Το μήνυμα της Ανακύκλωσης ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα περνώντας από το Δήμο Ζωγράφου

Το μήνυμα της Ανακύκλωσης ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα περνώντας από το Δήμο Ζωγράφου

Το 1ο πανευρωπαϊκά «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης», συνεχίζει την πορεία του για όλη την Ελλάδα περνώντας και από το Δήμο Ζωγράφου. Ήδη από 12-9 βρίσκεται στο πάρκο Γουδί και θα παραμείνει μέχρι 21-9, στη συνέχεια θα βρεθεί στην Πλατεία Περού του Δήμου μας από 24-9 μέχρι 28-9-18.

 Το «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης»    έχει αναπτυχθεί από το  «Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» της ΑΒ Βασιλόπουλος, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Η ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του « Κινητού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης », εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, και αποτελεί  ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης.

 Η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πρασίνου και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Σταύρος Αρμπιλιάς, καλούν τους μαθητές να επισκεφθούν το κέντρο αυτό για να εκπαιδευτούν μέσα από τα ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό υλικό και να αποκτήσουν γνώσεις για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχοντας στην κλήρωση για μεγάλα έπαθλα: ACTION CAMERA, TABLET, ΗΧΕΙΑ BLUETOOTH.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου