Ο πρώην Πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Στέφανος Γιούργας δίνει την δική του απάντηση στο νυν Πρόεδρο Λεωνίδα Κουφό

Ο πρώην Πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Στέφανος Γιούργας δίνει την δική του απάντηση στο νυν Πρόεδρο Λεωνίδα Κουφό
Κοίτα ποιος μιλάει,
 
Με αφορμή την ανακοίνωση του νυν προέδρου της ΜΑΞΙΑΔΗΖ για τις υπέρογκες ανατιμήσεις στους χώρους στάθμευσης, μια ανακοίνωση που είναι γεμάτη από ανακρίβειες, συκοφαντίες, ψεύδη και διανθισμένη με απειλές κάθε είδους, οφείλω να διευκρινίσω τα παρακάτω.
1. Τα μηναία μισθώματα στα υπαίθρια παρκινγκ ήταν ίδια ήτοι 50 ευρώ μηνιαίως εκτός των πάρκινγκ της Λυκάβου και της Ιοκάστης όπου ήταν 30 ευρώ το μηναίο μίσθωμα. Για μεν της Λυκάβου επειδή δεν υπήρχε κολώνα της ΔΕΗ και δεν είχε παροχή ρεύματος με συνέπεια η πόρτα να λειτουργεί χειροκίνητα για δε την Ιοκάστης οι μισθωτές είχαν ειδοποιηθεί ότι ανά πάσα στιγμή θα έφευγαν αφού εδώ και 2 χρόνια έχει εγκριθεί ο χώρος για ανέγερση νηπιαγωγείου. Άρα κανένα παράπονο και καμία παρανόηση με τους μισθωτές εδώ και χρόνια.(ο νυν πρόεδρος σε δηλώσεις του είπε ότι μίσθωμα 30,00 ευρώ είναι ασυδοσία και αστείο στην αγορά !!!. Φυσικά θεωρεί τη δημοτική επιχείρηση όχι ως Δήμο αλλά ως αγορά).
2. Κλειστός χώρος της Πλ Τερζάκη έχει ήδη αδειοδοτηθεί, έχει σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης και δεν θα μπορούσε διαφορετικά αφού δεν θα είχε εκδοθεί η αντίστοιχη άδεια. Επίσης συνεχίζοντας ο νυν πρόεδρος τα ψεύδη του, γράφει ότι δεν είναι ασφαλισμένος ο χώρος για αστική ευθύνη όταν μόλις πρόσφατα υπεγράφη συμβόλαιο αστικής ευθύνης με την Ατλαντική Ένωση. Επίσης να του θυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2014, 10 ημέρες μόλις αφότου αναλάβαμε ως διοίκηση, ξέσπασε πυρκαγιά στο χώρο και εκεί ανακαλύψαμε ότι δεν λειτουργούσε κανένα σύστημα πυρασφάλειας, πυρανίχνευσης κλπ. και πήρε απόφασή το Δημοτικό Συμβούλιο και έκλεισε και τους 2 χώρους στάθμευσης ώστε να εγκατασταθούν νέα συστήματα για να μην υπάρχουν προβλήματα. Η δαπάνη δε αυτή έχει την έγκριση του αρμοδίου τμήματος του ελεγκτικού συνεδρίου και της επιτρόπου αφού στα 5 χρόνια της διοίκησης μας κάθε δαπάνη έπρεπε να ελεγχθεί και να εγκριθεί για να πραγματοποιηθεί σε αντίθεση με σήμερα που απλά αποφασίζει μόνος του ο νυν πρόεδρος κ. Κουφός χωρίς κανένα έλεγχο.
 
3. Κλειστός χώρος της Γ Ζωγράφου έχει σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης καθώς και ότι προβλέπεται για την προστασία ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας. Όμως πράγματι δεν έχει άδεια λειτουργίας εδώ και 25 χρόνια αφού ενδιάμεσα η διοίκηση του κ, Καζάκου στην οποία ενεργά συμμετείχε ο νυν πρόεδρος κ. Κουφός τον είχε παραχωρήσει σε ιδιώτη ο οποίος εκτός από τα υπέρογκα χρέη που άφησε ως κληρονομιά στους δημότες, φρόντισε να λεηλατήσει ότι υπήρχε από μηχανολογικό εξοπλισμό(πλυντήριο, κάμερες, γεννήτριες, βάνες, εργαλεία κλπ.). Οι εργασίες για την αδειοδοτηση του θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για την ολοκλήρωση τους και μακάρι να ολοκληρωθούν, πάντως η λειτουργία του σταθμού συνεχίζεται κανονικά παρά τα όσα αναφέρει ο νυν πρόεδρος. !!!
4. Οι υπαίθριοι χώροι όλοι είναι πλήρως φωτισμένοι και με συστήματα πρόσβασης με κομπιούτερ. Απλά να θυμίσω στον νυν πρόεδρο ότι παρέλαβε τα πάρκινγκ με πληρότητα κοντά στο 100% και με αύξηση εσόδων στους πρώτους 9 μήνες της τάξεως του 10%, άρα οι ψευδολογίες περί παραπόνων κλπ. είναι για να καλύψει τις αδικαιολόγητα υπέρογκες ανατιμήσεις.
5. Σε ότι αφορά περί δήθεν ομολογίας μου για πληθώρα προσλήψεων (!!!), αναφέρεται στη δήλωση μου  για την πρόσληψη με το επιδοτούμενο πρόγραμμα ΟΑΕΔ πλησίον σύνταξης όπου προσλάβαμε 4 φύλακες, 2 καθαρίστριες και 2 υπαλλήλους γραμματείας το 2018 για σύμβαση 2 χρόνων. Όλες δε οι προσλήψεις των 5 ετών είναι πάντα μέσω ΑΣΕΠ, με πίνακες, με ειδικά η γενικά προσόντα, με ανάρτηση των πινάκων με την έγκριση του ΑΣΕΠ. Επίσης εκμεταλλευτήκαμε κάθε επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ώστε να στελεχώσουμε μια υποστελεχωμένη δημοτική επιχείρηση. Ποτέ πάντως δεν κάναμε «προσλήψεις» ημετέρων με αποφάσεις Προέδρου εκτός ΑΣΕΠ και δημόσιας πρόσκλησης, ξεπληρώνοντας κάθε είδους προεκλογικά γραμμάτια όπως συνέβη  αμέσως μετά  την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου με 7 προσλήψεις δήθεν για την καλύτερη λειτουργία της επιχείρησης και με μηνιαίες αποδοχές από 1000-2000 ευρώ.!!! Τώρα πως γίνεται να δίνονται τέτοιες αμοιβές αλλά ταυτόχρονα η επιχείρηση να κινδυνεύει είναι απορίας άξιο.!!!
6. Τέλος σε σχέση με τη λογιστική ζημία και τα οικονομικά της εταιρίας. Η εταιρία παρουσίασε λογιστική ζημία διότι οι επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ εγγράφηκαν στο έτος 2019 ενώ οι δαπάνες μισθοδοσίας στο έτος 2018. Ο νυν Πρόεδρος παραδέχεται ότι παρέλαβε τραπεζικές καταθέσεις ύψους 230.000 ευρώ ενώ να θυμίσουμε ότι απέμεναν από την παράδοση παραλαβή 3 μήνες για είσπραξη ενοικίων ύψους περίπου 115.000 ευρώ, εισπράξεις από το κυλικείο περίπου 50000 ευρώ, καθώς και τα έσοδα από τα μισθώματα των παρκινγκ, των φωτοβολταικών κλπ.…Άρα θεωρίες περί ελλειμάτων είναι για εσωτερική κατανάλωση.
 
Ας το ξαναπούμε λοιπόν. Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ δεν οφείλει σε καμία Τράπεζα, δεν έχει ανεξόφλητα δάνεια, δεν οφείλει σε κανένα προμηθευτή και είναι κερδοφόρος. Επειδή λοιπόν εμείς εδώ κατοικούμε και γνωριζόμαστε όλοι, ας ασχοληθεί καλύτερα ο νυν πρόεδρος με την είσπραξη των υπέρογκων χρεών από τους πρώην (?) πελάτες του που μετά από πολυετείς δικαστικούς αγώνες καταφέραμε και θέσαμε στο περιθώριο , ας βγει δημόσια να πει αν έχει προχωρήσει αυτές τις δικαστικές υποθέσεις και τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων που του έχουμε αφήσει ως περιουσία(αφού εδώ και 4 μήνες δεν μας έχει ανακοινωθεί οτιδήποτε) και να σταματήσει τις συκοφαντίες και τη λάσπη στον ανεμιστήρα προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις υπέρογκες και άνευ λόγου και αιτίας ανατιμήσεις των τιμών των δημοτικών πάρκινγκ. 
 
υ.γ. Το πόσο μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο νυν πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, για την επίλυση των (δήθεν) προβλημάτων στα πάρκινγκ, φαίνεται από το γεγονός ότι δεν γνωρίζει ότι στη Γ Ζωγράφου δεν υπάρχουν «περίπου» 400 θέσεις αλλά ΑΚΡΙΒΩΣ 295 θέσεις στο δε πάρκινγκ της Πλ Τερζάκη δεν υπάρχουν «περίπου» 80 θέσεις αλλά ΑΚΡΙΒΩΣ 104 θέσεις στάθμευσης !!!! Πέσατε περίπου κοντά !!!
Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου