Ο κακός ο γείτονας….

Ο κακός ο γείτονας….

 Στην οδό  Πολυφήμου στου Ζωγράφου οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα γιατί τον Ιούνιο η Διοίκηση του Δήμου χωρίς καμία ειδοποίηση τοποθέτησε απαγορευτικές πινακίδες για να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα η Τροχαία να κόψει κλήσεις σε όλους εκείνους που είχαν παρκάρει, καίτοι μέχρι πρότινος δεν γινόταν τίποτα.

Αντιπροσωπεία των κατοίκων  πρόσφατα παρέστη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και με εκπρόσωπό τους ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να μάθουν για ποιό λόγο δεν ειδοποιήθηκαν και γιατί απαγορεύθηκε το παρκάρισμα στο συγκεκριμένο δρόμο, όταν όλοι γνωρίζουν πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα parking σε όλο το Δήμο.

«Ισχυρίζεστε ότι η απαγόρευση έγινε γιατί ο δρόμος είναι στενός και τα απορριμματοφόρα δυσκολεύονται να περάσουν εξαιτίας των παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Όλοι οι δρόμοι του δήμου όμως είναι στενοί, αλλά απορριμματοφόρο από την Πολυφήμου δεν περνάει, περνάει από κάθετους δρόμους που είναι ακόμη πιο στενοί. Ποιος λοιπόν είναι ο πραγματικός λόγος απαγόρευσης; Και γιατί ο Δήμος αντί να φροντίζει να υπάρχουν περισσότερες θέσεις παρκαρίσματος, κλείνει και αυτές που υπάρχουν» είπε η εκπρόσωπος των κατοίκων.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος τους ενημέρωσε ότι «υπήρχε καταγγελία από την Τροχαία  που ζητούσε από το Δήμο να πράξει τα δέοντα ως προς το θέμα της στάθμευσης  επί της οδού Πολυφήμου γιατί  το πλάτος του συγκεκριμένου οδοστρώματος δεν επιτρέπει το παρκάρισμα. Όταν λοιπόν υπάρχει μια τέτοια καταγγελία  πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να αντιδράσει".

Εξηγώντας ότι "σύμφωνα με τον ΚΟΚ για να έχουμε νόμιμη στάθμευση σε μια οδό και ελεύθερη δίοδο των αυτοκινήτων πρέπει το πλάτος να είναι μεγαλύτερο 4 μέτρα και 70 εκατοστά τουλάχιστον για να μπορούν να περνούν όχι μόνον τα απορριμματοφόρα, αλλά και τα ασθενοφόρα τα οχήματα πυροσβεστικής. Στην Πολυφήμου το πλάτος του δρόμου είναι 4μέτρα.  Γι’ αυτούς λοιπόν και μόνον τους λόγους πήραμε την απόφαση της απαγόρευσης παρκαρίσματος, η οποία εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.».

Η εκπρόσωπος των κατοίκων κατήγγειλε επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «αφού μπήκαν απαγορευτικές πινακίδες γιατί από την πλευρά του Δήμου αφαιρέθηκε η πινακίδα η οποία ήταν μπροστά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο; Αυτή η απόφαση πως πάρθηκε, αυθαίρετα; Βγάλατε την πινακίδα που είναι μπροστά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και  τις άλλες δεν μπορείτε γιατί υπάρχει ο νόμος; Εάν σήμερα επικοινωνήσετε με την Τροχαία θα διαπιστώσετε πόσο έχουν αγανακτήσει οι αρμόδιοι, γιατί κάθε μέρα μια συγκεκριμένη κυρία και ένας κύριος, μόλις παρκάρει ένα αυτοκίνητο γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν που να τα βάλουν,  έρχεται αμέσως η Τροχαία και δίνει κλήσεις. Από την 1η Ιουνίου η Τροχαία έρχεται μετά από καταγγελία του συγκεκριμένου κυρίου και όχι από το Δήμο. Έρχεται από τον «κακό γείτονα» που έχει μεγάλο βύσμα όπως ο ίδιος το έχει ομολογήσει γιατί δεν θέλει να βλέπει αυτοκίνητο στην Πολυφήμου. Θέλει να βγαίνει στο μπαλκόνι του, να βλέπει το δρόμο άδειο από αυτοκίνητα και να ευχαριστιέται. Γι’ αυτό διαμαρτυρόμαστε, γιατί υποκύψατε  στις πολιτικές πιέσεις ενός ψηφοφόρου και οι λόγοι τους οποίους επικαλείστε για μας δεν υπάρχουν»

Η Επιτροπή των κατοίκων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Οκτωβρίου, υπέβαλε ένσταση στην απόφαση της Διοίκησης του Δήμου,  η οποία απερρίφθη κατά πλειοψηφία, παρόλες τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης 

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου