Το πρώτο κουδούνι

Το πρώτο κουδούνι

Τα  σχολεία άνοιξαν, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου όπως κάθε χρόνο,  κλέβοντας την παράσταση τα «πρωτάκια» στα δημοτικά σχολεία τα οποία με την περιέργεια, το άγχος, αλλά και την αγνότητα της παιδικής ψυχής, έδειχναν έτοιμα για τους νέους ορίζοντες που άνοιγαν για το δικό τους μέλλον.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Ζωγράφου που βρεθήκαμε ο αύλειος χώρος του σχολείου γέμισε με τις χαρούμενες και γελαστές «φατσούλες» των παιδιών γιατί τα πιο μεγάλα συναντήθηκαν με τους φίλους τους και τα πιο μικρά αναζητούσαν και προσπαθούσαν να γνωρίσουν καινούργιους φίλους.

Τον αγιασμό έκανε ο πατήρ Χαράλαμπος του Αγίου Θεράποντα που ευλόγησε τους μικρούς μαθητές και τους γονείς που τα συνόδευαν και ο οποίος εκτός από τις παραινέσεις του και τις ευχές του για «καλή σχολική χρονιά» διάβασε και τους χαιρετισμούς που απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς «τους μικρούς του φίλους» όπως τους αποκάλεσε.

Ακολούθησε η έπαρση της Έλληνικής Σημαίας .

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Καπής μετά την παρουσία των δασκάλων που έκανε, καλωσόρισε τους μαθητές ευχόμενος καλή, δημιουργική χρονιά, και μεταξύ των άλλων  ανακοίνωσε ότι υπάρχουν  τρεις κενές θέσεις δασκάλων,για τις οποίες ευελπιστεί  ότι σύντομα θα καλυφθούν για να υπάρξει ομαλή λειτουργία στις αίθουσες διδασκαλίας. 

Έκλεισε το σύντομο χαιρετισμό του παροτρύνοντας  τους γονείς να διεκδικήσουν με επαναστατικές ιδέες τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των σχολείων για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας, που θα ξεκινάει από τα παιδιά,  καθώς επίσης τους επεσήμανε ότι πρέπει να στηρίζουν τα παιδιά τους  με αγάπη και κατανόηση.

Στον αγιασμό παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κλαδευτήρας και ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Ζωγράφου Μπροστά» Μιχάλης Βοϊδάσκης.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου