ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 1927 – ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 1927 – ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Ο Δήμος Ζωγράφου έχει παράδοση στον Αθλητισμό με  Ακαδημίες που δημιουργούν αθλητές έτοιμους για μεγάλες αθλητικές κατακτήσεις και ήδη αρκετοί από αυτούς έχουν αναδειχτεί σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αναμετρήσεις.

Ο Ηλυσιακός Αθλητικός  Όμιλος που ιδρύθηκε το 1927  καλεί τους γονείς να οδηγήσουν τα παιδιά τους στα τμήματα ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ απευθύνοντάς τους το παρακάτω πρόγραμμά του:

 "Αγαπητοί γονείς, Αγαπητοί  φίλοι!!!

Σας καλωσορίζουμε στο χώρο του αθλητισμού εκπροσωπώντας το πιο πετυχημένο ομαδικό άθλημα της χώρας την ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ. Το πόλο συνδυάζει όλα τα οφέλη της κολύμβησης, η οποία ως άσκηση –χειμώνα καλοκαίρι– αυξάνει την αντοχή, τονώνει το μυϊκό σύστημα, βελτιώνει τον μεταβολισμό, και είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι και η χειμερινή κολύμβηση ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι χειμερινοί κολυμβητές εμφανίζουν λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν μέσα στο χειμώνα και λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από άλλες ασθένειες σε σχέση με όσους κολυμπούν μονάχα το καλοκαίρι. Επίσης, η κολύμβηση το χειμώνα συχνά λειτουργεί θεραπευτικά σε χρόνιες παθήσεις όπως δερματοπάθειες και χαλαρώνει το μυαλό διευκολύνοντας τη διαδικασία της σκέψης. Παρέα με αυτά το πόλο, ως ομαδικό παιχνίδι, κοινωνικοποιεί το παιδί, βοηθώντας στο ομαλό πέρασμα από τον πυρήνα της οικογένειας στη συλλογικότητα.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ: να βοηθήσουμε τα παιδιά σας, τα παιδιά μας, να εισαχθούν στη σωστή αθλητική νοοτροπία, στον κόσμο της ευγενούς άμιλλας, της αλληλοσυνεργασίας και του αυτοελέγχου. Για το σκοπό αυτό, εγγυόμαστε ένα οικογενειακό, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον, επιστημονικά μελετημένο για την πλήρη ψυχοσωματική εκγύμναση των νέων αθλητών.

Για αυτό οι αθλητές του τμήματος υδατοσφαίρισης χωρίζονται σε τμήματα ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ανάλογα με την ηλικία, αλλά και τις δεξιότητές τους, ώστε με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ και με την καθοδήγηση των ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΜΑΣ, να εντάσσονται ομαλά στον κόσμο της τεχνικής του αθλήματος είτε θέλοντας να κάνουν απλά αθλητισμό, είτε πρωταθλητισμό.

Οι προπονήσεις είναι έτσι δομημένες ώστε να μην καταπονούνται υπέρμετρα οι αθλητές και να μην τους αποσπούν και από τη βασική τους δραστηριότητα και υποχρέωση, που είναι για το σύλλογό μας, η σχολική μάθηση.

                                          ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

1.       Για κάθε νέα εγγραφή απαιτείται ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο ή παθολόγο ή καρδιολόγο.

2.       Οι αθλητές που έχουν εκδώσει αθλητικό δελτίο στην Κ.Ο.Ε. (προερχόμενοι και από τα δύο σωματεία), θα πρέπει να προβούν στην ετήσια ανανέωση των δελτίων το αργότερο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

3.       Ο σύλλογος μας  αναλαμβάνει προαιρετικά αναλυτικές ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, όπως και ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΕΣΤ, σε πολύ χαμηλό κόστος ώστε να διαπιστωθεί επιστημονικά η υγεία και η φυσική τους κατάσταση όλων των παιδιών μας, αλλά και για την έκδοση νέων δελτίων ή και την ανανέωση παλαιότερων. Επίσης εκτός του ιατρικού κέντρου με το οποίο συνεργάζεται ο σύλλογος, υπάρχει συνεργασία με ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥΣ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥΣ αλλά και με ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  της περιοχής μας

4.       Η συνδρομή είναι ετήσια και κατανέμεται σε μηνιαίες καταβολές. Το ποσό από τις συνδρομές σας είναι το μόνο έσοδο του συλλόγου από τρίτους και χρησιμοποιείται για την πληρωμή των προπονητών των παιδιών σας. Για το λόγο αυτό, και για τη δυνατότητα προγραμματισμού μας, παρακαλούμε οι συνδρομές να καταβάλλονται στην αρχή κάθε μήνα, και ιδιαίτερα ζητούμε να μην υπάρχει καθυστέρηση πέραν του μήνα.

5.       Αν αθλητής απουσιάσει μέχρι 3 μήνες (όχι για λόγους ανωτέρας βίας) οι συνδρομές του πρέπει να καταβληθούν κανονικά, ώστε και οι προπονητές να πληρώνονται κανονικά.

6.       Όλοι οι αθλητές πρέπει να τηρούν τους κανόνες του κολυμβητηρίου.

Κάθε παρατήρησή σας είναι ευπρόσδεκτη και για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματεία του τμήματος (210-7774455) και με τον έφορο του αντίστοιχού τμήματος

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου