Η πρόβλεψη για τις Γαλλικές εκλογές από τα Ινστιτούτα ODOXA και BVA.

Η πρόβλεψη για τις Γαλλικές εκλογές από τα Ινστιτούτα ODOXA και BVA.

Στη δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ινστιτούτο Odoxa για λογαριασμό του περιοδικού Le Point και δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, ο Εμανουέλ Μακρόν προβλέπεται ότι θα είναι ο νικητής του πρώτου γύρου εξασφαλίζοντας ποσοστό 24,5% των ψήφων, καταγράφοντας πτώση 0,5% σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η Λεπέν καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη δημοσκόπηση αυτή συγκεντρώνοντας ποσοστό 23%, με άνοδο 1%.

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και ο αριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται κατά 0,5% και να πέφτουν στο 19%, συνεπώς δεν προβλέπεται να καταφέρνουν να πάρουν το εισιτήριο για τον γύρο της 7ης Μαΐου.

Ο Μακρόν «έχει καλές πιθανότητες να καταλάβει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο και επομένως είναι απίθανο να αποκλειστεί» επισήμανε ο Γκαέλ Σλιμάν του Odoxa στο κείμενο που επεξηγεί τα στοιχεία της δημοσκόπησης.

Στον β΄ γύρο ο Εμανουέλ Μακρόν προβλέπεται ότι θα νικήσει με άνεση τη Λεπέν, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση.

Άλλη δημοσκόπηση καταγράφει Ισοψηφία Μακρόν-Λεπέν.

Ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ισοψηφούν, με ποσοστό 23% στην πρόθεση ψήφου, ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί μεθαύριο Κυριακή, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη διαδικτυακά χθες και σήμερα. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες απάντησαν στα ερωτήματα μετά την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός.

Ο υποψήφιος της αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 19,5% ενώ ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν έρχεται τέταρτος, με ποσοστό 19%.

Η συμμετοχή αναμένεται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 76-80%.

Η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα προβλέψεις για τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου