Γεροβασίλη: Εκτός Δημοσίου οι συμβασιούχοι στις 31.12.2017

Γεροβασίλη: Εκτός Δημοσίου οι συμβασιούχοι στις 31.12.2017

Στην επιβεβαίωση των όσων υποστήριξαν πρόσφατα πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προχώρησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής της με την ΑΔΕΔΥ η Όλγα Γεροβασίλη. Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ, η κ. Γεροβασίλη προχώρησε σε «προαναγγελία απολύσεων συμβασιούχων ΟΤΑ», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα καταθέσουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας τροπολογία που θα εξασφαλίζει το ζήτημα των πληρωμών. Με το θέμα των συμβασιούχων αντιμετωπίζουμε νομικά προβλήματα, ίσως και ανυπέρβλητα. Μονιμοποίηση συμβασιούχων δε μπορεί να γίνει. Η μόνη παράταση της εργασίας που μπορούν να πάρουν είναι μέχρι το τέλος του 2017. Μετά δεν μπορώ να πω τίποτα». Μάλιστα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «στην επισήμανση πως αυτό ισοδυναμεί με προαναγγελία χιλιάδων απολύσεων, επαναλαμβάνοντας τους προκατόχους της παλαιότερων κυβερνήσεων απάντησε ξερά: «Ο συμβασιούχος δεν απολύεται – λήγει η σύμβασή του!»
Και στην ανακοίνωση προστίθεται: «Και ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καλύπτοντας τα τεράστια κενά του δημοσίου συνέχισε απτόητη: «Λύση για τους συμβασιούχους είναι μόνο να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ, όπου μοριοδοτείται έτσι κι αλλιώς η προϋπηρεσία αλλά χωρίς ειδική μοριοδότηση των ήδη υπηρετούντων», αποκλείοντας ακόμη και την περίπτωση όποιας προτεραιότητας σε ενδεχόμενους διαγωνισμούς (στα δεδομένα ασφυκτικά μικρά νούμερα που θα εγκριθούν από τους θεσμούς)».
Παράλληλα τονίζεται ότι «η Υπουργός απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο μετατροπής των ΙΔΑΧ σε μονίμους, επικαλούμενη συνταγματική απαγόρευση, σε αντίθεση με όσα υποστήριζε ο (και συνταγματολόγος) προκάτοχός της Γ. Κατρούγκαλος.»

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου