα κύριε Ραυτόπουλε να ξεκινήσω με μία προσωπική αναφορά. Προέρχομαι από μία οικογένεια Ζωγραφιώτικη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ζωγράφου. Εδώ πήγα σχολείο , εδώ έπαιξα στις πλατείες , εδώ έζησα , εδώ δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά με το τεχνικό μου γραφείο, εδώ ζουν και εργάζονται οι συγγενείς και οι φίλοι μου. Για την γειτονιά μου , για αυτή τη πόλη που αγαπώ αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά το 2014 με στόχο να συνεισφέρω με όλες μου τις γνώσεις για να την αλλάξουμε προς το καλύτερο. Με τα σημερινά δεδομένα λοιπόν και έχοντας την εμπειρία των τεσσάρων προηγούμενων ετών έχω καταλήξει σε δύο συμπεράσματα για το εάν είναι εφικτό να καταφέρουμε να πετύχουμε το σκοπό μας.  Το πρώτο έχει να κάνει με την ενότητα και τη συμμετοχή ικανών ανθρώπων με θέληση να συνεισφέρουν στο όραμα για ένα καλύτερο Δήμο αφιερώνοντας χρόνο από τις κύριες ασχολίες τους. Το δεύτερο έχει να κάνει με το ίδιο το όραμα. Για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου αλλά και να γίνει ο Δήμος ανταγωνιστικότερος θα πρέπει να υπάρξει ένα κοινής αποδοχής πρόγραμμα οικονομικό και τεχνικό πάνω στο οποίο θα δεσμευτούν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι μακριά από κομματικές σκοπιμότητες.

Πως φαντάζεστε να λειτουργεί μια δημοτική αρχή προς όφελος των δημοτών. Τι τομές θα κάνετε εσείς αν είσαστε διοίκηση;

Διαφάνεια, ειλικρίνεια και καθαρά λόγια. Για να πετύχεις κ.Ραυτόπουλε πρέπει να συγκρουστείς με νοοτροπίες και συμφέροντα. Βόλευε τα μεγάλα συμφέροντα τόσα χρόνια ο εκάστοτε δήμαρχος να είναι προϊόν κομματικού σωλήνα. Η διοίκηση ενός Δήμου θέλει όραμα και τομές. Είμαστε ο Δήμος με τη μικρότερη διαχρονικά απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων. Χρήματα απολύτως αναγκαία για να κάνεις μεγαλόπνοα έργα και να ωφεληθεί το σύνολο των κατοίκων του Δήμου. Είναι επίκαιρο το θέμα με τους παιδικούς σταθμούς . Θα ήθελα να σταθώ σε δύο πράγματα που διαπίστωσα. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν έκαναν απολύτως τίποτα για την αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών. Μιλάμε όμως για τα παιδιά μας και ξέρετε τα παιδιά στην πιο ξέγνοιαστη και αθώα τους ηλικία , στο πιο μεγάλο και αληθινό τους χαμόγελο απαιτούν χωρίς να το εκφράζουν με λέξεις αλλά με ένα τους βλέμμα, ένα καλύτερο μέλλον. Επομένως πρέπει να χτίσεις και να δημιουργήσεις για αυτά το καλύτερο σχολείο ,την καλύτερη παιδική χαρά, το καλύτερο πάρκο και πλατεία. Αφετέρου με μεγάλη ευκολία οι πρώην κατηγορούν τους νυν σε ένα μπαλάκι ευθυνών δίχως όμως να αντιλαμβάνονται ότι το αδιέξοδο της εργαζόμενης μητέρας δεν λύνεται με ανεύθυνες τοποθετήσεις και ευχολόγια. Κατά τη γνώμη μου τα προβλήματα και οι λύσεις τους δεν είναι θέμα προσώπων .Τα προβλήματα βρίσκονται στους θεσμούς , την πολυνομία και τις αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες. Το υπάρχον σύστημα έχει ένα και μοναδικό τρόπο να ξεφτιλίζει και τους πιο άξιους και με καλή προαίρεση ανθρώπους. Γι αυτό καλό είναι να μην επιλέγουν τα κόμματα πρόσωπα και υποψήφιους αλλά να μας πουν πως προτίθενται να τροποποιήσουν το νομικό πλαίσιο και τη διοίκηση έτσι ώστε ο κάθε Δήμαρχος να μπορεί να κάνει τη δουλεία του. Δεν μπορούμε να έχουμε την αξίωση οι δήμαρχοι να παραβιάζουν διαρκώς τους νόμους για να κάνουν τη δουλειά τους. Οι εποχές αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, την πολυδιάσπαση της συντηρητικής παράταξης, τις αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνονται με απλή αναλογική, αλλά και τον υποβιβασμό της αίγλης και έννοιας του αξιώματος του δημάρχου, πως βλέπετε να προχωρούν οι δημοτικές εκλογές;

Επιτρέψτε μου κύριε Ραυτόπουλε να μην κάνω κανένα σχόλιο για την πολυδιάσπαση της συντηρητικής παράταξης, αλλά και καμίας παράταξης. Στις δημοτικές εκλογές , για το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν χωράνε κομματικές συγκρούσεις και συμφέροντα αλλά σύνθεση και δημιουργία από όλους. Αντιλαμβάνομαι κατ΄ αυτό τον τρόπο και το ρόλο της αντιπολίτευσης που πρέπει να είναι δημιουργική και συναινετική και όχι στείρας άρνησης σε όλα. Δυστυχώς όμως  υπάρχουν συγκεκριμένα κέντρα λήψης αποφάσεων που βολεύονται από τέτοιου είδους πολυδιασπάσεις σε όλες τις παρατάξεις και οφείλει ο κόσμος πλέον να τους γυρίσει την πλάτη και να πει ως εδώ

Με όλα τα παραπάνω και το ότι ακούγεται ότι εσείς θέλετε να είσαστε υποψήφιος Δήμαρχος σε μια άλλη νέα παράταξη, αν πραγματοποιηθεί αυτή  η πρωτοβουλία από εσάς, είναι και αυτοσκοπός η θέση του δημάρχου;

Δεν έχω κανένα αυτοσκοπό και καμία φιλοδοξία να γίνω δήμαρχος . Εργάζομαι σκληρά και έχω καταφέρει να είμαι ένας πετυχημένος πολιτικός μηχανικός μέσα στην πιο βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πατάω γερά στα πόδια μου και να βασίζομαι στις δικές μου δυνάμεις και δυνατότητες. Προτεραιότητα για μένα είναι η οικογένεια μου , οι φίλοι μου και η επαγγελματική μου ανέλιξη.

Τελικά απ’ όσα μας είπατε, δεν έχετε αποφασίσει ακόμη; Τι σας δυσκολεύει και τι προτάσσεται στο να ξεκινήσετε να το σκέπτεστε σοβαρά;

Στις ερχόμενες λοιπόν δημοτικές εκλογές θα δηλώσω και πάλι παρόν αν και εφόσον υπάρξει μια πλατιά συμμαχία πολιτών μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Με ουρανοκατέβατους υποψήφιους που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στην πόλη μας και θέλουν και να διοικήσουν, εγώ θα είμαι απέναντι. Τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχουν χρώμα γιατί αφορούν όλους μα όλους τους κατοίκους της πόλης μας. Ο κόσμος ξέρει , κρίνει , καταλαβαίνει.  Όταν πήρα την απόφαση να ασχοληθώ ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση έδωσα έναν ωραίο αγώνα. Τον αγώνα της συμμετοχής. Της αλληλεγγύης. Της καθημερινότητας. Της ανάπτυξης. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου