Πρωτοβουλίες για τους συμβασιούχους ζητούν 3 Δήμαρχοι της Αττικής

Πρωτοβουλίες για τους συμβασιούχους ζητούν 3 Δήμαρχοι της Αττικής

Πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε όπως όλα δείχνουν, από την επικείμενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους – παρατασιούχους Υπηρεσιών Καθαριότητας ΟΤΑ, ζητούν με επιστολή τους από τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ, οι Δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος. να «πάρει θέση», αλλά και να συγκληθεί άμεσα γενική συνέλευση των μελών, προκειμένου να αποφασίσουν, «κανένας εργαζόμενος να μην πεταχτεί στο δρόμο», «αντίθετα, άμεσα, με νομοθετική παρέμβαση, η κυβέρνηση να μονιμοποιήσει το προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους», όπως επισημαίνουν.

Η επιστολή των Δημάρχων

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε ως παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων των 8μηνιτών, καθώς και την πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που έχουν ήδη προσφέρει, είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την εκρηκτική κατάσταση που θα δημιουργήσει η υλοποίηση αυτής της απόφασης.

Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Όσο και αν προσπαθεί να δείξει ότι «ήθελε αλλά δεν μπόρεσε», δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της. Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου υλοποιείται ένα χιλιοπαιγμένο αντιλαϊκό έργο που επαναλαμβάνεται με θύματα τις ανάγκες, τις αγωνίες και τα δικαιώματα του λαού μας.

Από τη δική μας μεριά, καιρό τώρα απαιτούσαμε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων, που ήρθαν στους δήμους μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους δήμους από το 2011. Αποτέλεσμα είναι οι υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, νεκροταφείων, να αποδιαρθρώνονται, προλειαίνοντας το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους.

Αν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, γνωρίζετε πολύ καλά από πρώτο χέρι, ότι θα υποβαθμιστούν περαιτέρω οι παροχές και υπηρεσίες καθαριότητας ιδιαίτερα στην καλοκαιρινή περίοδο, που είναι πιο επιτακτική η ανάγκη για ζητήματα καθαριότητας και υγιεινής.

Οι δήμοι που εκπροσωπούμε μας δίνουν μια τάξη μεγέθους του προβλήματος που δημιουργείται. Με πιο σοβαρή την εκρηκτική κατάσταση στο Δήμο Χαϊδαρίου, η καθαριότητα επί της ουσίας παύει να λειτουργεί με τη μη ανανέωση των 45 συμβασιούχων! Στο Δήμο Καισαριανής και στο Δήμο Πετρούπολης δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις 17 και 10 εργαζομένων αντίστοιχα, με ορατό τον κίνδυνο της δυσλειτουργίας στις υπηρεσίες των κοιμητηρίων, ενώ σοβαρότατες θα είναι οι συνέπειες στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό.

Από το 2016 είχαμε και πάλι προειδοποιήσει για τα αδιέξοδα που γεννά και οξύνει η πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων. Είναι, εξάλλου, η ίδια πολιτική που σήμερα, με το τέταρτο μνημόνιο φέρνει τα πιο σκληρά μέτρα, μην αφήνοντας κανέναν αλώβητο.

Ζητάμε από την ΠΕΔΑ να πάρει θέση και να καλέσει τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν: κανένας εργαζόμενος να μην πεταχτεί στο δρόμο, αντίθετα άμεσα με νομοθετική παρέμβαση η κυβέρνηση να μονιμοποιήσει το προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους.

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος,

Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος και

Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος.»

epoli.gr

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου