ΔΗΜΑΡΧΟΣ εναντίον ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ή το αντίστροφο…..

ΔΗΜΑΡΧΟΣ εναντίον ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ή το αντίστροφο…..

«Πόλεμος» με ανταλλαγή επιστολών έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Δήμαρχο Ζωγράφου και στον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βενέδικτο Παπαδόπουλο, για μια «πόρτα»!!!!!

 Οι σκηνές που εξελίσσονται είναι από κωμικοτραγικές μέχρι σημείου απογοήτευσης για μεν τη Δήμαρχο που όπως προκύπτει από την επιστολή της δεν συνάδει για το αξίωμα που κατέχει για δε τον Βενέδικτο  παρ’ ότι  έχει ταχθεί να προσφέρει τη πίστη του και την αφοσίωσή του εφ’ ω ετάχθη, να είναι μειλίχιος, διαλλακτικός, να εκπέμπει αγάπη και ανθρωπιά παντού γύρω του, τιμώντας το ένδυμά του και τηρώντας τους όρκους της εκκλησίας, με τη δική του επιστολή αποδεικνύει το εντελώς αντίθετο.

Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο Δημοτικό θέατρο του Δήμου που βρίσκεται ανάμεσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στη Βίλα Ζωγράφου, πραγματοποιούνται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό να προσφέρουν ώρες ξενοιασιάς και ευχαρίστησης στους δημότες.

Ο Βενέδικτος φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται ουδόλως για το σύνολο του «ποιμνίου» του και βρίσκει αφορμές να δημιουργεί προβλήματα, καλυπτόμενος πίσω από μια προσωρινή δικαστική απόφαση, ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Μάντρωσε τον προαύλιο χώρο του ναού και απαγορεύει τη διέλευση σκηνικών που αφορούν τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που επισείει περίτρανα και μνημονεύει ο Βενέδικτος, βασίστηκε σε λανθασμένη καταγραφή στοιχείων του Κτηματολογίου και ότι το Δικαστήριο που οσονούπω  θα εκδικάσει την υπόθεση, θα μελετήσει εκ νέου τα στοιχεία του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Ναού.

Η Δήμαρχος με την από 17-5-16 επιστολή της αφού ενημερώνει τον εφημέριο για τις επικείμενες καλοκαιρινές εκδηλώσεις ζητάει μεταξύ των άλλων «τη συνεργασία την οποία θεωρούμε απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση (….) προς τούτο είναι αδήριτη η ανάγκη να μεριμνήσετε ώστε να παρακαμφθεί κάθε εμπόδιο (π.χ. συρόμενη πόρτα) που δημιουργεί προσκόμματα στην υλοποίηση του εν λόγω σκοπού»  και εν κατακλείδι τον ευχαριστεί εκ των προτέρων γιατί είναι βέβαιη «για την θετική σας ανταπόκριση», χωρίς να επιδεικνύει καμία πυγμή ως εκ του αξιώματός της για να προστατεύσει τα συμφέροντα των δημοτών της. Η μεγαλύτερη πυγμή βέβαια που θα μπορούσε να επιδείξει είναι η αξιοποίηση του χώρου της βίλας Ζωγράφου, απομακρύνοντας τους καταληψίες.

Ο χώρος της βίλας Ζωγράφου  έχει καταντήσει να είναι με την ανοχή των δημοτικών διοικήσεων, ένας ανεξάρτητος αυτοδιοικούμενος χώρος και μάλιστα με δική τους σημαία.

 Αλλά η Δήμαρχος τηρεί το  «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο» !!!!!

Κάθετος ο Βενέδικτος στην απόφαση του και καλυπτόμενος από μια προσωρινή δικαστική απόφαση (ασφαλιστικών μέτρων) την επιπλήττει (!!!) γιατί  καθυστέρησε να τον ενημερώσει για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, αλλά και της υποδεικνύει (!!!!)  τις δύο εισόδους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να υπάρχει η πρόσβαση στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, δηλαδή η μία από την οδό Αγίου Γεωργίου που οδηγεί στην πόρτα του πάρκου του Δήμου και η άλλη από την Γεωργ. Ζωγράφου μέσα από τη βίλα Ζωγράφου, κατηγορώντας την ότι «καταχρηστικώς εμμένει στη μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων εισόδου που αναφέρει η απόφαση (εννοεί την προσωρινή των ασφαλιστικών μέτρων) και που ασφαλώς είναι γνωστές σε όλους μας για δεκαετίες, επιδιώκοντας πεισματικά διέλευση από το χώρο του Ιερού Ναού». Εμπαίζοντας, κατά την άποψη μας τη Δήμαρχο αφού τις υποδεικνύει ότι με αυτές της τις κινήσεις «επιδιώκοντας πεισματική τη διέλευση από το χώρο του Ιερού Ναού αδιαφορώντας για τις παραδοχές της Ελληνικής Δικαιοσύνης και προσπαθώντας να δημιουργηθούν εκ νέου εντυπώσεις ότι ο Ιερό Ναός  δεν συνεργάζεται για την υλοποίηση των αιτημάτων».

Αυτή η διένεξη που καλά κρατεί έγινε αφορμή εκτός του να πάρουν θέση ο επικεφαλής της παράταξης «Ζωγράφου Μπροστά» Παναγιώτης Αγγελόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου, (οι ανακοινώσεις παραθέτονται παρακάτω) υπάρχει και ο αντ’ αυτού απ’ ότι φαίνεται, από email που εστάλει με αποστολέα τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού κ. Χριστόδουλο ο οποίος ισχυρίζεται μεταξύ των άλλων ότι το μαθητικό φεστιβάλ του Δήμου Ζωγράφου που έγινε το Μάϊο «στο υπαίθριο θέατρο του Δήμου, διεξήχθη χωρίς κανένα πρόβλημα και ότι ο Ναός μας είς ουδέν δυσκόλεψε ή εμπόδισε τους μαθητές και θεατές να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Εκτός της θύρας που οδηγεί στην αυλή του Ναού και στη συνέχεια στο θέατρο, υπάρχουν τρείς προσβάσεις ακόμη, μία από το σύνδεσμο παλαιών Ζωγραφιωτών, μία από τη Βίλα Ζωγράφου και μία από το μονοπάτι μέσα από το πάρκο Ειρήνης, το οποίο χρησιμοποιούν όσοι έρχονται από τη λεωφόρο Παπάγου. Αυτές τις προσβάσεις χρησιμοποιούν πολλά χρόνια έως τώρα οι δημότες και διεξάγεται κανονικά η λειτουργία του Θεάτρου».

Μνημονεύει την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων στην οποία προσδιορίζονται οι δύο είσοδοι στο χώρο του θεάτρου χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες δαπάνες και χρόνος για τη διαμόρφωσή τους, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Δήμαρχο γιατί «Το διάστημα των 10 μηνών που έχει παρέλθει ήταν περισσότερο από επαρκές για την εκτέλεση των απαιτούμενων ενεργειών εκ μέρους του Δήμου. Όσον αφορά δε τον Αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της βίλας Ζωγράφου, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του Δήμου, ουδείς ποτέ έφερε αντίρρηση ή παρεμπόδισε τις εκδηλώσεις του Δήμου ή του Ιερού Ναού» αλλά και ότι υπήρχε πρόσβαση των εργατών «τον παρελθόντα Απρίλιο στο ιδιωτικό Παρεκκλήσιο της οικογένειας Ζωγράφου, μεταφέροντας εργαλεία, μηχανήματα, υλικά και μπάζα, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει.

Σε κάθε περίπτωση αρμόδια για το θέμα είναι η δήμαρχος κ. Καφατσάκη, αφού η βίλα ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου, να απαντήσει σχετικά με την πρόσβαση αυτή. Εξάλλου η κ. δήμαρχος έχει αναλάβει την υποχρέωση, συμμορφούμενη στην ως άνω δικαστική διάταξη, να ανοίξει και διαπλατύνει αυτές τις προσβάσεις του Δήμου από τον Αύγουστο του 2015».

Με την ιδιότητά του ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού οφείλει να προστατεύσει τα συμφέροντα του γιατί « η απαρέγκλιτη εφαρμογή των αποφάσεων των Δικαστηρίων μας αποτελεί τον πυλώνα για μια κοινωνία δικαίου και τάξης και την εγγύηση για τις καλές σχέσεις μεταξύ φυσικών και νομικών προσώπων» αλλά και ότι «ως προϊστάμενος του Ναού εφαρμόζω αφ´ ενός τις δικαστικές αποφάσεις και την κείμενη νομοθεσία και αφ´ ετέρου ακολουθώ τις οδηγίες της νομικής υπηρεσίας όσο διαρκεί η δικαστική διένεξη του Δήμου με το Ναό, την οποία ο Δήμος άρχισε .Η καλή πίστη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου και η στήριξή του στις πάσης φύσεως κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις έχει εκφραστεί πολλάκις και εμπράκτως».

Με αφορμή το θέμα που προέκυψε για την πρόσβαση στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο, ο επικεφαλής της παράταξης «Ζωγράφου Μπροστά» Παναγιώτης Αγγελόπουλος ασκώντας  έντονη κριτική για τον τρόπο με το οποίον η Δήμαρχος διαχειρίζεται την όλη κατάσταση  στο δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε στους συμπολίτες μας η συμπεριφορά της κας Καφατσάκη στο θέμα της πρόσβασης στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο μέσα από το Ναό του Αγίου Γεωργίου. Για πολλοστή φορά βάζει μπροστά πολίτες, για να καλύψει αστοχίες, ανακολουθίες και την αδιαφορία της ή τους δόλιους μικροπολιτικούς υπολογισμούς της.

Γιατί είχε δεσμευθεί πέρυσι, όταν εκλιπαρούσε να δοθεί προσωρινά μια λύση δια του Ναού, να λειτουργεί φέτος η πρόσβαση στο χώρο του θεάτρου. Και φυσικά, ως συνήθως, δεν τήρησε τη δέσμευσή της. Υπολογίζοντας ότι η Εκκλησία θα υποχωρήσει για μια ακόμη φορά. Ή εάν τηρήσει την αυτονόητη στάση θα οδηγήσει σε μια νέα κρίση απευθυνόμενη στο, πολιτικά και εκλογικά, επιθυμητό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί, όπως σε όλα τα θέματα, το κομματικό συμφέρον είναι πιο σημαντικό για την κα Καφατσάκη από τη νομιμότητα, το σεβασμό στις ιδέες και απόψεις του άλλου και τα προβλήματα του Δήμου και ΟΛΩΝ των δημοτών».

Αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου» Ανδρέας Καραβίδας και Μάκης Μπαρμπέρης, στηλιτεύουν με το δικό τους πολιτικό τρόπο τη διαχείριση του συγκεκριμένου χώρου  δηλώνουν και ζητούν από τη Δήμαρχο ότι:

"Με αφορμή την κουβέντα που ανοίγει κάθε χρόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σχετικά με την πρόσβαση στο υπαίθριο θέατρο του δήμου Ζωγράφου, είναι αυτονόητη η θέση μας για την ελεύθερη πρόσβαση στο υπαίθριο θέατρο και το πάρκο, με τρόπο τέτοιο που να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των δημοτών σε αυτά.

Θεωρούμε ότι είναι ένα θέμα που «τραβάει» χρόνια γιατί προφανώς βολεύει και τις δύο πλευρές. Από την μια την εκάστοτε δημοτική αρχή, γιατί εποφθαλμιά στην «βοήθεια» της ενορίας και από την άλλη πλευρά της εκκλησιαστικής ενορίας και του εκάστοτε επικεφαλής της, που με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να ασκήσει πολιτική επιρροή. Χαμένοι από αυτήν την ιστορία βγαίνουν οι χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής που ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο θέατρο και το πάρκο, αναγκάζονται να κάνουν…… παράκαμψη από παρακείμενο πορτάκι της εκκλησίας.

Στους ήδη ελάχιστους ελεύθερους χώρους έρχεται να προστεθεί και αυτό για τα καπρίτσια των δύο πλευρών. Αναλώνονται σε ανακοινώσεις, επιστολές εξώδικα δικαστικές διαμάχες για κάτι αυτονόητο που έπρεπε να έχει βρεθεί λύση χρόνια πριν !!!!!!!!!

Υπενθυμίζουμε στην δημοτική αρχή, ότι όχι πολύ μακριά στον όμορο δήμο της Καισαριανής, πριν χρόνια στο σκοπευτήριο η δημοτική αρχή με κομμουνιστή δήμαρχο, μπήκε μπροστά και γκρέμισε τοίχους προκειμένου να στηθεί το μνημείο για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και με το όποιο πολιτικό ή προσωπικό κόστος προκειμένου να εφαρμοστεί η λαϊκή απαίτηση για ελεύθερη πρόσβαση.

Καλούμε την δημοτική αρχή και προσωπικά την δήμαρχο Ζωγράφου να φέρει άμεσα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη απόφασης, σχετικά με το άνοιγμα του εμποδίου που έχει τεθεί και σχετίζεται με την ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών στο υπαίθριο θέατρο του δήμου και στο πάρκο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου  ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ  ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ"

 

 

 

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου