Μηδαμινή μείωση δημοτικών τελών στο Δήμο Ζωγράφου

Μηδαμινή μείωση δημοτικών τελών στο Δήμο Ζωγράφου

Η «φιλολαϊκή» Αριστερή Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου αποφάσισε να μειώσει τα δημοτικά τέλη μόνον 3%, όταν όλη την 3ετή περίοδο της Διοίκηση Καλλίρη η Αντιδήμαρχος των Οικονομικών Υπηρεσιών τότε, Μαρία Βαρσαμιδάκη είχε κατορθώσει με το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου από τα αδικαιολόγητα βάρη που επωμίσθηκαν, με την οικονομική κρίση να πλήττει ήδη τα νοικοκυριά, να μειώσουν συνολικά τα δημοτικά τέλη 19%, κάτι που είχε βρει απήχηση στους δημότες, για να αναγνωρίσουν εκ των υστέρων πολλοί εξ αυτών ότι   η πολιτική που ασκήθηκε ήταν πάντα υπέρ του πολίτη.

Μια αναγνώριση που πολλά στελέχη της σημερινής Διοίκησης έχουν παραδεχτεί.

Το 3% με την οικονομική κρίση να κτυπάει «κόκκινο» αν το υπολογίσουμε αντιστοιχεί για το κάθε νοικοκυριό μείωση 0,44 λεπτά, δηλαδή αντί να πληρώνει 1.44 ευρώ ανά τ.μ., το 2016 θα πληρώσει μειωμένο το τ.μ. 1.40 ευρω. «Υποσχέθηκαν» ότι οι δημότες θα δούνε μεγαλύτερη μείωση των τελών όταν ο ηλεκτροφωτισμός του Δήμου αντικατασταθεί από λάμπες LED……

Δεν αυξάνει βέβαια τα δημοτικά τέλη για τους άπορους, τους άνεργους και γενικά για τις ευπαθείς ομάδες.

Έκανε όμως και μια σημαντική μείωση (!!!!). Όσοι από τους δημότες σκέφτονται να παντρευτούν, μη διστάζουν. Μειώθηκαν τα έξοδα για την τέλεση πολιτικού γάμου. Εκεί που θα πλήρωναν 80 ευρώ, από το 2016 θα πληρώνουν 20 ευρώ. Λίγο τόχεται;

Κουβέντα δεν έγινε καθόλου για τα χρωστούμενα δημοτικά τέλη του Πανεπιστημίου. Πήραμε όμως την απάντηση από τον Υπουργό Παιδείας Φίλη, ο οποίος πρόσφατα στη σύνοδο των Πρυτάνεων τους δήλωσε ότι σκοπεύει να προβεί στην απαλλαγή των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων από τα δημοτικά τέλη.

Και αυτό, ερμηνεύοντας τον Υπουργό, θα γίνει γιατί δεν μπορεί τα Πανεπιστήμια να είναι στην ίδια κλίμακα με τον τίμιο επαγγελματία που αγκομαχεί να κρατήσει την επιχείρησή του και τα πληρώνει όλα μέχρι πεντάρας. Ίσια κι όμοια? Δεν γίνεται. Άσε που δεν είναι και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ!!!!!

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου