Μία οφειλόμενη απάντηση στην κυρία Καφατσάκη για την ΜΑΞΙΑΔΗΖ

Μία οφειλόμενη απάντηση στην κυρία Καφατσάκη για την ΜΑΞΙΑΔΗΖ

Ότι η κύρια Καφατσάκη αποφάσισε να ασχοληθεί με τους Δημοτικούς Σταθμούς Αυτοκινήτων του Δήμου Ζωγράφου μετά τη θητεία της οφείλεται προφανώς στο ότι δεν είχε ασχοληθεί όσο ήταν Δήμαρχος.

Αλλιώς θα είχε φροντίσει να διευθετήσει τα θέματα ασφαλείας, αδειοδοτήσεων και άλλες εκκρεμότητες τις οποίες η νέα Διοίκηση ήδη επιλύει.

Εξάλλου αν είχε ασχοληθεί, πχ με τα μηνιαία μισθώματα ενοικίασης θέσεων για τα οποία κόπτεται τώρα, θα είχε ανακαλύψει ότι ήταν διαφορετικά σε κάθε Σταθμό, και στους κλειστούς και στους ανοιχτούς, χωρίς λόγο, δημιουργώντας συνθήκες ανισότητας στους δημότες και παράπονα προς τη Διοίκηση.

Ο λόγος που δεν το γνώριζε ήταν προφανώς ότι δεν είχε ενδιαφερθεί ώστε να το διαπιστώσει, εκτός αν υπάρχει άλλος λόγος που δεν τον γνωρίζουμε και τον γνωρίζουν η ίδια και οι συνεργάτες της.

Όπως δεν ενδιαφέρθηκε να δημιουργήσει και – κάποιες έστω – επιπλέον θέσεις στάθμευσης.

Το ερώτημα είναι αν η ίδια και οι συνεργάτες της γνώριζαν για την εκτεταμένη παραβατικότητα με την οποία διοικείτο η ΜΑΞΙΑΔΗΖ επί 5 συναπτά έτη και η κατ’ εξακολούθηση παραβίαση της νομοθεσίας του κράτους. .

Και τώρα έχει το θράσος να αναφέρεται στη διοίκηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ μιλώντας για ‘’ ψεματάκια ‘’, ενώ η Γι οίκηση αντιμετωπίζει εδώ και περίπου 3 μήνες την απερίγραπτη κατάσταση και την πικρή αλήθεια που άφησε πίσω της η κυρία Καφατσάκη και η οποία ενδεικτικά παρατίθεται παρακάτω :

α. Ο Κλειστός χώρος στάθμευσης στην οδό Γ. Ζωγράφου περίπου 400 θέσεων, δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας ούτε καν πυρασφάλειας και ως εκ τούτου λειτουργεί παράνομα. Δεν διαθέτει τα προβλεπόμενα μέσα ενεργητικής πυροπροστασίας που ορίζει ο νόμος, δεν διαθέτει μελέτη και σχέδιο πυροπροστασίας, δεν διαθέτει πυράντοχες θύρες, δεν διαθέτει τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό εισαγωγής νωπού αέρα και απαγωγής και εξαγωγής καυσαερίων, δεν διαθέτει τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας, δηλαδή κάμερες παρακολούθησης και καταγραφικά σε όλα τα επίπεδα, δεν διαθέτει μηχανισμό ελέγχου της εισόδου του χώρου και ως εκ τούτου δεν είναι ασφαλισμένος για αστική ευθύνη.

β. Ο Κλειστός χώρος στάθμευσης στη οδό Γ. Αυξεντίου περίπου 80 θέσεων, δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας και ως εκ τούτου λειτουργεί επίσης παράνομα .Δεν διαθέτει τα προβλεπόμενα μέσα ενεργητικής πυροπροστασίας που ορίζει ο νόμος .Η άδεια πυρασφάλειας η οποία εξεδόθη μόλις το καλοκαίρι του 2019 χωρίς να έχει παραδοθεί η μελέτη και το σχέδιο πυροπροστασίας, δεν διαθέτει πυράντοχες θύρες, δεν διαθέτει τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό εισαγωγής νωπού αέρα και απαγωγής και εξαγωγής καυσαερίων, δεν διαθέτει τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας, δηλαδή κάμερες παρακολούθησης και καταγραφικά σε όλα τα επίπεδα, δεν διαθέτει μηχανισμό ελέγχου της εισόδου του χώρου και ως εκ τούτου δεν είναι ασφαλισμένος για αστική ευθύνη.

γ.Οι υπαίθριοι χώροι στάθμευσης δεν διαθέτουν επαρκή φωτισμό και αυτοματισμούς θυρών και κανένα μέσο ασφάλειας. Ήδη η διοίκηση προχωρά σε φωταγώγηση αυτών και έπεται η τοποθέτηση συστημάτων παρακολούθησης.

Επίσης οφείλονται εξηγήσεις από την Κα Καφατσάκη για τη δαπάνη 90.000 ευρώ περίπου η οποία πραγματοποιήθηκε το 2015 με σκοπό τη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και έκδοση άδειας λειτουργίας στο πάρκινγκ της Γρ. Αυξεντίου, άδεια η οποία δεν εξεδόθη ποτέ. Ειρήσθω εν παρόδω, η Διοίκηση της κ. Καφατσάκη στην ΜΑΞΙΑΔΗΖ ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2014 και η απόφαση του ΔΣ αυτής για αρχική δαπάνη αδειοδοτήσεως 60.000,00 € ελήφθη εσπευσμένα τον Δεκέμβριο του 2014.

Όσον αφορά τις υποτιθέμενες αυξήσεις τις οποίες καταλογίζει στη διοίκηση μας, όποιος μελετήσει τον παλιό και νέο τιμοκατάλογο θα διαπιστώσει ότι επήλθε εξορθολογισμός στο πλαίσιο πρόληψης καταστάσεων, αντί εκ των υστέρων θεραπείας και αποκατάστασης οικονομικής και όχι μόνο ζημίας που προέκυπτε από τη διαχείριση Καφατσάκη. Εξάλλου, ακόμα και με το νέο τιμοκατάλογο, τα μισθώματα ανέρχονται στο 50 με 60% του κόστους των ιδιωτικών πάρκινγκ.

Στη λογική της προηγούμενης διοίκησης ήταν η χορήγηση εκπτώσεων δίχως σχέδιο και μελέτη και στη συνέχεια το κυνήγι των μισθωτών με εξώδικα, δημιουργώντας χάος, γραφειοκρατία, κακοπληρωτές και κακές σχέσεις.

Με βάση τον σχεδιασμό της νέας διοίκησης παρέχονται συμβόλαια με προπληρωμή τα οποία λόγω των εκπτώσεων καταλήγουν στο ίδιο και σε αρκετές περίπτώσεις μικρότερο αντίτιμο υπηρεσιών τόσο για τα Ε.Ι.Χ όσο και για τα δίκυκλα. Η δε προπληρωμή δύναται να πραγματοποιείται μέσω χρήσεως τραπεζικής κάρτας, οπότε η μηνιαία καταβολή των π.χ. 55,00 € στο ταμείο της εταιρείας αντικαθίσταται με μηνιαία καταβολή 40,00 € στην τράπεζα.

Τέλος, αναφορικά με τις δήθεν «διαδόσεις» της νυν διοίκησης για το «οικονομικά εύρωστο ή μη» της εταιρείας , η αλήθεια είναι μία : Η Μ.ΑΞΙΑ.Α.ΔΗ. Ζ ιδρύθηκε με απόσχιση από την Δ.Ε.Α.ΔΗ.Ζ. το 2009. Πρώτη φορά στα χρονικά της παρουσίασε λογιστική ζημία κατά την χρήση 2018 ύψους περίπου 90.000,00 € ενώ το 2017 είχε λογιστικό κέρδος περί τα 45.000,00 €,ήτοι επήλθε αρνητική μεταβολή περί τα 135.000,00 €.

Αυτό συνέβη, κατά ομολογία του τέως Προέδρου της εταιρείας κ. Στέφανου Γιούργα, λόγω πληθώρας προσλήψεων στις οποίες προέβη η προηγούμενη Διοίκηση. Και το χειρότερο όλων: Σύμφωνα με το νόμο, όταν μια Ανώνυμη Δημοτική Εταιρεία Ειδικού Σκοπού παρουσιάσει για 3 συνεχή έτη λογιστική ζημία , ΛΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ. Τον Οκτώβριο του 2019 που ανέλαβε η νέα Διοίκηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ το έλλειμα ήταν περίπου 20.000,00 € . Σχετικά με την αναφορά της κυρίας Καφατσάκη ότι παρέδωσε ταμείο 230.000 αυτό αφορούσε τα προ εξόφλησης τής τελευταίας δόσης του δανείου στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ύψους 90.000 χρηματικά διαθέσιμα,κατά συνέπεια τα καθαρά διαθέσιμο ήταν 140.000 ευρώ.

Σήμερα, ακριβώς 3 μήνες μετά , τα χρηματικά διαθέσιμα της εταιρίας χάρη στη συντονισμένη είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέρχονται στα 180.000 ευρώ. Άρα, σε ποιες «διαδόσεις» του νυν διοίκησης αναφέρεται η κ. Καφατσάκη; Όλα αυτά προκύπτουν από της οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου

Με βάση τα ανωτέρω, η κυρία Καφατσάκη μάλλον ήταν δήμαρχος σε άλλο δήμο, σίγουρα όχι στου Ζωγράφου Αν η ίδια ή κάποιος συνεργάτης της έχει και άλλες απορίες, η διοίκηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ είναι στη διάθεσή τους να τις λύσει. Αλλά και απορίες να μην έχει, έχουμε εμείς και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για άλλα θέματα με τα οποία θα επανέλθουμε. Οπότε μπορεί να ρωτήσει στο τέλος για όλα μαζί.

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου