Γιώργος Γιαννακόπουλος Πρόεδρος του Ν.Π.Πολιτισμού & Αθλητισμού Μπορούμε και θα προσφέρουμε στους Δημότες χώρους και υποδομές πολύ καλύτερες από πριν

Γιώργος Γιαννακόπουλος   Πρόεδρος του Ν.Π.Πολιτισμού & Αθλητισμού  Μπορούμε και θα προσφέρουμε στους Δημότες χώρους    	και υποδομές πολύ καλύτερες από πριν

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη που μας έδωσε μας τόνισε ότι η περίοδος του covid δεν εμπόδισε να προχωρήσει μαζί με τους συνεργάτες του σ’ έναν αγώνα έργων και υποδομών κάνοντας σημαντικές παρεμβάσεις, τις οποίες και απαριθμεί, γιατί στόχος τους είναι να εξασφαλίσει στους δημότες μας κάτι θετικό.

Όπως κάτι θετικό είναι και το αποτύπωμα της λειτουργίας της διοικητικής σύμπραξης, γιατί ο δημότης έχει ανάγκη να ξεπερνά τα κομματικά στερεότυπα και να λειτουργεί με πιο αυτοδιοικητικά κριτήρια.

Δεν παραλείπει να μας υπενθυμίσει ότι προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και ότι στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής θα είναι παρόντες, όπως πάντα πράττουν.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων κύριε Γιαννακόπουλε, όλα δείχνουν ότι  σε λίγο καιρό η περίοδος covid τελειώνει και θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε στην κανονικότητα. Η μετά covid εποχή, σε τι κατάσταση θα βρει το ΝΠ Πολιτισμού και Αθλητισμού;

 Πράγματι δείχνει να φτάνουμε στο τέλος αυτής της άσχημης περιπέτειας κύριε Ραυτόπουλε. Ο ικανοποιητικός ρυθμός των εμβολιασμών καθώς και η ανταπόκριση των πολιτών σε αυτό το εγχείρημα, θα μας οδηγήσουν στην λύση του προβλήματος.

Στο Νομικό Πρόσωπο θέλω να σας πω ότι όλο αυτό το διάστημα όχι απλά δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά αντιθέτως εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός της παύσης των δραστηριοτήτων στους χώρους μας – κάτι που υπό κανονικές συνθήκες είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί –  και επιδοθήκαμε σε έναν αγώνα έργων υποδομών.  Βάλαμε ως στόχο, από όλη αυτήν την τραγική και άσχημη κατάσταση να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε για τους δημότες μας και κάτι θετικό.

Σήμερα που μιλάμε, μέσα σε αυτόν τον δύσκολο χρόνο που γνωρίζετε πόσο μεγάλη δυσλειτουργία υπήρξε, έχουμε ήδη ολοκληρώσει σημαντικές παρεμβάσεις στο κομμάτι των υποδομών οι οποίες θέλω να σας πω πως είναι τμήμα ενός μεγαλύτερου σχεδιασμού που καλύπτει την θητεία της διοίκησης μας . Ενδεικτικά σας αναφέρω:

  • Έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου «Σ.Πέτρουλας», μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση και ολοκληρώθηκε από την δική μας αφού επικαιροποιήθηκε και βελτιώθηκε.
  • Στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Ωρίωνος προχωρήσαμε στην αντικατάσταση του συμβατικού φωτισμού με τεχνολογία LED επιτυγχάνοντας έτσι οικονομία σε ενέργεια και κόστος που ξεπερνά κατά πολύ το 50%, ενώ ταυτόχρονα οι εργασίες που απαιτήθηκαν για την καινούργια τεχνολογία ανέβασαν τα στάνταρ ασφαλείας του γηπέδου.
  • Το Δημοτικό Στάδιο «Γρ. Λαμπράκης», βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης με μια σειρά συντηρήσεων και  παρεμβάσεων που είχαν να γίνουν αρκετά χρόνια. Πλήρης ανακαίνιση των αποδυτηρίων, ανανέωση των καθισμάτων στο κομμάτι των επισήμων, απομάκρυνση όλων των πλαστικών καθισμάτων που είχαν πλέον φθαρεί και αγορά καινούργιων νέου τύπου (εκκρεμεί η τοποθέτηση τους πλέον), απολύμανση και βάψιμο όλης της κερκίδας, τοποθέτηση προστατευτικών δικτύων στην πλευρά της Ωρίωνος καθώς και μια σειρά άλλων τεχνικών βελτιώσεων.
  • Κατασκευή καινούργιου ανοικτού γηπέδου μπάσκετ στην οδό Αστερίου. Σε έναν χώρο που πολλές γενιές είχαν ασχοληθεί με το άθλημα και που τα τελευταία, αρκετά χρόνια, είχε καταληφθεί από κοντέινερς που εξυπηρετούσαν σχολικές λειτουργίες. Σήμερα ο χώρος έχει ξανά, ένα ολοκαίνουργιο ανοικτό γήπεδο-κόσμημα που θα είναι στην διάθεση των δημοτών. Η κατασκευή του μάλιστα, μετά από πρωτόγνωρες για τον δήμο μας ενέργειες του ΝΠ που τολμήσαμε ως ΔΣ, σας ενημερώνω ότι δεν στοίχισε στο ΝΠ και στον Δήμο ούτε 1€ !!! Εξασφαλίσαμε ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο υψηλών προδιαγραφών για τους δημότες μας δωρεάν.
  • Στο ίδιο χρονικό διάστημα, καταφέραμε την ιστορική (ο χαρακτηρισμός μόνο υπερβολικός δεν είναι για όσους γνωρίζουν την κατάσταση με τις άδειες σε όλη την χώρα) αδειοδότηση του «Γρ. Λαμπράκης» καθώς και του κλειστού της Ωρίωνος και έχουμε πλέον δύο αθλητικούς χώρους με επίσημη άδεια λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων και άδεια τέλεσης αγώνων για 1η φόρα, καθώς τηρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις ασφαλείας για όσους αθλούνται και για τους θεατές. Εννοείται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και η αδειοδότηση των υπόλοιπων αθλητικών χώρων μας.
  • Παρεμβάσεις βελτίωσης στο κολυμβητήριο.

Αυτά και αρκετά άλλα μικρότερα, συνθέτουν ένα πελώριο έργο για ένα τόσο μικρό και «δύσκολο» διάστημα. Εμείς νιώθουμε την ικανοποίηση ότι ανταποκριθήκαμε αποτελεσματικά στον στόχο που είχαμε βάλει και πλεον με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων που έρχεται, θα μπορούμε να προσφέρουμε στους δημότες μας χώρους και υποδομές πολύ καλύτερες από πριν.

Την ίδια στιγμή όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το ΝΠ τόσο στο κομάτι του Αθλητισμού όσο και σε αυτό του Πολιτισμού, δεν σταμάτησε στιγμή να λειτουργεί, με σειρά εκδηλώσεων όπως το cityrun, το 3 on 3 basket, το summerfestival, διαδυκτιακές παραστάσεις, συναυλίες κ.α.

Επίσης, για κάτι που είμαστε υπερήφανοι, είναι η ψηφιοποίηση της λειτουργίας του ΝΠ που μάλιστα σε κάποια σημεία υπήρξαμε πρωτοπόροι σε όλη την χώρα. Πρώτο το ΝΠ Ζωγράφου, δημιούργησε και λειτούργησε με απόλυτη επιτυχία, διαδικτυακή πλατφόρμα ασφαλούς εισόδου σε αθλητικούς χώρους την οποία μάλιστα εγκαινίασε ο ίδιος ο Υπουργός Αθλητισμού.

Τόσο η διοίκηση, όσο και το προσωπικό του ΝΠ κύριε Ραυτόπουλε, αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει η θέληση και ο καλός σχεδιασμός, είναι δυνατόν ακόμη και σε συνθήκες δύσκολες και κυρίως πρωτόγνωρες να υπάρχει αποτελεσματικότητα και έργο. Άρα, μόνο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε για την συνέχεια.

Ενάμιση χρόνο μετά την λειτουργία διοικητικής συμπαράταξης, ποιά είναι η αίσθηση σας;

 Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το εγχείρημα ,που προέκυψε ως ανάγκη από τον κακοφτιαγμένο νόμο της απλής αναλογικής, στην δική μας περίπτωση λειτουργεί. Το οξύμωρο μάλιστα είναι ότι λειτουργεί παρόλο που οι εμπνευστές και δημιουργοί αυτού του νόμου του γύρισαν την πλάτη επιδεικτικά.  Όπως έχω ξαναπεί, προφανώς  γι αυτούς θα είχε νόημα μόνο αν ήταν αυτοί οι ίδιοι επικεφαλής της συμπαράταξης.

Μέχρι σήμερα πάντως το αποτύπωμα είναι θετικό. Και με πολύτιμα συμπεράσματα. Βλέπουμε στην πράξη πόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο δημότης από την δημοτική διοίκηση, να ξεπερνά τα κομματικά στερεότυπα και να λειτουργεί με πιο αυτοδιοικητικά κριτήρια. Και αυτό ακριβώς προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν την προσπάθεια υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου  Βασίλη Θώδα. Άλλωστε ο ίδιος πρώτος δίνει το παράδειγμα.

 Πρόσφατα είχαμε ένα περιστατικό με κάποια δυσφημιστικά ανώνυμα τρικάκια ενάντια της διοικητικής συμπαράταξης όπου «φιλοξενούσαν» και εσάς. Τι έχετε να πείτε.

 Δεν υπάρχει διάλογος εκεί κύριε Ραυτόπουλε. Αυτό που έπρεπε να κάνω το έπραξα από την πρώτη στιγμή όταν μαζί με τον Δήμαρχο καταθέσαμε μήνυση. Αυτά τα φαινόμενα τα έχει ζήσει και παλαιότερα ο τόπος και δεν εκπλήσσουν ιδιαίτερα κανέναν. Αλήτικες πρακτικές που καμία σχέση δεν έχουν με την πολιτική και ο πιο αφελής, αντιλαμβάνεται ότι όταν κάποιος καταφεύγει σε τέτοιες πρακτικές και μάλιστα τις χρηματοδοτεί – αυτά δεν τυπώνονται δωρεάν ούτε μοιράζονται δωρεάν – το μόνο του κίνητρο είναι το προσωπικό του συμφέρον. Τελεία!

Η πόλη άλλωστε είναι μικρή κύριε Ραυτόπουλε και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Σε κάθε περίπτωση, είναι άλλο πράγμα η κριτική, είτε αφορά την πολιτική σου στάση, είτε την διαχειριστική σου ικανότητα και άλλο πράγμα η προσωπική επίθεση, η δυσφήμιση που σε στοχοποιεί ως πρόσωπο. Ξέρετε, η γραμμή ανάμεσα σε αυτά τα δύο, για κάποιους,  είναι πολύ λεπτή και υπό κάποιες συνθήκες δυσδιάκριτη. Σε αυτές τις περιπτώσεις η προσφυγή στην δικαιοσύνη συχνά γίνεται μονόδρομος.

Αυτό που κρατώ όμως και οφείλω να αρθρώσω, είναι η άμεση δημόσια τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου ενάντια σε αυτήν την ασχήμια, ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους.

Είναι γνωστό κύριε Γιαννακόπουλε ότι  προέρχεστε από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ – ποιά είναι η θέση σας για την σημερινή δυναμική του ΚΙΝΑΛ;

 Το ΠΑΣΟΚ κύριε  Ραύτόπουλε, ως ηγετικό κόμμα εξουσίας, ανέλαβε όλο το κόστος, τόσο της μεγάλης οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το 2010 όσο και της πολιτικής-κοινωνικής κρίσης που την συνόδευσε. Και το κόστος αυτό αποτυπώνεται μέχρι και σήμερα στα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ.

Δεν δίστασε να προχωρήσει σε αυτοκριτική, σε αυτομαστίγωμα τολμώ να πω και σίγουρα δεν κρύφτηκε. Όταν χρειάστηκε για την Χώρα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του, προχώρησε σε πολιτικές συμπράξεις παρόλο που ήξερε πολύ καλά πως το εκλογικό σώμα δεν ήταν ακόμη τόσο ώριμο για τέτοιες κινήσεις και θα υπήρχε πελώριο κόστος.

Σήμερα αυτά έχουν περάσει. Έχει υπάρξει σε ένα ποσοστό και μια πολιτική αυτοκάθαρση. Ο πολίτης πια,  εμπιστεύεται  ρεαλιστικότερες επιλογές. Λαικίστικες λογικές, ακραίες κορώνες και διχαστικές ρητορικές ευτυχώς σήμερα δεν έχουν απήχηση στην πλειοψηφία των πολιτών. Απευθύνονται θα έλεγα σε πολύ «εξειδικευμένο» κοινό το οποίο όμως, μην ξεγελιόμαστε,  υπάρχει και βρίσκεται δίπλα μας.

Σε αυτό το περιβάλλον, ο χώρος μας έχει ανάγκη να αποκτήσει ξανά δυνατό και σταθερό βηματισμό. Και ενόψει αυτών των εξελίξεων βρισκόμαστε. Οι Προεδρικές Εκλογές  στο Κίνημα Αλλαγής που όλα δείχνουν ότι θα γίνουν εντός του 2021, είναι ένα πρώτο βήμα μιας δύσκολης όπως φαίνεται διαδρομής. Και σε αυτό το πρώτο βήμα κύριε  Ραυτόπουλε σας λέω ότι θα είμαστε παρόντες όπως πάντα πράττουμε.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου