Αντιπαράθεση ΘΩΔΑ-ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ με αφορμή τη ΜΗΔΕΙΑ

Αντιπαράθεση ΘΩΔΑ-ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ με αφορμή τη ΜΗΔΕΙΑ

Βασίλης Θώδας Δήμαρχος Ζωγράφου

Κάνοντας έναν ψύχραιμο απολογισμό τώρα που πέρασε το κύμα της σφοδρής κακοκαιρίας, οφείλω πρωτίστως να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις υπηρεσίες και στους εργαζομένους του Δήμου που υπερέβαλαν εαυτόν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Και το έκαναν με μεγάλη επιτυχία. Αυτό που η κυρία Καφατσάκη αρνείται να αναγνωρίσει δημοσίως, ενώ γνωρίζει, υποκύπτοντας στην παλαιοκομματική πρακτική της τυφλής αντιπολίτευσης ακόμα και όταν δεν υπάρχει χώρος και λόγος.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έτσι αδικεί, όχι την Διοίκηση την οποία θέλει ανεπιτυχώς να πλήξει, αλλά κυρίως τους υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι έδωσαν σκληρό αγώνα για να ελαχιστοποιηθούν ο επιπτώσεις από τη χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 40 ετών.

Αλλά αυτό δεν ισχύει, διότι τα αποτελέσματα της προσπάθειας των υπαλλήλων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο, σε κανέναν να τους αδικήσει, πολλώ δε μάλλον στην κυρία Καφατσάκη, η οποία είχε την απρέπεια να αποκαλέσει τους εργαζομένους στην υπηρεσία Πρασίνου «ξυλοκόπους» και μάλιστα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναγκάστηκα να την εγκαλέσω όχι γιατί έχω κάτι με τους ξυλοκόπους, αλλά γιατί όλους μας ενοχλεί η ειρωνική συμπεριφορά και μάλιστα απέναντι σε εργαζομένους που πασχίζουν για το κοινό καλό.

Ούτε τη Διοίκηση του Δήμου όμως μπορεί να πλήξει διότι ήμασταν εκεί, μαζί με τους υπαλλήλους και δίναμε αγώνα μαζί τους στον δρόμο και όχι από τα γραφεία. Υπήρχε σχεδιασμός ο οποίος εφαρμόστηκε.

Οφείλω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αρμόδιους αντιδημάρχους για την επιτυχή διαχείριση και τη συνεχή παρουσία στον δρόμο καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης.

Σε περίπτωση που η κυρία Καφατσάκη δεν κυκλοφόρησε στην πόλη ή δεν το παρατήρησε, οι κύριες οδοί του Δήμου έμειναν ανοιχτές, παρότι μετά από κάθε εκχιονισμό και ρίψη άλατος, μέσα σε λίγα λεπτά υπήρχε νέα χιονόστρωση από την σφοδρότητα το φαινομένου.

Όπως υπήρχαν και συνεχείς παρεμβάσεις για την απομάκρυνση δένδρων μετά από πτώσεις και για άλλα προβλήματα, κάτι που δεν συνέβη σε πολλούς άλλους Δήμους όπου οι κεντρικοί δρόμοι παρέμειναν αποκλεισμένοι.

Επειδή οι δημότες αντιλαμβάνονται και το τι έγινε και υπό ποιες συνθήκες έγινε, η άσφαιρη κριτική της κυρίας Καφατσάκη μόνο Μηδεία-μα μπορεί να προκαλέσει.

 

Τίνα Καφατσάκη Πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου

Μια οφειλόμενη απάντηση

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ρωτήσαμε τη διοίκηση για το επιχειρησιακό σχέδιο και τα μέτρα που έλαβε για  την αντιμετώπιση της «Μήδειας».

Ο αντιδήμαρχος κ. Μπουλούκος –ενοχλημένος από την ερώτηση μας- μας είπε ότι το αλάτι που άφησε η Καφατσάκη (σημ. αγοράστηκε το Γενάρη του 2019) είχε πετρώσει!

Μας είπε επίσης ότι οι κεντρικοί δρόμοι ήταν ανοικτοί από την πρώτη στιγμή, «κατόπιν ενεργειών του» και όλα πήγαν τόσο καλά ώστε ακόμα και την Τρίτη 16/2(!) το πρωί τα λεωφορεία  έφτασαν στο νεκροταφείο!

Εμείς, όπως και οι συμπολίτες μας, είδαμε την κατάσταση και καταλάβαμε τι συνέβη.

Με την ανοργανωσιά και τις αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, το αλάτι τέλειωσε, δεν είχαν  προμηθευτεί άλλο αλάτι και την νύκτα οι δρόμοι έκλεισαν. Εργαζόμενοι δούλεψαν πάνω από 24 ώρες προσπαθώντας με τα μηχανήματα (που αγοράσαμε στη διάρκεια της θητείας μας) να ανοίξουν τις λεωφόρους και συμπολίτες μας προσπαθούσαν με φτυάρια να ανοίξουν δρόμους και πεζοδρόμια.

Επειδή λοιπόν κ. Θώδα και κ. Μπουλούκο εισπράξατε τις διαμαρτυρίες των πολιτών αποφασίσατε ότι πρέπει να ανακοινώσετε ότι φταίει η Καφατσάκη!

Ξεχάσατε να μας χρεώσετε και τα δέντρα που κόψατε, χωρίς αποφάσεις των οργάνων του Δήμου!

Όσο για τα δέντρα και τους «ξυλοκόπους» που ψευδώς αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Θώδας είναι καλύτερα, αντί για κούφια λόγια, να δώσει στους εργαζόμενους το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας που τους στέρησε.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ζωγράφου γνωρίζουν τι έκανε η Καφατσακη ως Δήμαρχος, στα δικαστήρια για το νόμο Μητσοτάκη ή για  την μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Και οι πολίτες ΒΛΕΠΟΥΝ τι ΔΕΝ  κάνετε εσείς !

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου