ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΡΑΣ !!! ΠΝΟΗΣ…. για το Δήμο ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΡΑΣ !!! ΠΝΟΗΣ…. για το Δήμο ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 Η Δήμαρχος κ. Καφατσακη τον Ιανουάριος του 2012, ως αντιπολίτευση χαρακτήρισε  το Τεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε η τότε Διοίκηση Καλλίρη  «σαν μια καταγραφή συνεχιζόμενων έργων με απουσία οράματος, σχεδίου σε σχέση με την επόμενη περίοδο, γιατί δεν υπάρχει ιεράρχηση προτεραιοτήτων, δεν αναφέρεται ο βαθμός ωριμότητας, ή αν έχουν αναζητηθεί πόροι, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν είτε μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων είτε μέσω άλλων ενεργειών οι πραγματικά αυξημένες ανάγκες του Δήμου.

«Οι ασφυκτικοί οικονομικοί περιορισμοί που θέτουν στην τοπική αυτοδιοίκηση οι κυβερνητικές πολιτικές» έλεγε  «του μνημονίου και της τρόικας, δεν μπορούν να αποτελέσουν ένα διαρκές άλλοθι για την παρούσα διοίκηση του Δήμου. Δεν μπορούν επίσης να αποτελέσουν άλλοθι για την πλέον  ορατή επιλογή της διοίκησης να παραμείνει στο ρόλο της διοίκησης-διαχειριστή των εντολών της κεντρικής κυβερνητικής εξουσίας».

Ω τι ειρωνεία !!!!!

Τον Οκτώβριος του 2015 Διοίκηση πλέον η Δήμαρχος και μάλιστα αυτοαποκαλούμενη «αριστερή» ξεχνάει τα όσα έλεγε και τα όσα υποσχέθηκε ότι θα κάνει, χαρακτήρισε το δικό της τεχνικό πρόγραμμα ότι έχει «ρεαλιστικό χαρακτήρα» και για τις όποιες καθυστερήσεις εφαρμογής του,  φταίει στο μεγαλύτερο κομμάτι η …. γραφειοκρατία (!!!!!).

Τα τεχνικό της πρόγραμμα όμως δεν είναι ούτε διεκδικητικό, ούτε αναπτυξιακό, βασίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του σε έργα που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Διοίκηση του Κώστα Καλλίρη, όταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν ο Άγης Παπακωνσταντίνου που μαζί με τους υπαλλήλους του τμήματός του κατέθεταν μελέτες αναπτυξιακού χαρακτήρα, χωρίς τη συνδρομή εξωτερικών γραφείων, όπως γίνεται σήμερα.

Στις προεκλογικές δηλώσεις της η Δήμαρχος μιλούσε ότι θα παρουσίαζε προγράμματα αναπτυξιακού χαρακτήρα με βάθος 5ετίας. Σήμερα που δεν θέλει να ομολογήσει ότι όλοι οι Δήμοι είναι περισσότερο φτωχοί εξαιτίας της καταστρεπτικής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ, μιλάει αόριστα για μελέτες έτοιμες που πρόκειται να κατατεθούν, για σχέδια που δεν αναβαθμίζουν την πόλη, απλά τη «φτιασιδώνουν», μερεμέτια δηλαδή, να ανανεώσουμε πεζοδρόμια, να κάνουμε ασφαλτόστρωση στους δρόμους με τις λακκούβες, να διορθώσουμε κάποιο σχολείο, για έργα μακράς πνοής προερχόμενα από τη σημερινή Διοίκηση, που θα φέρουν ανάκαμψη και πρόοδο στο γκρι του Δήμου, βαθειά σιγή.

Υπάρχει όμως «όραμα» να αναδείξουν το πράσινο στους κοινόχρηστους χώρους.

Ο δε Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κικάκης συστήνει στους επικριτές του να είναι «προσεκτικοί, να μη βιάζονται γιατί θα εκτεθούν», φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να υποδεικνύει στους συμβούλους της Αντιπολίτευσης ότι «όποιος καταψηφίσει το πρόγραμμα φέρει και την ευθύνη»!!!!!

Ή δεν γνωρίζει το ρόλο της Αντιπολίτευσης ή νομίζει ότι βρίσκεται σε σχολική αίθουσα (καθηγητής ττου ΕΠΑΛ γαρ) και απευθύνει παραινέσεις στους μαθητές του.

Φαινόμενα του καιρού μας…..

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου