Χρειάζονται κάμερες στα Σχολεία;

Χρειάζονται κάμερες στα Σχολεία;

Με  ανακοίνωση της η «Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου» επικρίνει την πρόθεση της Δημοτικής Διοίκησης  για την τοποθέτηση καμερών στο 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο Ζωγράφου γιατί όπως αναφέρει “επειδή το σχολείο είναι χώρος μέσα στον οποίο διαμορφώνεται η προσωπικότητα και η συνείδηση των μαθητών, με την τοποθέτηση κάμερας ανοίγει διάπλατα ο δρόμος ώστε αύριο να καταγράφουν και τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, τους μαθητές που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες στη μόρφωσή τους, τους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τους Συλλόγους Γονέων που αγωνιούν για το σχολείο των παιδιών τους”.

Η Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ζωγράφου Tασία Μπότου απαντάει στην ανακοίνωση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  και  εξηγεί για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή προέβη σε αυτή την ενέργεια.

Η απάντηση της Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών:

Η διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου έχει θέσει ως βασικές προτεραιότητες την διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας και την προστασία των μαθητών/τριών από κακοποιά στοιχεία. Γι’ αυτό, επειδή δεν είναι δυνατόν να γίνουν προσλήψεις φυλάκων, προχώρησε σε τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος καμερών στο 5ο  Λύκειο που συνορεύει με το πάρκο στο Γουδί.

Η αναγκαία αυτή κίνηση έγινε μετά από πολλά περιστατικά εισόδου στο σχολείο κατά τις βραδινές ώρες, ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με το σχολείο και τα οποία προκαλούσαν ζημιές, έκαναν κλοπές και κατέστρεφαν το σχολικό συγκρότημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγες ημέρες, άγνωστοι με σιδεροπρίονο έκοψαν τμήμα της σιδερένιας περίφραξης και εισήλθαν στο χώρο, ενώ απείλησαν όποιον θα επιχειρούσε να φτιάξει τα κατεστραμμένα κάγκελα.

Επίσης, θα απομακρυνθεί και ο λυόμενος οικίσκος που βρίσκεται στον αύλειο και είναι χρόνια σε αχρηστία και σε άθλια κατάσταση, γιατί σπάνε την πόρτα και εισέρχονται σε αυτόν εξωσχολικά στοιχεία τις βραδινές ώρες.

Η τοποθέτηση των καμερών έγινε σε συνεννόηση με τη διοίκηση του σχολείου και με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και έχει αποκλειστικό σκοπό την προστασία του 5 ου  Λυκείου και των μαθητών. Σε καμία περίπτωση το υλικό από τις κάμερες δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό και όσοι το λένε αυτό, το χρησιμοποιούν ως αντιπολιτευτική τακτική.

Σε μια περίοδο που η διακίνηση ναρκωτικών, η σεξουαλική παρενόχληση και η αρπαγή ανηλίκων είναι σε έξαρση οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που θα προστατεύσει τους μαθητές/τριες μας. Επιπλέον, έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Η προστασία των σχολείων και της δημόσιας περιουσίας αλλά και η ασφάλεια των παιδιών, είναι για το Δήμο Ζωγράφου κάτι που δεν διαπραγματευόμαστε!

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου