Σύσταση νέας δημοτικής παράταξης με το όνομα «Δημοτική Ενότητα»

Σύσταση  νέας δημοτικής παράταξης με το όνομα «Δημοτική Ενότητα»

Στη βίλα Ζωγράφου έγινε η ανακοίνωση της νέας παράταξης με επικεφαλή την Τίνα Καφατσάκη, μετά από συνένωση των παρατάξεων «Μαζί για την Πόλη μας», «Κίνημα Πολιτών» «Οικολόγοι Πράσινοι»

με το νέο όνομα «Δημοτική Ενότητα»  και ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων προερχόμενοι από διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες.

Εντύπωση μας προκάλεσαν οι τοποθετήσεις των βασικών συντελεστών της νέας παράταξης που είναι:

Του Γιώργου Γρίβα, οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη του Άγη Παπακωνσταντίνου «ΕδώΖΩ-Βιώσιμη Πόλη» για να ανεξαρτητοποιηθεί στη συνέχεια, είπε:

«Φίλες και φίλοι

Αγαπητοί συνδημότες

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία. Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα μέσα σε αυτό το θερμό ακροατήριο και με στόχο να βαδίσουμε όλοι μαζί για την ανάπτυξη του Δήμου μας, δίπλα στην Τίνα Καφατσάκη. Συνέχεια με ρωτούν οι φίλοι μου γιατί αποφάσισα να συνεργαστώ με την Τίνα Καφατσάκη. Σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να απαντήσω σε όλους αυτούς.

Όπως όλοι ξέρετε ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2002  μέχρι σήμερα και είμαι  δημοτικός σύμβουλος. Σήμερα είμαι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και το κάνω αυτό γιατί αγαπώ και ενδιαφέρομαι για το Δήμο μας τους ανθρώπους και θέλω να προσφέρω για μια ακόμη φορά. Αποφάσισα να συνεργαστώ με την Τίνα αυθόρμητα, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Εύχομαι όλοι οι υποψήφιοι να κερδίσουν κάτι σημαντικό. Να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του Δήμου και των δημοτών. Εύχομαι να κερδίσουμε την ικανοποίηση ότι θα δουλέψουμε από κοινού για τον αγαπημένο Δήμο μας, για τη βελτίωση της καθημερινότητας, για τα έργα και τις αναπλάσεις που χρειάζεται ο Δήμος. Ήρθε η ώρα να βαδίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι για το αύριο του Δήμου μας, να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες για τα παιδιά μας μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Ήρθε η ώρα να βρούμε ότι μας ενώνει, να αναζητήσουμε συγκλήσεις δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα δημιουργικό, πολιτισμικό αυτοδιοίκηση του Δήμου. Πιστεύω ότι η Τίνα είναι η πιο κατάλληλος άνθρωπος να ξανά αναλάβει το τιμόνι του Δήμου. Όχι γιατί έχει μόνον καλή γνώση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά γιατί έχουμε όραμα, έχουμε σχέδια και σοβαρά μελετημένα διοικητικά χαρακτηριστικά. Είναι η αύρα της ενότητας που ενσαρκώνει την ελπίδα, την αισιοδοξία, την αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά μετά από μια περίοδο στασιμότητας.

Με δημοτική ενότητα, όλοι ισότιμοι, με διαφάνεια, με όρεξη για δουλειά μπορούμε να προσφέρουμε στο Δήμο στους δημότες.

Καλό αγώνα σε όλους με ενότητα, με δημοτική ενότητα»

.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Κώστα Πίτσιου ο οποίος είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Βασίλη Θώδα «΄Ωρα για δουλειά» όπου μετά από παραμονή δύο ετών στην εν λόγω παράταξη, διεγράφη  είπε:

Σήμερα κάτι νέο γεννήθηκε στο Δήμο Ζωγράφου.

Σήμερα δημιουργήθηκε μια πρωτοποριακή συνεργασία για πρώτη φορά ίσως στην Ελλάδα. Είμαστε όλοι εδώ μαζί για να πάμε κόντρα σε αυτό το κατεστημένο που έχει σταματήσει την πρόοδο αυτού του τόπου τα τελευταία χρόνια.

Είμαστε εδώ για να σταματήσουμε τις αντιπαραθέσεις που δημιουργούν κλίμα διχόνοιας, ενώ στην πραγματικότητα βρισκόμαστε σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον.

Δήμος σημαίνει ο γείτονας, ο φίλος, ο συνάνθρωπός μας.

Δήμος σημαίνει ότι είμαστε όλοι μια οικογένεια με κοινά συμφέροντα.

Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε σελίδα προς το καλύτερο ταπεινά, πλην όμως δυναμικά με γνώση με την εμπειρία που αποκτήσαμε από θέσης διοίκησης που υπηρετήσαμε αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες ζωής και του κόσμου που εκπροσωπήσαμε.

Είμαστε εδώ συνοδοιπόροι χωρίς κομματικές ταυτότητες κοντά στα προβλήματα του δημότη, με όραμα, διαφάνεια, να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο αυτό. Για το Δήμο μας.

Με μοναδικό όπλο στη φαρέτρα μας την αγάπη γι’ αυτό τον τόπο.

 

Σας καλώ λοιπόν όλους να ξεπεράσουμε τον οίστρο των πολιτικών και κομματικών επιλογών ως μια οικογένεια. Να προσπαθήσουμε με τη λογική και το δημόσιο διάλογο με αλληλοσεβασμό που θα κάνουμε να οδηγηθούμε για τη σωστή επίλυση των προβλημάτων και την καλυτέρευση της ζωής των συνδημοτών μας, που καλούμαστε να εκπροσωπήσουμε.

Πως θα γίνει αυτό;

Επιλέγοντας τον συνδυασμό μας με την ψήφο σας, επιλέγοντας Δημοτική Ενότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την επικεφαλή αυτού του συνδυασμού Τίνα Καφατσάκη που ηγείται της νέας αυτής ιδέας, του νέου αυτού συνδυασμού που ονομάζεται Δημοτική Ενότητα, έχω τη βεβαιότητα ότι με τις γνώσεις της, το όραμα και το ήθος της που την χαρακτηρίζει, αυτή η πρωτοποριακή ιδέα σύνθεσης  και συνύπαρξης υποψηφίων διαφορετικών ιδεολογικών πεποιθήσεων που από κοινού δημιουργήσαμε ως συνδημότες μας θα την αγκαλιάσετε και θα την αναδείξετε ως πρώτη δύναμη στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

Εύχομαι στον συνδυασμό και στους συνυποψηφίους μου καλή επιτυχία»

 

Ο Νίκος Κοσπεντάρης μέχρι προ λίγων μηνών ήταν βασικός συνεργάτης του Παναγιώτη Αγγελόπουλου επικεφαλή της παράταξης «Ζωγράφου Μπροστά» καλωσόρισε  όλους  για την ανταπόκρισή τους σε αυτή τη συνάντηση και είπε:

«Το Κίνημα Πολιτών αποτελείται από ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Είμαστε εσείς. Σκοπός μας είναι μέσα από τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει στην πάροδο των χρόνων να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους και για όλους μας. Τα παιδιά μας να βρεθούν σ’ έναν καλύτερο Δήμο. Αποφασίσαμε να γίνουμε συνοδοιπόροι με την Δημοτική Ενότητα προκειμένου ιδέες, όνειρα να πραγματοποιηθούν.

Σας καλώ όλους και όλες σας να συμπορευθούμε μαζί με την επικεφαλή της παράταξης Τίνα Καφατσάκη προκειμένου η νίκη να είναι δική μας. Ευχή και υπόσχεση είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη πρότυπο.

Καλή δύναμη και καλό αγώνα σε όλους»

 

Ο Βασίλης Παπαϊωάννου, βασικός συντελεστής του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΙΛΙΣΟΣ» είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα γιατί θάλεγα ότι παλεύουμε τώρα μια ομάδα πολιτών που είναι ξεχασμένη η έννοια πολίτης, παλέψαμε να στήσουμε κάτι που θα μπορεί σιγά-σιγά σε συνεργασία να μπορέσει να στηθεί και να διοικήσει το Δήμο.

 

Ανήκω προφανώς στη δύναμη του Κινήματος Πολιτών και εγώ απλώς θα πως ότι είμαι για πάρα πολλά χρόνια 2,5 δεκαετίες περίπου που ασχολούμαι με τα θέματα οικολογίας και πολιτισμού, αλλά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι στα όπισθεν και θα βοηθάω, θα είμαι στη «λάντζα» δηλαδή, πιο πίσω. Θα είναι υποψήφια η κόρη μου Αριάδνη ευχαριστώ πολύ και εύχομαι τα καλύτερα» 

 

Ο Δημήτρης Πολιτόπουλος εκπρόσωπος των Οικολόγων Πρασίνων αναφέρθηκε περισσότερα σε οικολογικά θέματα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου, και είπε:

«Είναι μεγάλη η χαρά που οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συνεργαστούμε με μια ομάδα ανθρώπων που πονάνε τον τόπο, το Δήμο και φυσικά με την Τίνα Καφατσάκη που έχει δείξει και στο παρελθόν δείγματα ικανότητας που εμείς εκτιμήσαμε και γι’ αυτό συμμετέχουμε σε αυτή την ενότητα.

Εμείς θα συμβάλουμε ώστε ο Δήμος να γίνει μια πράσινη πόλη που δεν σημαίνει φύτευση δένδρων, σημαίνει μια σειρά από δράσεις που έχουν κοινωνικό πρόσημο, που έχουν δημοτικό πρόσημο και έχουν επιχειρηματικό πρόσημο.

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε  ενεργειακές κοινότητες, όχι για εμπορία, αλλά για να μπορέσουμε να μειώσουμε το κόστος. Άρα για παραγωγή ενέργειας προς όφελος και μείωση του κόστους τόσο του Δήμου και των  κτιρίων του Δήμου, αλλά κυρίως να βοηθήσουμε και τους επαγγελματίες να μειώσουν και αυτοί τα λειτουργικά τους κόστη και στη πορεία θα είναι προς όφελος όλης της τοπικής κοινωνίας.

Ένα άλλο κομμάτι που πρέπει να ασχοληθούμε είναι η διαχείριση των απορριμμάτων που όπως γίνεται στην Ελλάδα και στο Δήμο φυσικά, είναι μια από τις χειρότερες διαχειρίσεις.

 

Διαχείριση απορριμμάτων σημαίνει κυκλική οικονομία, παραγωγή τελικού προϊόντος από όλα αυτά που σήμερα πετάμε στους μπλε κάδους. Εμείς θα συμβάλουμε και πρέπει και εσείς να συμβάλετε γιατί εδώ η συνεργασία είναι αμφίδρομη  διότι η ενημέρωση των πολιτών δεν περνάει ούτε από το Δήμο, ούτε από τους Οικολόγους, αλλά από εσάς.

Άρα λοιπόν θα κληθείτε στην πορεία να συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια , δηλαδή στο χωρισμό των υλικών που πρέπει να πετάμε και των υλικών που πρέπει να ανακυκλώσουμε.

Η πρότασή μας θα είναι να δημιουργεί ένα μόνιμο περίπτερο σε κάθε λαϊκή αγορά που δίνει στους πολίτες όλη την πληροφορία για το τι κάνει ο Δήμος. Θέλουμε πολίτες να συμμετέχουν και όχι να παρακολουθούν τι κάνει ο Δήμος.

Επίσης πρέπει  να κάνουμε ένα δημοτικό ιατρείο για τα αδέσποτα, γιατί θα δείξει ότι ενδιαφερόμαστε για όλα τα ζώα και θα ήθελα να σας καλέσω όλους να έρθετε μαζί μας».

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου